Türkan Şoray Kimdir?

Türkan Şoray Kimdir? Türkan Şoray Nereli? Kaç Yaşında?

Kim Kimdir? 07.02.2018, 16:43 07.02.2018, 16:58 Emre
Türkan Şoray Kimdir?

TÜRKAN ŞORAY BİYOGRAFİSİ

Gerçek adı: Türkan Şoray
Rumuz: Sultan
Doğum Tarihi: 28/06/1945 (73 yaşında)
Eğitim Durumu: Lise
Medeni Hali: Boşanmış (Cihan Ünal ile)
Boy: 1.64
Kilo: 66
Burç: Yengeç
Meslek: Oyuncu
Doğum yeri: İstanbul
Türk sinema tarihinin Sultan lakabı ile tanıdığı Türkan Şoray 1945 yılında İstanbul’da dünyaya gelmiştir. Bir açıklamasında Kabartay Çerkezi olduğunu dile getirmiştir.

TÜRKAN ŞORAY BİYOGRAFİSİ
Oyuncu. 60'lı yılların başında start alan sinema kariyeri boyunca sayısız filmde rol alan Şoray, "Sultan" lakabıyla anılmaktadır. Türk sinemasının gelmiş geçmiş en güzel ve büyük oyuncularından biri olan aktris, kariyeri boyunca hep zirvede kalmayı başarmıştır. Dramadan komediye farklı türlerdeki rolleri başarıyla canlandıran aktris, güzel, kırılgan, utangaç ama ulaşılmaz bir kadın profili çizmiş, bu özellikleri dolayısıyla da halkın sevgilisi olmuştur. 
28 Haziran 1945'de devlet demir yollarında memur olan Halit Şoray ve ev hanımı Meliha Şoray'ın kızı olarak istanbul'da dünyaya geldi. Ekonomik açıdan sıkıntılar yaşayan bir ailesi olan Şoray, öğrenimine Rami Taş okulunda başladı. Sürekli olarak mahalle değiştirdiklerinden, farklı okullara devam etmek zorunda kalan Şoray, ilköğrenimini 1956’da Feriköy İlkokulu'nda tamamladı.
Şoray’ın babası bir süre sonra işini bırakıp polis memuru oldu, annesi ise bir lastik fabrikasında çalışmaya başladı. Zorlu yaşam koşulları sebebiyle Şoray, küçük yaşta evin işleriyle ilgilenmek zorunda kalmıştı. 1954’te kız kardeşi Nazan Şoray dünyaya geldikten sonra anne babası arasındaki geçimsizlik üst noktalara ulaşmıştı ve çift boşanma kararı aldı. Kız kardeşiyle birlikte annesinde kalan Şoray, liseye devam ediyordu. Boşanma sonrası Karagümrük'teki Sarmaşık Sokak’au günler bekliyordu. Ancak Şoray'ın ev sahiplerinin kızı Emel Yıldız'la taşınması hayatının dönüm noktalarından biri olacaktı. Yıldız sayesinde Yeşilçam'a adım atan Şoray'ı o dönem Nisan Haper’in asistanı olan Türker İnanoğlu keşfedecekti. Köyde Bir Kız Sevdim filmindeki rol için önceden Emel Yıldız'la anlaşılmasına rağmen Şoray'a şans verildi. Annesi Meliha Şoray kızının aktris olmasını istemediği halde maddi sıkıntıları yüzünden çalışmasına onay vermişti. İlk filmi için kamera önüne geçen Şoray'ı sinemada uzun soluklu bir kariyer dönemi bekliyordu.

O dönemde henüz 15 yaşında olan ve Şadi Çadırcı ile nişanlı olan Şoray, ilk filminden sonra yeni teklifler almaya başlamıştı. Bir süre sonra Çadırcı'dan ayrılıp İnanoğlu ile nişanlanan oyuncu, Aşk Rüzgarı ve Utanmaz Adam filmlerinden sonra basının da dikkatini çekmeye başladı ve dönemin ün yapmış haftalık popüler dergilerinden “Sinema" için kapak kızı seçildi. Şoray'ın 15 Mart 1961'de basılan dergiyle artık yüzü tanınmaya başlamıştı. Sinema dergisinin ardından Artist, Büyük Gazete ve Ses gibi yayınlarda da görüldü.

