TSK PKK operasyon haberleri..

Bölücü terör örgütü PKK'nın eylemleri ve TSK'nın PKK'ya yönelik hava operasyonlarının bilançosu ortaya çıktı. Son 30 günde 22 asker şehit oldu, 260'dan fazla terörist öldürüldü.

Gündem 06.08.2015, 11:23 06.08.2015, 11:27 Emre
TSK PKK operasyon haberleri..

TSK'nın terör örgütü PKK'ya yönelik yaptığı operasyonların bilançosu ortaya çıktı. TSK'nın yurtiçi ve yurtdışında PKK'ya yönelik başlattığı operasyonlarda 260'tan fazla terörist öldürüldü, 400'ü aşkın teröristinde yaralandığı belirtildi.

Bölücü terör örgütü, KCK'dan temmuzda yapılan "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağı" yönündeki açıklamanın ardından hain saldırılarını artırdı.

30 GÜNDE 22 ŞEHİT VERDİK

Son 30 gündeki (7 Temmuz-5 Ağustos) terör saldırılarında, aralarında Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız'ın da bulunduğu 22 güvenlik görevlisi şehit oldu, 6 vatandaş hayatını kaybetti, 89 kişi yaralandı.

Bu dönemde teröristlerce 100'den fazla araç ateşe verilirken, çatışmalarda 11 terörist öldürüldü, 2 terörist yaralı ele geçirildi.

260 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından terör örgütü PKK'ya yönelik yurtdışı ve yurtiçinde belirlenen hedeflere hava operasyonları yapıldı. 

Bölgede 1 Ağustos'a kadar gerçekleştirilen operasyonlarda, aralarında PKK'nın üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 260'tan fazla teröristin etkisiz hale getirildiği, 400'ü aşkın teröristin de yaralandığı açıklandı. Devam eden operasyonlarda bugüne kadar yüzlerce teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

275 KİŞİ TUTUKLANDI

Son yaşanan terör olaylarının ardından, pek çok ilde, çoğunluğu PKK ve gençlik yapılanması YDG-H olmak üzere DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik operasyonlarda, 24 Temmuz'dan bu yana bin 500'den fazla kişi gözaltına alındı, 275 kişi tutuklandı.

İŞTE OPERASYONLARIN BİLANÇOSU

7 TEMMUZ

Siirt-Eruh karayolunda Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uygulama noktasına gelmeyip geri döndüğü için takibe alınan aracın arka koltuğundaki teröristin açtığı ateşle yaralanan polis memuru Bünyamin Torğut, şehit oldu.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen patlayıcı, askeri aracın baraj inşaatından dönüşü sırasında patlatıldı. Patlama nedeniyle zırhlı aracın sol ön lastiği ile aynasında hasar oluştu.

8 TEMMUZ

Siirt-Kurtalan karayolu yakınlarındaki Küçük Sanayi Sitesi yolunda faaliyet gösteren hazır beton şantiyesine giren yüzü maskeli kişiler, 4 beton mikseri ve bir kamyonu üzerlerine benzin dökerek ateşe verdi.

Bölücü terör örgütü mensuplarınca Diyarbakır Silvan'da, İl Jandarma Komutanlığına ait üç zırhlı araç intikal halindeyken, el yapımı patlayıcı infilak ettirildi, bir zırhlı araçta hasar oluştu.

11 TEMMUZ

PKK mensubu teröristler, Doğubayazıt-Iğdır ve Doğubayazıt-İran karayolunda 3 tırı durdurdu. Sürücüleri araçlardan indiren teröristler, daha sonra benzin dökerek 3 tırı ateşe verdi.

Terör örgütü PKK üyeleri, Ardahan'ın Göle ilçesinde su kesintisi nedeniyle İnceçayır mevkisine giden belediye personelini bir süre alıkoydu. Belediyeye ait kamyonete de el koyan teröristlere yönelik operasyon başlatıldı.

Siirt'in Pervari ilçesindeki yol yapım şantiyesinde kullanılan 4 iş makinesi, terör örgütü PKK mensuplarınca kundaklandı.

12 TEMMUZ

Ardahan'ın Göle ilçesindeki su kesintisini gidermek isteyen belediye personelini alıkoyan teröristlerin, olay yerinde inceleme yapan güvenlik güçlerine açtığı ateş sonucu Kamber Morkoç hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

13 TEMMUZ

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü yandaşlarınca düzenlenen izinsiz gösteride açılan ateş sonucu bir polis yaralandı.

14 TEMMUZ

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yol kesen bir grup terörist, beton mikserini ateşe verdi.

