Dağ 2 Filminin Tüm Gerçekleri Açıklandı

Ufuk Bayraktar 'Dağ 2' filmindeki gerçeği açıkladı

Kültür-Sanat 15.11.2016, 10:19 15.11.2016, 13:18 Nurselin Kaba
Dağ 2 Filminin Tüm Gerçekleri Açıklandı

Oyunculuk kariyerine 'Bekleme Odası' filmiyle başlayan, Ezel dizisinde Ramiz Karaeski'nin (Tuncel Kurtiz) gençliğini canlandırdığı rolüyle ününü artıran ve yine aynı dizideki racon sahnesiyle sosyal medyada izlenme rekoru kıran Ufuk Bayraktar'ın yeni filmi 'Dağ 2' de şu sıralar vizyonda gişe rekorları kırıyor. Bayraktar ile oyunculuk başlama sürecini, Dağ filmlerini, Ezel'i ve kendi hayatına dair pekçok şeyi konuştuk...

"OYUNCULUĞA BAŞLAMAMA ZEKİ DEMİRKUBUZ VESİLE OLDU"
"Zeki Demirkubuz ile tanıştıktan sonra bana 'Bekleme Odası' adlı filminde oynamam için teklif etmesiyle oluşan bir durum oldu. Bu, oyunculuğa başlangıç hikayemin görüneni ve bilineni ama aslında hikayenin daha öncesinde başladığını ve bu yolun daha önceden yürümeye başladığım bir yol olduğunu düşünüyorum. Mesela askerdeyken de tüm taburun CD sorumlusuydum ve sinema filmlerine hep bir merakım vardı sonuç olarak hayatımdaki bütün denklemler beni bulunduğum noktaya getirdi. Ama ilk büyük adım olarak Zeki abinin teklifi vesile oldu diyebiliriz.."

"TEREDDÜTLERİM VARDI"

"Yönetmenimiz Alper Çağlar benim diğer filmlerdeki oyunculuğumu izliyor ve bana ulaşmak istiyor, Dağ 1 filmi için oturduk, konuştuk. İlk etapta o zaman için tereddütlerim vardı ama ilk filmin sonucunda bu tereddütlerim yerini memnuniyete bıraktı ve şimdi dönüp baktığım zaman çok başarılı bir yönetmenle tanıştığımı düşünüyorum. İyi ki tanışıp çalışmışız diyebiliyorum. Halkın çok sevdiği işler ortaya çıkardık, hem birinci hem de ikinci filmde. Dağ 2 filmi birincinin üstüne kat kat koyarak yapılmış bir iş oldu. Şu an filmimize inanılmaz artan bir talep var. Sinemada ilk haftasında hiçbir film önüne geçemedi ve geçemeyecek gibi gözüküyor çünkü ilgi her hafta artarak devam ediyor, her gidenin üç-dört kişiyi yönlendirdiği bir iş oldu. Dağ filmi iyi ki olmuş diyebilirim. İnşallah üçüncü filmde nasip olur."

'DAĞ 2'NİN GİŞE BAŞARISINI NASIL DEĞERLENDİRİYORSUNUZ?
"Öncelikle yönetmenin senaryosunu kendi yazıp kurgusunu kendi yaptığı, iyi hazırlandığı ve mücadele ettiği, bizimde oyuncu olarak destek olduğumuz bir projeydi. Onun inandığı işi yapmasıyla alaka bir durum bence. Suyu içtiğinin farkında olmassan boğulursun. Önce inanman lazım o suyu içebileceğine ve Alper’in inanarak çıktığı yolda bizde üzerimize düşeni yapınca başarı elde etmek zor olmadı."