Eylül 1962’de bir film setinde tanıştığı Rüçhan Adlı’nın Şoray’ın hayatında önemli bir rolü olacaktı. Zira baba sevgisini kendisinden 23 yaş büyük olan Adlı'da bulan Şoray, bu ilişkisini yirmi yıl gibi uzun bir süre sürdürecekti. Rüçhan Adlı'nın evli olması nedeniyle magazin basınında haklarında birçok şey yazılıp çizilen çift, tüm olumsuzluklara rağmen birlikte olmayı seçmişlerdi. Şoray’ın Sultan olarak anılmasında ve "Şoray Kanunları" olarak nitelendirilen kurallarının oluşmasında Rüçhan Adlı'nın büyük rolü vardı. Zira Adlı, Şoray'ın her filmde rol almasını istemiyor, dekolte giymesine, filmlerdeki ağır çalışma koşullarına ve öpüşmesine karşı çıkıyordu. Adlı, oyuncuya bazı kısıtlamalar getiriyordu ve ona "Sultanım" diye hitap ediyordu. Bu hitap biçimi daha sonra dönemin ünlü yayınlarında haber oldu ve Şoray, "Sultan" lakabıyla anılmaya başladı.

Şoray “Otobüs Yolcuları”ndan sonra, aktris olarak kendini iyice yetiştirmiş olduğu görülen Acı Hayat'ta rol aldı. Sinema yazarları tarafından “Yılın filmi” seçilen Acı Hayat, Şoray'a 1964’te I. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandırdı. Şoray, filmografisi için oldukça önemli olan bu filmdeki rolüyle sinema eleştirmenleri ve senaristlerden büyük övgüler aldı.

Şoray sayesinde ailesinin maddi durumu da düzelmiş, üst üste çektiği filmlerle oyunculukta kendine sağlam bir yer edinmeye başlamıştı. Dönemin ünlü yapımcıları ve film şirketi sahipleri Murat Köseoğlu (Aca Film), Osman Seden (Kemal Film), Nevzat Pesen (Pesen film) Şoray'ı filmlerinde oynatabilmek için birbirleriyle yarışıyorlardı. Oyuncu 60'lı yıllara çok kısa sürede damgasını vurmuş, 1965'te Fatma Girik, Hülya Koçyiğit, Filiz Akın'la birlikte Türk sinemasının en iyi dört kadın oyuncusundan biri olmuştu. Aynı yıl rol aldığı “Sürtük” adlı film, Türk sinema tarihi açısından önemliydi, zira inanılmaz bir seyirci rakamına ulaşmış, Şoray’ı büyük bir yıldız yapmış ve gazino filmleri dönemini başlatmıştı.

Ancak 1966'dan sonra yapımcıların para makinesi olarak gördüğü Şoray, ardı ardına benzer konulu filmler çekmeye başlamıştı ve sinemalarda sadece Şoray filmleri gösteriliyordu. Bu durum oyuncunun filmlerine gösterilen ilgiden kaynaklanıyordu ancak sinema izleyicisinde bir süre sonra bıkkınlık yaratmaya başlamıştı.

70’lerin başında yine zirvede görünen Şoray, 1972 yılıyla birlikte mesleki yaşamında yeni bir döneme başladı. Zira film sayısını ciddi anlamda azaltma kararı almıştı. Aynı yıl çektiği Cemo ve Dönüş filmleriyle başarı kazanan Şoray için Dönüş filmi ayrı bir önem taşıyordu. Çünkü oyuncunun ilk yönetmenlik deneyimiydi. Tepkilerle karşılaşsa da o dönemde hapiste olan Yılmaz Güney'den rejisörlüğü için kutlama mesajı alan Şoray'ın kendine güveni arttı. Film yılın en büyük hâsılat getiren yapımı olmasının dışında 1973 yılında “Moskova Film Festivali”nde özel bir ödül aldı. İkinci yönetmenlik denemesi olan Azapta için 1973'te kamera arkasına geçen Şoray, ilki kadar başarılı olamadı.

70’li yıllarda ortaya çıkan porno film furyasının yanında muhtıra nedeniyle de Şoray, bu süreç içinde çok az yapımda yer aldı. Bunlardan biri de Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğinde büyük ses getiren ve başrollerini Kadir İnanır’la birlikte paylaştıkları Selvi Boylum Al Yazmalım’dı.

