Erkekleri Nasıl Anlarız ?

Eğer erkekleri anlamak istiyorsanız, bilmeniz gereken ilk şey, erkeklerin ve kadınların gerçekten de aynı gezegenden olduklarıdır. Bilimsel araştırmalar kadınlarla erkekler arasında bazı farklar olduğunu gösterse de kadınlar ve erkeklerin gerçekte olduklarından çok daha farklı olduğunu iddia eden efsaneler vardır. Eğer erkekleri daha iyi anlamak istiyorsanız, erkekler ve kadınlar arasındaki farklılıkları ve benzerlikleri göz önünde bulundurarak, her erkeğin kendine ait umutları ve ihtiyaçları olan bir birey olduğunu hatırlamalısınız.

Kadın 12.01.2017, 12:42 12.01.2017, 12:43 Emre
Erkekleri Nasıl Anlarız ?

Erkekler Nelerden Hoşlanır | Erkekler ve Kadınlar Arasındaki Farklar

1) Erkeklerin rekabetçi olmaya daha fazla eğilimli olduklarının farkında olun. Yapılan araştırmalar iş arkadaşlarından daha fazla performans göstererek maaş alınan işlerde erkeklerin kadınlara göre daha fazla çalıştığını göstermiştir. Ayrıca muhtemelen kişisel deneyimlerinizden erkeklerin spora olan ilgilerini de biliyorsunuzdur (izleme ya da oynama). Çoğu erkek bunları rekabetten hoşlandığı ve diğer insanların üzerinde hakimiyet kurabilecek yeteneğe ya kişiliğe sahip olduğu için yapmaktadır. Eğer onunla bir oyun oynuyorsanız, kaybetmeye başladığı anda birden bire surat astığını ve acımasız birine dönüştüğünü görürseniz şaşırmayın. Sadece duruma gülüp geçin.

*Onun rekabetçi hobilerine destek olun. Oyun oynamak, spor yapmak, maç izlemek ya da ekstrem sporlar yapmak gibi birçok klişe erkek aktivitesinin aslında rekabete dayalı olduğunu fark edeceksiniz. Bir mücadelede başarılı olmak erkekler için önemli olduğundan, güvenli olacak şekilde onu tatmin eden rekabetçi aktiviteleri destekleyin.

2) Erkeklerin görme duyularıyla hareket ettiklerini unutmayın. Görme en önemli duyulardan biridir ve gün boyunca gördüğünüz her şeyi işlemek beyninizi uzun süre meşgul tutabilir. Ancak erkekler, gördüklerine tepki verme konusunda kadınlardan daha hızlıdırlar. Sonuç olarak, erkekler bir yere nasıl gidecekleri konusunda talimat dinlemektense bir harita görmeyi tercih edebilir ya da bir şeyi tamir etmek için problemi görme konusuna ısrarcı olabilirler. Böyle anlarda sinirlenmemeye çalışın ve bu durumun doğuştan gelen kontrol dışı bir şey olduğunu kabullenin.

*Eğer diğer kadınlara bakarsa alınmayın. Görsel uyarımın daha hassas olması, erkeklerin çekici insanlara bakmaya –hatta gözlerini dikmeye– daha yatkın oldukları anlamına gelmektedir. Ancak hemen sinirlenmeyin – erkeğin kısa kesim tişört giyen bir kadına bakması direkt olarak onunla yatmak istediği anlamına gelmez. Bu kısa bakışlar genellikle zararsızdır ve sonu gelmiş bir ilişki göstergesinden çok bir refleks olarak görülmelidir.

3) Erkeklerin ve kadınların bir konuşmanın aynı kısımlarına değer vermediklerini öğrenin. Araştırmalar bu farkın çocukluktan başladığını vurgulamaktadır; küçük kız çocukları arkadaşlarıyla sırlarını paylaşarak ve sıkıntıları tartışarak yakınlaşırken, erkek çocuklar birbirlerine ilgi duydukları şeyleri birlikte yaparak bağlanırlar. Eğer erkek arkadaşınızın ya a kocanızın sizinle en yakın kadın arkadaşınız gibi, hatta daha iyi şekilde, sohbet etmesini istiyorsanız şaşırabilirsiniz, fakat erkekler konuşarak güçlü ilişkiler kuramazlar ve kadınlara kıyasla daha sık konu değiştirmeye eğilimlilerdir. Ek olarak, erkekler biriyle konuşurlarken çok sık göz teması da kurmazlar. Bunun yerine, erkekler konuşma esnasında gözlerini bulundukları yerdeki nesnelere dikerler.