15 TEMMUZ

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, bölücü terör örgütü mensupları, Silvan Barajı şantiye sahasında çalışan işçilerin güvenli şekilde seyahati için görevlendirilen güvenlik güçlerinin bulunduğu araçların geçişi sırasında el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenledi. Can kaybının yaşanmadığı saldırıda bir araçta hasar oluştu.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Topçatan köyü yol ayırımında devriye görevi yapan güvenlik güçlerine, terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Can kaybı yaşanmayan saldırıda, olay yerinden geçen üç tırda, mermilerin isabet etmesi sonucu hasar oluştu.

16 TEMMUZ

Iğdır-Aralık karayolunun Karakoyunlu çıkışında bir grup terörist, özel şirkete ait tırı yaktı, bir vatandaşa ait aracı gasbetti.

17 TEMMUZ

Bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup tarafından Van'ın Çaldıran ilçesi ile Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi arasındaki karayolunun 25'inci kilometresinde bir vatandaşa ait çekici yakıldı.

- Iğdır-Doğubayazıt karayolunda 30 aracı durdurup kontak anahtarlarını alan, yolu trafiğe kapatan ve bir tırı yakan teröristler, olaya müdahale eden jandarma unsurlarına uzun namlulu silahlarla ateş açtı, anında karşılık verilen teröristler bölgeden kaçtı.

19 TEMMUZ

Terör örgütü PKK üyeleri, Erzurum'un Tekman ilçesine bağlı Koçyayla Mahallesi'ndeki elektrik arızasını gidermek üzere bölgede bulunan elektrik teknisyenlerini tehdit ederek, araçlarını gasbetti.

Aralarında silahlı 8 teröristin de bulunduğu yüzleri maskeli 30-40 kişilik grup, Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Değirmendüzü köyünde, Patnos-Erciş karayolunu keserek bir kamyonu durdurdu. Şoförü darbettikten sonra, lastiklerine ateş ettikleri aracı yakan teröristler kaçtı.

Doğubayazıt-Çaldıran karayolu, teröristlerce 4 tırın durdurulmasının ardından ulaşıma kapatıldı. Jandarma unsurlarının olay yerine gelmesi üzerine teröristler kaçtı ve yol yeniden açıldı.

- Van'ın Erciş ilçesine bağlı Yeşilova Mahallesi'nde bölücü terör örgütü yandaşı yüzleri maskeli 30-40 kişilik grup tarafından bir çekici durduruldu. Grup, propaganda yaptıktan sonra çekiciyi yaktı.

- Hatay'ın Payas ilçesi kırsalında teröristler, tehdit ettikleri 4 vatandaşa erzak aldırdı.

İki terörist tarafından 16 Temmuz'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde kaçırılan geçici köy korucusu serbest bırakıldı.

20 TEMMUZ

Adıyaman'da güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada Jandarma Uzman Onbaşı Müsellim Ünal (23) şehit oldu, 3 asker yaralandı.

Bölücü terör örgütü mensupları, Adıyaman merkezde operasyon icra eden İl Jandarma Komutanlığı unsurlarına uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Saldırıda herhangi bir zayiat gerçekleşmedi.

21 TEMMUZ

Iğdır'da, bölücü terör örgütü mensubu grup, Kavaktepe Mahallesi Pamukgeçidi mevkisinde, bir çekiciye uzun namlulu silahlarla ateş ederek, Ağrı-Doğubayazıt karayolunu trafiğe kapattı. Teröristler, olaya müdahale eden jandarma unsurlarına, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulundu. Ateşle karşılık verilmesi üzerine terörist ateşleri kesildi. Saldırıda, bir araçta hasar oluştu.

- Şırnak'ın Cizre ilçesinde iki kışlaya yüzleri maskeli grup tarafından el yapımı patlayıcı atıldı. Uzun namlulu silahlarla ateş açan gruba, anında ateşle karşılık verildi. Saldırılarda, iki nizamiyede de hasar oluştu.

- Yüzleri maskeli 8-10 kişilik grup tarafından Şırnak'ta, özel aracı durdurulan uzman çavuş darbedildi, askeri personelin aracı yakıldı.

- Bölücü terör örgütü mensubu grup, Erzurum Karayazı ilçesinde bir firmaya ait iş makinesi ve kamyonu benzin dökerek yaktı.

- Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, molotofkokteyli atılmak suretiyle bir çekici ve dorsesinde yüklü bulunan üç traktör yakıldı, bir uzman çavuşa ait otomobil kullanılamaz hale getirildi.

22 TEMMUZ

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde görevli polis memurları Feyyaz Yumuşak ve Okan Acar, evlerinde terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edildi.

