Askerde çocuğu olana ayda 250 TL maaş geliyor!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin haftalık olağan grup toplantısında yaptığı konuşmasında şehit yakınlarına, gazilere, terör mağdurlarına ve askerde çocuğu olanlara müjde üstüne müjde verdi.

Manşet 16.04.2013, 16:36 16.04.2013, 16:48
Askerde çocuğu olana ayda 250 TL maaş geliyor!

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, evladı askerde olan, kendisi de ihtiyaç sahibi olan ailelere, çocuğu askerde olduğu süre boyunca düzenli olarak ayda 250 TL ödeyeceklerini açıkladı.

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Erdoğan, en son TBMM'de araştırma komisyonu kurulması için girişimlere başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

 "Meclis'te çözüm süreci ile araştırma komisyonu kurulması için aslında bizden önce CHP'nin vermiş olduğu bir önerge var. Biz bu arada, ayrıca bir adım attık, çözüm sürecini değerlendirme komisyonu ile ilgili bizim de bir adımımız oldu. CHP milletvekillerine sonra zorla imzalarını geri çektirmiş olsalar da o önerge bizzat CHP'nin verdiği önergedir ve kayıtlarda da vardır. Bunu bir yere gömmek, kaybetmek mümkün değil, çünkü artık o kayıtlara girdi. CHP bu konuda samimiyetsizliğini tekrar sergiledi.

 CHP Genel Başkanı'nın çark etme politikasını bu olayla birlikte artık, yasamaya da taşıdığını gördük. 'Gelin araştırma komisyonu kuralım' diyorlar, biz 'tamam kuralım' dediğimizde mızıkçılık yapıp misketlerini alıp oyunu bozan çocuklar gibi 'biz oynamıyoruz' deyip kenara çekiliyorlar. Bununla da yetinmiyorlar. Kürsüyü işgal etmek, şiddet kullanmak, en ağır hakaretler sarf etmek gibi Meclis'e hiç yakışmayan ama CHP'nin üzerine tamda oturan bir tavır sergiliyorlar. Ey CHP, siz hani çözümden yanaydınız, hani çözmek istiyordunuz, hani araştırma komisyonu kurulsun istiyordunuz. Ne oldu, niye vazgeçtiniz, niye kaçtınız, niye çark ettiniz? CHP millete bunun hesabını vermek, izahını yapmak zorundadır. CHP, bu son çarkıyla çözüm konusunda en küçük bir samimiyet taşımadığını tekrar göstermiştir. 'Allah CHP'yi bu zihin bulanıklığından kurtarsın' diye dua ediyor, CHP seçmenine de gerçekten samimiyetle sabır temenni ediyorum."
 
 -Şehit yakını ve gazilere müjde-
 
 Başbakan Erdoğan, çözüm süreci başladığı andan itibaren, üzerinde hassasiyetle durdukları ve her fırsatta da hassasiyetlerini tekrar tekrar ifade ettikleri bir konu olduğunu söyledi.

 Bu süreçte şehitlerin hatırasına asla gölge düşürmeyeceklerini, şehit yakınlarının, gazilerin başını asla öne eğdirmeyeceklerini belirten Erdoğan, "Şehitlerimiz nasıl ki bizim kutup yıldızlarımızsa, onların aileleri de bizlere emanetidir. Biz şehit yakınlarının, gazilerimizin ne kadar hassas, ne kadar duygu yüklü bir iklim içinde olduklarını biliyoruz. Muhalefetin sıkça yaptığı gibi o hassasiyeti istismar etmiyor, o duygu yüklü iklimi çirkin bir şekilde kullanmak gibi bir çıkarcılığa asla tevessül etmiyoruz" dedi.