*Onu farklı olduğundan dolayı cezalandırmak ve sizi hiç dinlememesinden şikayet etmek yerine, durumla mücadele edin. Eğer bir erkekle önemli bir konuyu tartışmak istiyorsanız, konuyu onun dışına çıkamayacağı şekilde çerçeveleyin. Örneğin ona “Bu konuyu konuşmak benim için çok önemli ve dikkatlice dinlemen bana çok şey ifade ediyor.” diyebilirsiniz Eğer sizi umursuyorsa, konuya sizin seviyenizde katılabilmek için ekstra çaba harcayacaktır.

*Size bir çözüm yolu sunarsa şaşırmayın. Erkeklerin sohbet etme yolunun bir diğer yan etkisi de onların her zaman bir problemi nasıl çözeceklerine odaklanmalarıdır. Eğer bir erkekten size ne yapacağınızı söylemesindense sadece sizi rahatlatmasını ve güvende hissettirmesini istiyorsanız, konuşmanın başında bunu ona söyleyin. Sizinle ilgilendiği için bir çözüm bulmaya çalıştığını ve amacının size patronluk taslamak değil de size yardım etmek olduğunu unutmayın.

4) Erkeklerin duygularını kadınlar kadar hızlı şekilde tanımlayamadıklarını unutmayın. Karısının sinirlenmesine yol açacak bir şey yapıp yapmadığı konusunda hiçbir fikri olmayan koca klişesini düşünün. Erkek kasten o şekilde davranmıyor olabilir – gerçekten de karısının neden üzgün olduğu hakkında bir fikri olmayabilir. Hatta karısının üzgün olup olmadığını bile anlayamayabilir. Kadınların limbik sistemleri daha gelişmiş olduğundan, kadınlar duyguları sınıflandırmada ve okumada daha iyilerdir; bu yetenek eski kültürlerde, kadınların sosyal ilişkileri korumaktan sorumlu oldukları zamanlarda oldukça kullanışlıydı. Diğer yandan erkekler, farklı cinsiyetteki insanların duyguları nasıl tanımladığı ve kontrol ettiğiyle ilgili araştırmalarda kadınlardan geri kalmaktadırlar.

*Ondan aklınızı okumasını beklemeyin. Eğer bir erkeğe kızgınsanız, ona bu durumu mümkün olduğunca sakin ve mantıklı şekilde açıklayın. Sizin nasıl hissettiğinizi anladığı zaman, soruna çare bulmak için önlemler almaya çalışabilir. Eğer ona direkt söylemezseniz, sizin ipuçlarınızı anlamasını beklememeye çalışın.

*Ona ihtiyacı olan alanı bırakın. Erkekler kişisel problemlerini yakın arkadaşlarıyla bile konuşmaya alışık olmadıklarından, böyle problemleri kendi başlarına çözmeyi tercih edebilirler. Eğer bir erkek siz onun kişisel sıkıntıları hakkında konuşmak isterken suskun kalıyorsa, kibarca geri çekilerek onu probleminin üstesinden gelmesi için rahat bırakın. Çoğu erkek konu hakkında konuşmak istediğinde zaten size söyleyecektir.

5) Erkekler için kadınlarla “sadece arkadaş” olmanın daha zor olduğunun farkında olun. Araştırmalara göre, platonik ilişki yaşayan erkeklerin sayısı kadınlardan fazladır ve erkekler kadın arkadaşlarını çekici bulmaya daha eğilimlidir. Ayrıca kadınların erkeklere karşı daha fazla cinsel arzu duymaları da yanlış bir inanıştır. Kadınlar erkek arkadaşlarına karşı cinsel istek duyabilseler de, eğer erkeğin bir ilişkisi varsa geri çekilmeye daha fazla eğilimlilerdir. Diğer taraftan, kadın arkadaşlarının sevgilisi olsa dahi erkekler yine de onları elde etmek için çaba harcamaktadır.

*Ancak bu tabi ki tüm erkek arkadaşlarınızın size aşık olduğu anlamına gelmez.

6) Erkeklerin ve kadınların iş yerinde farklı şekillerde çalışabileceklerini anlayın. Erkekler ve kadınlar aynı görevi yapsalar ya da aynı ofiste çalışsalar bile, bir işi tamamlamak için farklı bakış açılarına sahip olabilirler. Erkekler belirli bir görevi tamamlamaya daha çok odaklanırken, kadınlar işin yapılma sürecine yoğunlaşırlar. Erkekler birini dinlemekte zorluk çekerken, kadınlar ise daha fazla soru sormaya eğilimlidir. Ancak iki cinsiyet de iş yerinde karşı cinsin kendi isteklerini yeterince umursamadığını düşünmektedir.