"ÇEKİM SAHNELERİ MEŞAKKATLİ OLDU"
"Sette bir zorluk yaşamadık, tedbirler alınmıştı. Milli Savunma Bakanlığı'ndan sette silahlardan sorumlu olan kişiler de vardı. Manevra mermisi kullanılıyordu ama her birimiz bire bir o ağırlıkları taşıyor, attığımız merminin patlamasını duyuyorduk. Ses olarak bire bir gerçek hissiyatı yaşatıyordu. Bu da zorluk değil aksine motivasyonu üste taşıyan bir durumdu. Tabii ki ağır tertibatı taşıma ve onunla dağda gezmenin zorluğu vardı. Silah olmasa da ben o gezdiğimiz dağlarda gez desem sana, eminim yarım saat sonra dur şurada bir dinlenelim dersin. Üstüne o tesisat ve silah eklenince bayağı meşakkatli oldu. Ama oyunculuk anlamında herkese bir tık daha sermaye verilmiş oldu."

"BİR DEĞİL İKİ ASKER ŞEHİT OLDU"

"Filmde rol alan asker arkadaşlarımızdan bir değil iki tanesi şehit oldu diye biliyorum. Bana mesaj atanlar oldu. Bunlardan biri bizimle fotoğraf karesine giren 'Yunus Emre Uçar' kardeşimizdi. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Onun haricinde bilemediklerimiz de olabilir çünkü film çekilirken sadece denk geldiklerimiz ve bildiklerimiz onlar ama filmin çoğu alanında yer alan gerçek komandoların bizden bir hafta on gün sonra eğitimlerini tamamlayarak ülkenin değişik yerlerine göreve gittiklerini biliyoruz. Oralarda gerçek müdacelelere devam ediyorlar."

"TSK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERDİ" 
"Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) her yönden yer, mekan ve silah teminiyle ve ekipmanıyla bize destek oldu. Allah onlardan ve oradaki askerlerden de o askeri personeli doğuran anadan da babadan da razı olsun"

"DAĞ 3 FİLMİ GELECEK"
"Şu anki duruma göre 3.film gelecek gibi görünüyor. Bende isterim tabiki. Karşılığını bulmuş ve seyircinin sevdiği, memnuniyetini anlatırken kelime bulamadığı, tarif bulamadığı bir filmin üçüncüsünü yapmamak biraz hakaret olur seyirciye. Birinci filmde biz bunu bırakıyoruz deseydik ikinciyi yapmasak olurdu. Bu bir kuraldır ama biri yaptık ikiyi yaptık üçü yapmıyoruz, o biraz ego falan başka şeyler girer devreye. Üç bir kıstastır, orada bir kırılma noktası var."

"HER OYNADIĞIM FİLMDEKİ KARAKTER BENİM"

"Her oynadığım filmde karakter benim. Başka birisi değil, olamaz da olduğunu söyleyen aptaldır. Kendi oyunculuk yapıp kendinden bir şey katmıyorsa zaten oyuncu değildir. Eğer oyuncuyum deyip, oynadığım karakterler bana ait değil diyorsa orada bir çelişki vardır. Ne kadar parçandan katarsın ne olur bilmem ama kaç tane biz varki bizim içimizde. Her yaşında ayrı bir ben yaşıyorsun. Onlardan parçalar... Kimisi illa hayatında yaşamış olmamla alakalı bir durum değil duymuşumdur, hissetmişimdir, görmüşümdür, benimsediğim şeylerdir veya ortaya çıkaramadığım bastırdığım taraflarımdır. Dşa vurumu olan ya da içerde sakladığın bir tarafında mutlaka var olması gerekiyor oynadığın karakterin. Zaten senaryoyu okuduğumuzda o bizi çekiyor. Bütün oynadığım filmlerde Ufuk'tan parça bulunabilir."

Kader filminde de karakterimiz Bekir'di. Dağ filminde de Bekir... Özellikle mi oldu yoksa denk mi geldi?

"Ben özellikle talep etmedim. Senaryo önüme geldi Bekir yazıyordu, çıktım oynadım. Denk geldi"

"EZEL TÜRKİYE’DE BİR İLKİ BAŞLATTI"
Ezel dizisinde efsane olmuş bir racon sahneniz vardı. Bu sahne ve diziyi nasıl yorumlarsınız?