80’ler, Şoray’ın hem özel hayatında hem de sinema kariyerinde önemli değişikliklerin gerçekleştiği yıllar oldu. Zira oyuncu, 1983’te Rüçhan Adlı’yla 20 yıl süren ilişkisini sona erdirdikten sonra, Şoray kanunlarının pek hükmü kalmamıştı. Kendisi gibi oyuncu olan Cihan Ünal’la yine 1983’te dünya evine giren Şoray’ın 1 yıl sonra annesi hayata gözlerini yumdu. 1985 yılında kızı Yağmur Ünal dünyaya geldikten sonra Şoray film çalışmalarına bir süre ara verdi ve 1987’de Hayallerim Aşkım ve Sen’de başrolde oynadı. Aynı yıl Ünal’dan boşanan Şoray, Rumuz Goncagül, Gramofon Avrat, Soğuktu ve Yağmur Çiseliyordu gibi başarılı filmlerde rol aldı. 1993’te Aziz Nesin’in aynı adlı romanından beyaz perdeye uyarlanan Tatlı Betüş isimli TV dizisinde kamera önüne geçtikten sonra ona Altın Portakal’da ikinci kez en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandıracak olan Bir Aşk Uğruna 1994’te vizyondaydı. Aynı yıl babasını bir yıl sonra da büyük aşkı Rüçhan Adlı’yı kaybeden Sultan, Yerçekimli Aşklar, Nihavend Mucize gibi yapımlardan sonra, Türk televizyon tarihinde çok önemli bir yere sahip olan İkinci Bahar’da Hanım rolünü canlandırdı. 2001’de TV izleyicisiyle Haluk Bilginer’le başrolleri paylaştıkları Tatlı Hayat ile yeniden buluşan Şoray, 1997’den sonra ilk kez uzun bir metrajlı bir filmle kamera önüne geçecekti: Gönderilmemiş Mektuplar.

Şoray, Mürüvvetsiz Mürüvvet ve Cemile isimli TV dizilerinden sonra 2006’da Uğur Yücel’in yönetmenliğini yaptığı “Hayatımın Kadınısın” isimli filmle izleyiciyle buluşmuştur.

Haziran 2015 ayında Muğla’nın Menteşe ilçesinde çekimlerine başladıkları, senaryosunu Onur Ünlü'nün yazdığı ve Yağmur Ünal’ın yapımcılığını üstlendiği "Uzaklarda Arama" adlı filmin yönetmenliğini annesi Türkan Şoray yapacak. Yağmur Ünal, ayrıca bir hayat kadınını canlandıracağı bu filmde ilk defa oyunculuk da yapacak. Filmin oyuncuları ise Sevda Erginci, Doğa Konakoğlu, Eşref Kolçak, Tanem Sivar, Fırat Tanış, Kaan Urgancıoğlu, Suna Selen, Elif Atakan, Mustafa Uğurlu, Ekin Türkmen, Pınar Göktaş, Sercan Badur, Mehtap Bayri gibi oyuncular olmuştur.

Filmleri ve Dizileri : 
Yönetmen :