*Erkekler ve kadınlar iş yerindeki strese de farklı tepkiler verebilirler. Kadınlar bir projenin başarısız olması durumunda endişelerini açıkça ifade ederken, erkekler başarısızlıkla yüzleştiklerinde geri çekilerek yalnız kalmak isterler.

*Kadınlar ve erkekler ayrıca farklı şekillerde takdir edilmek isterler. Kadınlar bir grup çalışması esnasında iltifat almaktan hoşlanırken, erkekler övgüyü tek başlarına almak isterler.

Erkekler Nelerden Hoşlanır | Önyargılardan Uzak Durmalısın

1) Bütün erkeklerin bütün kadınlarla yatmak istediğini düşünmeyin. Her ne kadar sevgilinizin, arkadaşlarınız ve birlikte çalıştığınız erkeklerin dünyanın bütün kadınlarıyla beraber olmak istediğine ikna olmuşsanız da gerçek bu değil. Erkekler etraflarındaki kadınlara baksalar ve onları sürekli süzseler de, her şeye rağmen biriyle beraber olmak istediklerinde seçici davranırlar.

*Eğer erkek arkadaşınızın bütün kadınlarla yatmak istediğinden eminseniz, neden hala berabersiniz? Eğer onun kişiliğinin böyle olması ilişkiniz için sorun teşkil ediyorsa bu anlaşılabilir bir şey, ancak bütün erkekler böyle olduğu için sorunlar yaşadığınızı düşünüyorsanız, fikirlerinizi gözden geçirmeniz gerekir.

*Elbette, ara sıra çapkın arkadaşlarınız olmuştur. Şunu unutmayın: Bu erkekler çok sayıda kadınla beraber olduğu için övünür görünmek isteseler de bu gerçekten bunu sürdürmek istediklerini anlamına gelmez.

2) Erkeklerin romantik filmlerden ve randevulardan nefret ettiğiniz varsaymayın. Mekan ve etkinlik seçme sırası size geldiğinde, erkek arkadaşınızın bundan hiç hoşlanmadığını düşünüyor olabilirsiniz, ama aslında bu hiç doğru değil. Elbette erkek arkadışınız ona onuncu kez Aşk Her Yerde’yi izletmek istediğinizde mırın kırın edecektir; ama esasında sizin istediğiniz bir şeyi yapmak bu sizi mutlu ettiği için onun da hoşuna gidecektir.

*Eğer erkek ardaşınız bir şey yapmak istemiyorsa, yapmayacaktır. Bu sizin için de geçerli. Bunu aklınızda bulundurun.

3) Erkeklerin tamamen duyarsız olduğunu düşünmeyin. Tony Soprano’yu düşünelim: Dışarıdan sert bir adam, ama özünde iri, yumuşak başlı ve duyarlı birisi. Kadınların dışa daha açık ve duygularını anlatmayı daha çok sevdiği doğrudur; ancak bu erkeklerin duygusuz olduğu ve empati ve sempatiden bihabe olduğunu anlamına gelmez. Erkekler duygularını göstermeye karşı kadınlara göre daha fazla direnç gösterirler, ancak bunun nedeni onların da sizinkiler kadar güçlü duyguları olmaması değildir.

*Erkekler, sadece yemek, seks ve uyku gibi temel ihtiyaçlarını düşünen mağara adamları değildir. Böyle düşünmeyi hemen bırakın

4) Erkeklerin daima seks düşündüğü farzetmeyin. Erkekler, özellikle de ergenlik döneminde, kadınlardan çok daha sık seks hakkında düşünürler, ama bu sürekli kafalarında sadece tek bir şey olduğu anlamına gelmez. Herkes gibi, erkekler de arkadaşları, aileleri, umutları ve hayalleri ve kariyer hedefleri gibi konulara kafa yorarlar. Önlerinden yüksek topuklu çekici bir kadın geçtiğinde bir an için ilgileri dağılabilir, ancak buradan kafalarında porno video kiralama dükkanı ile gezdikleri sonucuna varamayız.

5) Erkeklerin sadece görünüşe önem verdiğini düşünmeyin. Konu görünüş olduğunda, erkekler de kadınlar da son derece yüzeysel olabilir. Erkeklerin sadece bir kadının vücudunun güzelliğiyle ilgilendiğini, yüz güzelliğini için de belki birkaç ekstra puan verdiğini düşünüyor olabilirsini, ancak bir erkek bir kadınla gerçekten ilgilendiğinde durum bu değildir. Bir erkeği etkilemenin tek yolunun spor salonuna gitmek, makyaj yapmak ve dar pantolonlar giymek olduğunu düşünmeyin. Onu cazibenizle, zekanızla ve güzel sohbetinizle etkilemelisiniz.