 Erdoğan, 10 yılı aşkın süre boyunca, şehit yakınlarına ve gazilere hak ettikleri değeri vermek, emanete en iyi şekilde sahip çıkmak için çok sayıda düzenleme yaptıklarını bildirdi. Geçen yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bünyesinde Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi Başkanlığı kurduklarını dile getiren Erdoğan, 43 ayrı mevzuata dağılmış şehit yakınları ve gazileri ile ilgili düzenlemeleri gözden geçirdiklerini söyledi. Erdoğan, şehit yakınları ve gaziler ile görüşmeler yaparak,, onlardan gelen talepleri dikkatle ele alarak, geçen yılın temmuz ayında bir dizi düzenlemeyi kanunlaştırdıklarını bildirdi.

Başbakan Erdoğan, 12 Şubat 2013 tarihli grup toplantısında şehit yakınları ve gaziler ile 65 yaşın üzerindeki yaşlılar ve engelliler için önemli düzenlemelerin müjdesini vererek çalışmaları başlattıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

 "İhtiyaçları, talepleri, imkanları gözden geçirerek, şehit yakınları ve gazilerimiz için yeni bir düzenlemeyi de bugünden itibaren başlatıyoruz. Bu düzenleme ile bilhassa vazife ve harp malullerine sağlanan hakların kapsamını da genişletiyoruz. 12 Şubat'ta grup toplantımızda açıkladığımız düzenlemeleri maalesef CHP Genel Başkanı anlayamamış ve haftalarca gaf üstüne gaf yapmıştır. Meseleyi tam olarak idrak edemediği, inceleme zahmetine katlanmadığı için, bizi var olan hakları tekrar vermekle itham etmiştir. Kendisine yapılan düzenlemeleri iyi incelemesini, anlamasını ve bir zahmet anlayarak açıklama yapmasını tavsiye ediyorum. Gerçi böyle bir şeye de girmez, böyle bir derdi yok, zaten o çark sıfatını onun için koydular, boşuna değil.
 
Terörle mücadele sırasında şehit olanların yakınları ile malul gazilerimizin kendilerinin birer istihdam hakkı bulunuyor. Temmuz ayında yaptığımız düzenlemeyle bu kapsamdaki şehit yakınlarına verilen istihdam hakkını biliyorsunuz ikiye çıkardık. Şimdi ise vazife ve harp malulü kapsamında olan Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu ve güvenlik görevlilerinden hayatını kaybedenlerin yakınlarına iki, malul olanlara ise bir istihdam hakkı getiriyoruz. Böylece silah altında iken veya asayiş ve güvenlik hizmeti sırasında hayatını kaybedenlerin yakınlarını veya malul olan evlatlarımızın yararlanacağı istihdam imkanını eşitlemiş olduk. Ayrıca vazife malullüğü kapsamında bulunan, diğer kamu görevlilerine de bir istihdam hakkı getiriyoruz, bu yoktu. Buna ek olarak, terör mağduru sivil vatandaşlardan hayatını kaybedenlerin yakınlarına veya malul olanlara da bir istihdam hakkı getiriyoruz. Ayrıca bunlardan sosyal güvencesi olanların da maaş hakkından yararlanmasına imkan sağlıyoruz.

 Örneğin Güngören saldırısında hayatını kaybeden kardeşlerimizin yakınlarına veya malul olanlara bir istihdam hakkı geliyor, aynı şekilde Bingöl'deki kardeşimize böyle bir hak geliyor. Bu vatandaşlarımız sosyal güvencesi olsun ya da olmasın, ayırım yapılmaksızın maaş hakkına kavuşuyor. Vazife ve harp malullüğü kapsamında olup, daha önce istihdam hakkı bulunmayanlara istihdam hakkı tanıyoruz. Örneğin Afyonkarahisar'daki o talihsiz patlamada şehit olan askerlerimizin yakınlarına, sadece maaş veriliyordu şimdi maaş artı iki istihdam hakkını bu düzenleme ile o şehit yakınlarımızın yakınlarına getiriyoruz."
 