2015 - Uzaklarda Arama (Sinema Filmi) 
1981 - Yılanı Öldürseler (Sinema Filmi) 
1976 - Bodrum Hakimi (Sinema Filmi) 
1973 - Azap (Sinema Filmi) 
1972 - Dönüş (Sinema Filmi) 
Senaryo :
1981 - Yılanı Öldürseler (Sinema Filmi) 
1969 - Buruk Acı (Sinema Filmi) 
Oyuncu:    
2015 - Hatıraların Masumiyeti (Sinema Filmi) 
2014 - Sinemada İstanbul: Kadrajdaki ... (Kendisi) (Sinema Filmi) 
2012 - Bir Zamanlar Osmanlı Kıyam (TV Dizisi) 
2009 - Altın Kızlar (İnci) (TV Dizisi) 
2008 - İzzet Günay Belgeseli (Kendisi) (Video) 
2008 - Vurgun (Cevher) (TV Dizisi) 2008    
2007 - Suna (Suna) (Sinema Filmi) 
2007 - Salih Tozan Belgeseli (Kendisi) (Video) 
2007 - Hicran Sokağı (Sabahat) (Sinema Filmi) 
2007 - Aşk Yeniden (Lale) (TV Dizisi) 
2006 - Hayatımın Kadınısın (Asuman Hanım) (Sinema Filmi) 
2006 - Cemile (Cemile) (TV Dizisi) 
2006 - Aşk Beklemez (Suna Serteri) (TV Filmi) 
2006 - Ayın Yıldızı (Karagümrüklü Karakız) (TV Filmi) 
2005 - Sami Hazinses Belgeseli (Kendisi)( (Video) ) 
2005 - Akad Sineması (Kendisi) (Sinema Filmi) 
2004 - Mürüvvetsiz Mürüvvet (Mürüvvet) (TV Filmi) 
2002 - Gönderilmemiş Mektuplar (Gülfem) (Sinema Filmi) 
2001 - Tatlı Hayat (Sevinç Yıldırım) (TV Dizisi) 
1998 - İkinci Bahar (Hanım) (TV Dizisi) 
1997 - Nihavend Mucize (Suzan Alemdaroğlu) (Sinema Filmi) 
1996 - Gözlerinde Son Gece (Selma) (TV Dizisi) 
1996 - Aynalar (Kendisi) (TV Dizisi) 
1995 - Yer Çekimli Aşklar (Mehpare) (Sinema Filmi) 
1994 - Bir Aşk Uğruna (Selma) (TV Dizisi) 
1993 - Şahmaran (Sultan) (Sinema Filmi) 
1993 - Tatlı Betüş (Betüş) (TV Dizisi) 
1991 - Menekşe Koyu (Sinema Filmi) 
1990 - Soğuktu Ve Yağmur Çiseliyordu (Leyla Hanım) (Sinema Filmi) 
1990 - Berdel (Hanım) (Sinema Filmi) 
1989 - Ölü Bir Deniz (Yüksel) (Sinema Filmi) 
1988 - Ada (Eser) (Sinema Filmi) 
1987 - Rumuz Goncagül (Gülsün) (Sinema Filmi) 
1987 - On Kadın (Füsun) (Sinema Filmi) 1987    
1987 - Hayallerim, Aşkım Ve Sen (Derya Altınay/Pavyon Kadını Melek/Acılı Anne Nuran) (Sinema Filmi) 1987    
1987 - Gramofon Avrat (Cemile) (Sinema Filmi) 
1985 - Körebe (Meral) (Sinema Filmi) 
1985 - Bir Kadın Bir Hayat (Nuran) (Sinema Filmi) 
1984 - Bir Sevgi İstiyorum (Melike) (Sinema Filmi) 
1983 - Seni Seviyorum (Aygül/Selma ) (Sinema Filmi) 
1983 - Metres (Feride) (Sinema Filmi) 
1982 - Seni Kalbime Gömdüm (Eylül) (Sinema Filmi) 
1982 - Mine (Mine) (Sinema Filmi) 
1981 - Yılanı Öldürseler (Esme) (Sinema Filmi) 
1979 - Küskün Çiçek (Zeynep) (Sinema Filmi) 
1979 - Hazal (Hazal) (Sinema Filmi) 
1979 - Aşk ve Nefret (Zeynep) (Sinema Filmi) 
1978 - Tatlı Nigar (Tatlı Nigar ) (Sinema Filmi) 
1978 - Sultan (Sultan) (Sinema Filmi) 
1978 - Cevriyem (Cevriye) (Sinema Filmi) 