Tunceli'nin Hozat ilçesine bağlı Yenibaş Jandarma Karakol Komutanlığına bir grup terör örgütü mensubunca taciz ateşi açıldı. Saldırıda herhangi bir zayiat oluşmadı.

- Kars'ın Kağızman ilçesinde yol kesen teröristler, aralarında meyve ve sebze yüklü tırların da bulunduğu 11 aracı ateşe verdi.

- Şırnak'ın Silopi ilçesi Görümlü beldesinde, 3 terörist, Silopi Termik Santrali tarafından işletilen kömür ocağında 2 işçiyi alıkoyarak bir iş makinesini uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcıyla tahrip etti. Alıkonulan işçiler, bir süre sonra serbest bırakıldı.

Bitlis'in Hizan ilçesinde Suruç'taki terör saldırısını bahane eden yüzü maskeli göstericiler, PTT binasının camlarını kırıp bir aracı ateşe verdi.

Diyarbakır-Hani karayolu Soylu köyü yol ayrımında silahlı teröristlerce kesildi ve yaklaşık 60 araç durduruldu. Bu araçların kontak anahtarları alındı ve iki otomobil yakıldı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, elektrik arızasını gidermek üzere bölgede bulunan 2 elektrik dağıtım şirketi görevlisi tehdit edildi. Şirkete ait araç ve personelin üzerindeki iki cep telefonu gasbedildi.

- Teröristler tarafından, Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Dişlinar köyü bölgesinde hidroelektrik santrali (HES) inşaatında bir kamyon, iki mikser ve bir iş makinesi yakıldı.

23 TEMMUZ

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde teröristlerce iki trafik polisine yönelik saldırıda polis memuru Tansu Aydın şehit oldu, bir polis yaralandı.

Çaldıran-Doğubayazıt karayolunun 15'inci kilometresinde silahlı 3 terörist, durdurdukları 3 tırı ateşe verdi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısını bahane ederek Mersin'in Tarsus ilçesinde izinsiz gösteri düzenleyen grubun açtığı ateş sonucu, aralarında 5 polisin ve eski Hür Dava Partisi (Hüda Par) Tarsus İlçe Başkanı Mehmet Ali Kutan'ın da bulunduğu 11 kişi yaralandı.

24 TEMMUZ

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen terör örgütü PKK üyeleri, Mardin'den ailesiyle Muş'a giden polisi memuru Vedat Kaya'yı kaçırdı.

- Tekman ilçesinde Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile elektrik dağıtım şirketine ait iki pikaba, bölgede yol kesen teröristlerce el konuldu.

- İkitelli'deki Star gazetesinin bahçesinde sol terör örgütü adına hazırlanmış pankarta sarılı halde bulunan parça tesirli ve zaman ayarlı bomba, uzman ekiplerce etkisiz hale getirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü önünde uygulama yapan polis ekibine yönelik teröristlerce düzenlenen saldırıda 2 polis yaralandı.

25 TEMMUZ

Bölücü terör örgütü mensupları, Şırnak'ın Silopi ilçesi Silopi Elektrik Üretim AŞ'ye ait 7 aracı yaktı.

Diyarbakır-Bingöl karayolu Kocaköy Tepecik Mahallesi'nde yol kesen teröristler, durdurdukları 2 araçtan birini yaktı, diğerini de gasbetti.

- Erzurum'un Tekman ilçesinde, doğum yapacak hastayı Tekman Devlet Hastanesine götürmek için yola çıkan 112'ye ait ambulansı durduran teröristler, hasta ve yakınlarını indirdikten sonra, iki sağlık personelini ambulansla kaçırdı. Ambulans ve kaçırılan sağlık personeli, 04.00'te Varto-Hınıs karayolunda serbest bırakıldı.

- Diyarbakır'ın Hani İlçesi Serenköy Mahallesi'nde Lice-Hani karayolunu kesen bir grup terörist, 2 aracı yaktı.

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki termik santralin kömür üretim sahasında çalışan 15 işçi, terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırıldı. 5 iş makinesini ateşe veren teröristler, alıkoydukları işçileri bir süre sonra serbest bıraktı.

26 TEMMUZ

İstanbul Gazi Mahallesi'nde gözaltı işlemi için girdiği binadan ateş açılması sonucu yaralanan polis memuru Muhammet Fatih Sivri şehit oldu.

Teröristler, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki 2 yüksek gerilim hattı direğine el yapımı patlayıcılarla hasar verdi.

- Yüzleri maskeli ve silahlı bir grup terörist, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yaprakköy Mahallesi'nde, Lice-Kulp karayolunu keserek durdurdukları 2 aracı yaktı.