*Elbette, bazı erkekler olması gerekenden daha fazla dış görünüş konusunda takıntılıdır. Fakat aynısını bazı kadınlar için de söyleyebilirsiniz.

6) Erkeklerin kadınlara göre daha fazla sadakatsiz olduğunu düşünmeyin. Erkeklerin aldatma konusunda mimli olduğunu düşünebilirsiniz. Mesela Kaya Çilingirioğlu skandalını kim unutabilir ki? Buna rağmen erkekler de kadınlar da aldatabilir: Kadınlar daha ziyade duygusal ilişkiler ararken, erkekler fiziksel ilişkilere yönelir; fark burada ortaya çıkar. Erkeğinizin, sadece erkek olduğu için sizi mutlaka aldatacağını varsaymayın; aldatırsa, bunun nedeni ilişkiniz dışında başka yakınlıklar aramasıdır.

*Bütün bunlar, dışarıda gerçek pislikler olmadığı şeklinde anlaşılmamalı. Ancak, kadınlar da pekala kötü karakterli olabilir.

7) Erkeklerin bağlanmadan hoşlanmadıklarını düşünmeyin. Tanıştığınız her erkeğin bağlanmaktan aşırı korktuğunu ve “Ailemle tanışmanı istiyorum.” dediğiniz anda uzaklara kaçmak isteyebileceğini düşünebilirsiniz. Gerçekte ise, erkekler bağlanmadan sadece kadınların korktuğu kadar korkarlar. Gerçekten bağlılık fobisi olan erkeklerin oranı sadece %20’dir. Ayrıca biriyle ciddi bir ilişki yaşamaktan korkan birçok kadının var olduğunu da unutmayın.

*Eğer şu anda hoşlandığınız erkek size bağlanmaktan korkuyorsa, kendinize bunun sebebinin onun “tipik bir erkek” olduğunu söylemeyin. Bir erkeğin, birine bağlanmak istememesine yol açabilecek deneyimsizlik ya da geçmiş ilişkisinde çektiği acılar gibi birçok sebebi olabilir.

8) Erkeklerin güçlü kadınlardan korktuklarını düşünmeyin. Tabi ki, erkeklerin güçlü kadınlardan gözleri korkabilir – eğer Michelle Obama ya da Oprah Winfrey iseniz. Ancak genel olarak, erkekler ne istediklerini bilen ve istediklerinin peşinden koşmaktan korkmayan iddialı kadınları çekici bulurlar. Sadece bir erkeği etkilemek için “kız gibi,” cahil ya da devamlı kıkırdayan biri gibi davranmaya çalışmayın. Eğer bir erkeğin sizi ciddiye almasını istiyorsanız, o halde ona tüm potansiyelinizi gösterin.

*Güçlü olmak özgüvenli olmak anlamına gelmektedir ve herkes özgüveni çekici bulur.

Erkekler Nelerden Hoşlanır | İleri Düzey Anlayış

1) Erkek egosunu nasıl anlayabileceğinizi öğrenin. Eğer erkekleri daha iyi anlamak istiyorsanız, erkek egosunu anlamaya çalışmalısınız.

2) Erkeklerin uzun dönemli ilişkilerde nasıl davrandıklarıyla ilgili daha fazla şey öğrenin. Bu uzun ilişki isteyen erkeklerin düşünme şeklini anlamanıza yardımcı olabilir.

3) Erkek arkadaşınızın bir depresyonu atlatmasına nasıl yardım edebileceğinizi öğrenin. Bu erkekleri anlama sürecinin en zorlu bölümlerinden biridir.

4) Erkek arkadaşınızla ilişkinizi ilerletin. Erkek arkadaşınızla ilişkinizi nasıl ilerletebileceğinizi daha iyi öğrenmeye başladığınızda erkekleri de daha iyi anlamaya başlayacaksınız.

Erkekler Nelerden Hoşlanır | İpuçları

*Bu yazıdaki bilgilerin genellemelere dayalı olduğunu unutmayın. Bu bilgiler tanıdığınız tüm erkeklere uygulanamayabilir.

*Eğer erkek arkadaşınızın morali bozuksa, onu teselli etmek için sarılın. Bu onu rahatlatacaktır.

*Eğer sizinle 2-3 hafta boyunca konuşmazsa, o zaman ona neden konuşmadığını sorun. Sadece 1 saat konuşmadıktan sonra böyle bir şey sormayın. Ona zaman tanıyın.



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 18 Mart 2024
İmsak 05:39
Güneş 07:04
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:21
Yatsı 20:40
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13