1978 - Bir Aşk Masalı (Banu) (Sinema Filmi) 
1977 - Selvi Boylum, Al Yazmalım (Köylü Kızı Asya) (Sinema Filmi) 
1977 - Dila Hanım (Dila Hanım) (Sinema Filmi) 
1977 - Baraj (Aysel) (Sinema Filmi) 
1976 - Devlerin Aşkı (Türkan) (Sinema Filmi) 
1976 - Deprem (Zeynep) (Sinema Filmi) 
1976 - Bodrum Hakimi (Nevin) (Sinema Filmi) 
1975 - İnce Memed Vuruldu (Şeref Misafiri) (Sinema Filmi) 
1975 - Acele Koca Aranıyor (Melike) (Sinema Filmi) 
1974 - Şenlik Var / Bal Kız (Zeliş/Leyla Taner) (Sinema Filmi) 
1974 - Çılgınlar (Selma/Cavidan) (Sinema Filmi) 
1974 - Yüreğimde Yare Var (Nurten) (Sinema Filmi) 
1974 - Açlık (Meryem) (Sinema Filmi) 
1973 - Yalancı / Çok Yalnızım (Zeynep) (Sinema Filmi) 
1973 - Sultan Gelin (Sultan) (Sinema Filmi) 
1973 - Namus Borcu (Gurbet) (Sinema Filmi) 
1973 - Mahpus (Ümmühan) (Sinema Filmi) 
1973 - Güllü Geliyor Güllü (Güllü Fındıkoğlu) (Sinema Filmi) 
1973 - Gazi Kadın / Nene Hatun (Zeynep) (Sinema Filmi) 
1973 - Dert Bende (Süreyya) (Sinema Filmi) 
1973 - Azap (Elif) (Sinema Filmi) 
1973 - Asiye Nasıl Kurtulur (Asiye) (Sinema Filmi) 
1972 - Çile (Elif) (Sinema Filmi) 
1972 - Zulüm (Ayla) (Sinema Filmi) 
1972 - Vukuat Var (Güllü) (Sinema Filmi) 
1972 - Sisli Hatıralar (Dürrin Arbel) (Sinema Filmi) 
1972 - Dönüş (Gülcan) (Sinema Filmi) 
1972 - Cemo (Cemo) (Sinema Filmi) 
1971 - Yedi Kocalı Hürmüz (Hürmüz) (Sinema Filmi) 
1971 - Unutulan Kadın (Zeynep) (Sinema Filmi) 
1971 - Sevmek Ve Ölmek Zamanı (Emel Sayar) (Sinema Filmi) 
1971 - Melek Mi Şeytan Mı? / Asrın Ka... (Nesrin) (Sinema Filmi) 
1971 - Mavi Eşarp (Leyla) (Sinema Filmi) 
1971 - Gülüm, Dalım, Çiçeğim (Leyla Ergüvenç/Şaziye) (Sinema Filmi) 
1971 - Güllü (Güllü / Gül) (Sinema Filmi) 
1971 - Gelin Çiçeği (Arzu) (Sinema Filmi) 
1971 - Bir Kadın Kayboldu (Selma) (Sinema Filmi) 
1971 - Bir Genç Kızın Romanı (Selma) (Sinema Filmi) 
1971 - Ateş Parçası (Azize) (Sinema Filmi) 
1970 - Tatlı Meleğim (Leyla) (Sinema Filmi) 
1970 - Merhamet (Zeynep) (Sinema Filmi) 
1970 - Mağrur Kadın (Meral) (Sinema Filmi) 
1970 - Mazi Kalbimde Yaradır (Şükran/Türkan) (Sinema Filmi) 
1970 - Kara Gözlüm (Azize) (Sinema Filmi) 
1970 - Herkesin Sevgilisi (Zeynep) (Sinema Filmi) 
1970 - Hayatım Sana Feda (Zeynep) (Sinema Filmi) 
1970 - Bülbül Yuvası (Nerime) (Sinema Filmi) 
1970 - Buğulu Gözler (Canan) (Sinema Filmi) 
1970 - Birleşen Yollar (Feyza) (Sinema Filmi) 
1970 - Ağlayan Melek (Sabahat) (Sinema Filmi) 
1970 - Arım, Balım, Peteğim (Zeynep) (Sinema Filmi) 
1969 - Sonbahar Rüzgarları (Nalan Akçam) (Sinema Filmi) 
1969 - Seninle Ölmek İstiyorum (Selma) (Sinema Filmi) 
1969 - Sana Dönmeyeceğim (Leyla Taner) (Sinema Filmi) 