Diyarbakır Lice'de askeri aracın geçişi esnasında teröristlerce bomba yüklü aracın patlatılması sonucu Jandarma Başçavuş İsmail Yavuz ve Uzman Çavuş Mehmet Koçak şehit oldu, 4 asker yaralandı.

İzmir'in Narlıdere ilçesi İnönü Mahallesi'nde seyir halindeki 2 belediye otobüsüne yönelik saldırıda, otobüslerden biri molotofkokteyliyle yakıldı, diğerinin camları kırıldı.

- Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir grup terörist, baraj inşaatında kullanılan 4 aracı ateşe verdi.

27 TEMMUZ

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden geçen doğalgaz boru hattına teröristlerce saldırıda bulunuldu.

Muş'ta Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız, teröristlerce eşi ve çocuğunun da bulunduğu otomobile düzenlenen silahlı saldırıda şehit oldu, eşi yaralandı.

- Ağrı'nın Doğubayazıt ile Van'ın Çaldıran ilçeleri arasında bulunan Tendürek Geçidi'nde yol kesen terör örgütü PKK üyeleri, durdurdukları tırı ateşe verdi. Teröristler, bölgeye giden güvenlik güçlerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Van'ın Çaldıran ilçesinde "Kobra" tipi zırhlı araca düzenlenen saldırıda, bir asker yaralandı.

Mardin Nusaybin Devlet Hastanesinin bahçesinde park halinde bulunan 3 ambulans, açılan ateş sonucu kullanılamaz hale geldi.

Siirt'teki Çetin HES Barajı inşaatında kullanılan 5 iş makinesi, terör örgütü PKK mensuplarınca yakıldı.

- Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki Guçik Mahallesi'nden geçen Lice-Kulp karayolunda 2 araç ateşe verildi.

- Erzurum'da bölücü terör örgütü üyeleri, asfaltlama çalışması yapan 7 iş makinesi ile gasbettikleri aracı yaktı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Bölge Trafik İstasyonu'na silah ve patlayıcıyla saldırı düzenlendi, 3 polis yaralandı.

- Tatvan'da izinsiz gösteri yapan terör örgütü yandaşları, polis aracına ateş etti, bir sivil aracı da yaktı.

- Mersin'de izinsiz gösteri düzenleyen grupların fırlattığı aydınlatma fişeğinin isabet ettiği Bülent Ecevit Güngör, hayatını kaybetti.

28 TEMMUZ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki adliye ve polis lojmanlarına teröristlerce roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Can kaybının yaşanmadığı saldırı sonucu binalarda hasar oluştu.

Tunceli-Hozat karayolunda araçları durduran teröristler, bir arazöz ve 2 aracı yaktı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen terör örgütü PKK mensupları, ailesiyle Erzurum'dan Şanlıurfa'ya giden polis memuru Sedat Yabalak'ı kaçırdı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde göstericilerin barikatla kapattığı yolu trafiğe açmak için giden polis ekibine el yapımı patlayıcıyla saldırı düzenlendi. Olayda bir polis ve 2 çocuk yaralandı.

- Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, yüzü maskeli teröristin silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan Piyade Uzman Çavuş Ziya Sarpkaya şehit oldu.

- Terör örgütü PKK mensuplarının Kulp-Muş karayolundaki Şenyayla Köprüsü'ne yerleştirdiği patlayıcı infilak etti. Olayda can kaybı yaşanmazken, karayolu ulaşıma kapandı.

29 TEMMUZ

Bitlis-Diyarbakır ve Hizan-Tatvan karayollarını ulaşıma kapatan bir grup terörist, 2 iş makinesini ateşe verdi. Eylem sırasında, aracıyla olay yerinden uzaklaşmaya çalışan bir kişi, teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralandı.

- Doğubayazıt-Gürbulak karayolu Karaburun köyü mevkisinde zırhlı araçla devriye görevi yapan güvenlik güçlerine, terör örgütü PKK mensuplarınca ateş edilmesi sonucu 3 asker yaralandı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki terör saldırısının ardından düzenlenen operasyonda 2 terörist öldürüldü, 2 terörist yaralandı.

- Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, askeri konvoyun geçişi sırasında el yapımı patlayıcının infilak ettirildiği saldırıda, can ve mal kaybı yaşanmadı.

Van'ın Çatak ilçesindeki jandarma karakollarına malzeme taşıyan minibüs, bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca ateşe verildi.

- Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde terör örgütü PKK yandaşları durdurdukları otomobildeki kişileri indirdikten sonra aracı ateşe verdi.