 -"Bu düzenlemeler ahde vefa göstermenin gereğidir"-
 
 Başbakan Erdoğan, daha önce Terörle Mücadele Kanunu kapsamında olanlar ile asayiş ve güvenlik hizmeti sırasında hayatını kaybeden veya malul olanlara tanınmış olan sanal intibak suretiyle maaş artış imkanını şimdi tüm vazife malullerine sağlayacaklarını belirtti.

 Vazife malullüğü kapsamında ek ödeme ile eğitim-öğretim yardımı alamayanlar olduğunu belirten Erdoğan, "Şimdi yeni düzenlemeyle, vazife malullüğü kapsamında ek ödeme ile eğitim-öğretim yardımını bu kardeşlerimiz için de tesis ediyoruz" dedi.

 Erdoğan, şehit yakını ve gazilerden su ve elektrik ücretlerinden indirim imkanından yararlanamayanların tamamı, artık bu haktan yararlanma imkanına kavuşacaklarını ifade ederek, ayırım yapmadan tüm şehit yakını ve gazileri bu kapsama aldıklarını söyledi.

 Başbakan Erdoğan, vazife ve harp malulü kapsamında olup, faizsiz konut kredisinden yararlanamayanlara da faizsiz konut kredisi imkanı getirdiklerini bildirerek, bu çerçevede hak sahiplerinin 73 bin TL, 20 yıl vadeli faizsiz konut kredisi kullanabileceklerini kaydetti.
 
 -Muhtaç asker ailesine ayda 250 lira-
 
 Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

 "1942 yılında çıkarılan bir kanunla, oğul askerde olan muhtaç ailelere belediye ve köy bütçelerinden yardım yapılması şartı getirilmişti. Ancak bu kanun amacı doğrultusunda işletilemedi, bir standart ve süreklilik de ne yazık ki sağlanamadı. Kimi belediyeler bu yardımı yaparken, kimi belediyeler yapmadı veya yapamadı. Köylerde zaten bu imkan hiç kullanılmadı. Şimdi yapacağımız yeni düzenlemeyle, evladı askerde olan, kendisi de ihtiyaç sahibi olan ailelere, çocuğu askerde olduğu süre boyunca düzenli olarak ayda 250 TL ödemeye başlıyoruz. Bir aile düşünün, çocuk askere gidiyor, aile belirlenen kriterlere göre yoksulluk içinde. Düzenlemeyi yaptığımız andan itibaren, bu aileler başvurduklarında ayda 250 lirayı annenin ya da evli ise eşinin hesabını yatırıyoruz. Belediyelerin yardım yapması yolunu da açık bırakıyoruz, ayrıca belediyeler yapacaksa yapsın o bizi ilgilendirmiyor.

 Son olarak, bu yeni düzenleme ile 65 yaşını aşmış muhtaç vatandaşlarımıza ve muhtaç engellilerimize yönelik maaş uygulamasının kapsamını da belli kriterler çerçevesinde genişletiyoruz. Tüm bu düzenlemelerin, bize emanet olan şehit yakınlarımıza, gazilerimize, kendilerine hürmetle bağlı olduğumuz yaşlılarımıza hayır olmasını diliyorum. Bu düzenlemeler emanete sahip çıkmanın, ahde vefa göstermenin gereğidir. Her bir hakkın şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve yaşlılarımız için, annelerinin ak sütü gibi helaldir."
 Bu arada, geçen ay yanan Altındağ'daki Yunus Emre Çarşısı'nın esnafı, AK Parti Grubu'na katıldı. Esnaf, çarşının yeniden yapılmasına verdiği destekten dolayı Başbakan Erdoğan'a teşekkür ederek, çiçek verdi.
 AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da çarşı esnafına maddi yardım yapıldığını, vergi borçlarının ertelenmesi imkanı getirildiğini dile getirerek, yeni çarşının Temmuz ayında tamamlanacağını söyledi.



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 32 48
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 32 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Keçiörengücü 30 36
12. Şanlıurfaspor 30 34
13. Ümraniye 30 34
14. Manisa FK 30 33
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 30 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 31 57
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 31 17
20. Almeria 31 14