1969 - Kölen Olayım (Azize) (Sinema Filmi) 
1969 - Günah Bende mi? (Müvin) (Sinema Filmi) 
1969 - Fosforlu Cevriyem (Fosforlu Cevriye Necla) (Sinema Filmi) 
1969 - Buruk Acı (Ülker Temizel) (Sinema Filmi) 
1969 - Bana Derler Fosforlu (Fosforlu) (Sinema Filmi) 
1969 - Aşk Mabudesi (Sinema Filmi) 
1969 - Ateşli Çingene (Gelincik) (Sinema Filmi) 
1968 - Vesikalı Yarim (Sabiha) (Sinema Filmi) 
1968 - Kahveci Güzeli (Nermin) (Sinema Filmi) 
1968 - Kadın İntikamı (Handan) (Sinema Filmi) 
1968 - Kadın Severse (Leyla) (Sinema Filmi) 
1968 - Kadın Değil, Baş Belası (Çengi Naciye) (Sinema Filmi) 
1968 - Dünyanın En Güzel Kadını (Türkan Moray) (Sinema Filmi) 
1968 - Aşk Eski Bir Yalan (Handan) (Sinema Filmi) 
1968 - Ağla Gözlerim (Leyla/Hicran) (Sinema Filmi) 
1968 - Ayşem (Ayşe) (Sinema Filmi) 
1968 - Artık Sevmeyeceğim (Nesrin/Leyla) (Sinema Filmi) 
1968 - Abbase Sultan (Abbase) (Sinema Filmi) 
1967 - Ölümsüz Kadın (Sinema Filmi) 
1967 - Tapılacak Kadın (Türkan Ay) (Sinema Filmi) 
1967 - Sinekli Bakkal (Rabia) (Sinema Filmi) 
1967 - Kelepçeli Melek (Nevin Erdem) (Sinema Filmi) 
1967 - Kara Duvaklı Gelin (Perihan) (Sinema Filmi) 
1967 - Her Zaman Kalbimdesin (Sinema Filmi) 
1967 - Bir Dağ Masalı (Lale) (Sinema Filmi) 
1967 - Ağlayan Kadın (Şükran/Leyla) (Sinema Filmi) 
1967 - Ayrılsak da Beraberiz (Fatma Başar Gün) (Sinema Filmi) 
1967 - Ana (Döndü) (Sinema Filmi) 
1966 - Çamaşırcı Güzeli (Sinema Filmi) 
1966 - Çalıkuşu (Feride) (Sinema Filmi) 
1966 - Siyah Gül (Gül) (Sinema Filmi) 
1966 - Sana Layık Değilim (Türkan) (Sinema Filmi) 
1966 - Meyhanenin Gülü (Gül) (Sinema Filmi) 
1966 - Meleklerin İntikamı (Türkan/Peri) (Sinema Filmi) 
1966 - Kenarın Dilberi (Türkan/Necla İzmen) (Sinema Filmi) 
1966 - Karanfilli Kadın (Sinema Filmi) 
1966 - Günahkar Kadın (Sinema Filmi) 
1966 - Eli Maşalı (Nermin) (Sinema Filmi) 
1966 - El Kızı (Nazan) (Sinema Filmi) 
1966 - Düğün Gecesi (Zeynep/Tülin) (Sinema Filmi) 
1966 - Anaların Günahı (Sevim) (Sinema Filmi) 
1966 - Altın Küpeler (Aylin) (Sinema Filmi) 
1966 - Akşam Güneşi (Jülide) (Sinema Filmi) 
1965 - Veda Busesi (Türkan) (Sinema Filmi) 
1965 - Vahşi Gelin (Ayşegül Arsev) (Sinema Filmi) 
1965 - Sürtük (Naciye/Türkan) (Sinema Filmi) 
1965 - Siyah Gözler (Türkân) (Sinema Filmi) 
1965 - Seven Kadın Unutmaz (Türkan) (Sinema Filmi) 
1965 - Komşunun Tavuğu (Türkan) (Sinema Filmi) 
1965 - Hayatımın Kadını (Sinema Filmi) 
1965 - Garip Bir İzdivaç (Zeynep Gökalp) (Sinema Filmi) 
1965 - Elveda Sevgilim (Türkan) (Sinema Filmi) 
1965 - Ekmekçi Kadın (Ayşe/Zehra/Leyla) (Sinema Filmi) 
1964 - Öksüz Kız (Sinema Filmi) 
1964 - Yılların Ardından (Berna Ekmekçigil) (Sinema Filmi) 