"Ezel dizisinde güçlü bir senaryo yazmışlardı. İyi de kurgulandı, bizlerde elimizden geleni yaptık. Denklemlerin bir araya gelmesiyle alakalı heralde. Ezel'in içinde olmak iyiydi. Pastanın her tarafında olmak. Tuncel abinin kızının o diziden daha önce başrolleri vardı ama orada Tuncel Kurtiz'İn kızını oynuyordu. Haftada bir-iki gün çalışıyordu ve herkes çok mutluydu, çünkü çok devasa bir kadronun içindeydi herkes. Benim için de büyük bir şanstı orada olmak. Tuncel abi bir sene boyunca hazırlamıştı rolü seyircinin hazır yüreği ağzında beklediği bir karakter vardı ve bana sadece hareket etmek düştü. Biraz da gayret edince dönüşümü güzel oldu. Ezel dizisi Türkiye'de flashback (şimdiki zamandan, geçmiş zamana gidiş) ile bir ilki başlattı"

"ÖMER DEĞİŞİM YAŞAYACAK"
"Sevda Kuşun Kanadında dizisindeki Ömer karakteri vatanına, milletine bağlı davası ve sevdiği arasında gidip gelen bir karakter. Her karakter değişim yaşadığına göre, bu git gelleri yaşayarak o karakterde değişimi yaşayacaktır. Dizinin dahada güçlenerek gideceğini düşünüyoruz."

"BENLİĞİMİ OKŞUYORUM"

Kişisel olarak eksik veya sevdiğiniz yönleriniz nedir?

 "Hiçbir zaman atamadığımız o benliğimiz varya o tarafımı sevmiyorum. Bazen de o benliğimi okşuyorum."

Hayatta örnek aldığınız insanlar var mı? 

 "Hz.Muhammed (S.A.V) örnek alırım sonrasında babamı sonra ise abimi. Sevdiğim, gönlüne değer verdiğim herkesi örnek alabilirim. Gönülden söylendiğine inandığım her güzel sözü de örnek alırım. Yani kişinin lafı gönülden mi söyleyip söylemediğine bakarım."

KARİYERİNİZİN İLERLEYEN AŞAMASINDA KİMLERLE OYNAMAK İSTERSİNİZ?
"Benle oynamak isteyenlerle. Güzel enerjimiz yükselebilir. (Gülüyor) Şaka bir yana çok kişi var. Başarılı oyuncularla da oynadım ve onların haricinde ‘bir de şu kaldı’ demek, benliği daha da öteye taşımak olur. Bundan sonra kim denk gelirse onunla oynamak isterim. Ama değer verdiğim saygı duyduğum oyuncular var, Tuncel Kurtiz onlardan birisiydi ve birlikte oynamak nasip oldu. Kenan abi (Kenan İmirzalıoğlu), Erkan Can'la çalıştım keza, Olgun (Olgun Şimşek) abiyi çok severim ama nasip olmadı onunla oynamak isterim. Şener Şen var mesela, çok var yani."

"SENARYO KALPTEN GELMİYORSA BİR YERDE TIKANIR"
"Evet Kümes filmim 2 Aralık'ta vizyona girecek.Yurt içinde bir kaç Festivalinden ( Antalya ulusal izleyici ödülü - Antakya en iyi film ve en iyi senaryo ödülü ) ödüller alan ve yurtdışında birçok festivali dolaşan ' Kümes' filmim inşallah seyircide de karşılığını bulur. İnsanların yüreklerine dokunur inşallah. Senaryosuna, anneannemlerin geçmişte yaşadığı hikayenin özü üzerinden yola çıkarak basladığım ve onların yaşamıyla kendi hayatımı ve bugüne dek edinimlerimi harmanlayarak ve hissederek yazdığım ve çektiğim bir iş oldu. Gerçekliği olmayan hiç bir şeyi yazamayız. Kalpten gelmiyorsa da bir yerde tıkanır."



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 06:02
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:02
Yatsı 21:32
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. M.City 33 76
3. Liverpool 34 74
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 33 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14