1964 - Mualla (Sinema Filmi) 
1964 - Macera Kadını (Sinema Filmi) 
1964 - Kızgın Delikanlı (Avukat Sevil) (Sinema Filmi) 
1964 - Kader Kapıyı Çaldı (Leyla) (Sinema Filmi) 
1964 - Gözleri Ömre Bedel (Leyla Arseren) (Sinema Filmi) 
1964 - Gençlik Rüzgarı (Fatma Nur Erden) (Sinema Filmi) 
1964 - Fıstık Gibi Maşallah (Gülten) (Sinema Filmi) 
1964 - Bücür (Sinema Filmi) 
1964 - Bomba Gibi Kız (Sinema Filmi) 
1964 - Anasının Kuzusu (MERAL) (Sinema Filmi) 
1964 - Adanalı Tayfur Kardeşler (Türkan) (Sinema Filmi) 
1963 - İki Kocalı Kadın (Sibel) (Sinema Filmi) 
1963 - Çapkın Kız (Suna) (Sinema Filmi) 
1963 - Çalınan Aşk (Aysel / Gül) (Sinema Filmi) 
1963 - Sayın Bayan (Türkan Bayraktar) (Sinema Filmi) 
1963 - Küçük Beyin Kısmeti (Pervin) (Sinema Filmi) 
1963 - Genç Kızlar (Eylül/Behlül Servan) (Sinema Filmi) 
1963 - Dağlar Kralı (Türkan Sultan) (Sinema Filmi) 
1963 - Bütün Suçumuz Sevmek (Türkan) (Sinema Filmi) 
1963 - Beni Osman Öldürdü (Türkan) (Sinema Filmi) 
1963 - Badem Şekeri (Güner Pirinçeken) (Sinema Filmi) 
1963 - Ayşecik Canımın İçi (Elif) (Sinema Filmi) 
1963 - Acı Aşk (Sinema Filmi) 
1962 - Ümitler Kırılınca (Oya) (Sinema Filmi) 
1962 - Zorlu Damat (Gönül) (Sinema Filmi) 
1962 - Ne Şeker Şey (Canan/Jale) (Sinema Filmi) 
1962 - Lekeli Kadın (Türkan Güneş) (Sinema Filmi) 
1962 - Kırmızı Karanfiller (Türkan) (Sinema Filmi) 
1962 - Dikmen Yıldızı (Sinema Filmi) 
1962 - Biz de Arkadaş mıyız? (Nihal) (Sinema Filmi) 
1962 - Bir Haydut Sevdim (Sinema Filmi) 
1962 - Billur Köşk (Sinema Filmi) 
1962 - Bardaktaki Adam (Sinema Filmi) 
1962 - Aşk Yarışı (Zeynep) (Sinema Filmi) 
1962 - Allah Seviniz Dedi (Sinema Filmi) 
1962 - Acı Hayat (Manikürcü Nermin) (Sinema Filmi) 
1961 - Utanmaz Adam (Sevim) (Sinema Filmi) 
1961 - Siyah Melek / Zincirler Kırılı... (Nesrin) (Sinema Filmi) 
1961 - Sevimli Haydut (Emine) (Sinema Filmi) 
1961 - Otobüs Yolcuları (Nevin) (Sinema Filmi) 
1961 - Melekler Şahidimdir (Zeynep) (Sinema Filmi) 
1961 - Kardeş Uğruna (Sinema Filmi) 
1961 - Kaderin Önüne Geçilmez (Sinema Filmi) 
1961 - Hatırla Sevgilim (Türkan) (Sinema Filmi) 
1961 - Gönülden Gönüle (Nazan) (Sinema Filmi) 
1961 - Dikenli Gül (Gül) (Sinema Filmi) 
1961 - Aşk Ve Yumruk (Tülin) (Sinema Filmi) 
1961 - Afacan (Sinema Filmi) 
1960 - Köyde Bir Kız Sevdim (Sinema Filmi) 
1960 - Güzeller Resmi Geçidi (Ayşe Güner) (Sinema Filmi) 
1960 - Aşk Rüzgarı (Nil) (Sinema Filmi) 
Eser :    
1970 - Buğulu Gözler (Sinema Filmi) 
1969 - Buruk Acı (Sinema Filmi) 



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:37
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:22
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13