Batman-Sason karayolunda yol kenarındaki çilek kasalarının üzerine bırakılan el yapımı patlayıcı, uzaktan kumandayla patlatıldı.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde emniyet amirliği binasına roketatarlı saldırı gerçekleştirildi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Cizre ilçesinde Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'na saldırı düzenlendi.

- Bitlis'in Tatvan ilçesinde yol güvenliğini sağlayan iki zırhlı polis aracının geçişi sırasında, yol kenarına döşenen mayını patlatan teröristler, daha sonra taciz ateşi açtı. Olayda can kaybı yaşanmadı.

30 TEMMUZ

Şırnak'ta, bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan saldırıda Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi, Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım ve Piyade Er Ömer Kandemir şehit oldu.

- Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarının Dağkonak Jandarma Karakolu üst bölgesine uzun namlulu silahlarla saldırması sonucu 2 asker yaralandı.

Şırnak'ın Uludere ilçesinin Kalemli Boğazı mevkisinde teröristlerce menfeze yerleştirilen mayın, güvenlik güçlerinin geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Olayda can kaybı yaşanmadı.

- Hakkari ve Bitlis'te yol kesen terör örgütü mensupları, 5 aracı ateşe verdi.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde terör örgütü PKK üyeleri tarafından yük treninin geçişi sırasında patlatılan bomba, raylarda hasara yol açtı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yük trenine düzenlenen terör saldırısının ardından rayların onarımını yapan görevlilere açılan ateşle bir demiryolu işçisi hayatını kaybetti, bir köy korucusu yaralandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Şehit Murat Akançay Polis Merkezine yönelik silahlı saldırı düzenleyen teröristlerden biri öldürüldü.

- Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, terör örgütü PKK üyelerince uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda polis memuru Mehmet Uyar şehit oldu, Osman Çaran isimli vatandaş hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı.

- Ankara-Tahran seferini yapan, içinde 172 yabancı uyruklu yolcunun bulunduğu trene bırakılan mayın, Bitlis'te güvenlik güçlerince imha edildi.

31 TEMMUZ

Terör örgütü mensuplarınca Adana'nın Pozantı ilçesinde polis merkezine düzenlenen saldırıda polis memurları İsa İpek ve Serdar Kazar şehit oldu. Çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi.

- Osmaniye'de, Karaçay Mesire Alanı'nda belediyeye ait su deposundaki görevlilere, teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda bir polis memuru ve bir belediye personeli yaralandı.

- Tahran-Van seferini yapan yolcu treninin Van'ın Saray ilçesi Keçikayası Mahallesi'nden geçişi esnasında, teröristlerce demiryoluna döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu, demiryolunda ve vagonlarda hasar meydana geldi.

- Ağrı'da bir eve düzenlenen operasyonda çıkan çatışmada 3 terörist ölü ele geçirildi.

Bitlis'in Güroymak ilçesinde teröristler, Vangölü Elektrik Dağıtım AŞ ile DSİ'ye ait 3 aracı ve 3 konteyneri ateşe verdi.

Van'ın Çatak ilçesinde terör örgütü PKK üyelerince İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığına düzenlenen eş zamanlı saldırının ardından çıkan çatışmada 2 terörist öldürüldü, bir vatandaş yaralandı.

Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Hacıbekir Kışlasına düzenlenen saldırıda bir asker yaralandı.

Tunceli'de yol kesen teröristler, durdurdukları iki kamyonu ve bir tırı yaktı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde yol kesen bölücü terör örgütü PKK üyesi grup, 20'ye yakın aracı ateşe verdi.

1 AĞUSTOS

Kars'ın Kağızman ilçesinde, Iğdır-Erzurum karayolunda gasbettikleri kepçeyle Karakurt-Denizgölü mevkisinde hendek kazarak yol kesen bölücü terör örgütü PKK üyesi grup, 20'ye yakın aracı ateşe verdi, araçlarından indirdikleri sürücüler ile yolcuların cep telefonlarını gasbetti. Olay üzerine bölgeye giden güvenlik güçlerinin yaptığı tarama sırasında önceden tuzaklanmış mayın patlatılması sonucu Uzman Çavuş Ali Gökçe (35) şehit düştü.

- Bitlis'in Ahlat ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca Ahlat İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polislerin saldırıya anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmanın ardından teröristler kaçtı.

Terör örgütü üyeleri, Muş'un Varto ilçesinde devriye görevi yapan zırhlı polis aracına roketatarla saldırdı. Saldırıda herhangi bir zayiat yaşanmadı.

Tunceli'nin Ovacık ilçesine 1 kilometre uzaklıktaki Hozat Köprüsü'nde İlçe Emniyet Amirliğine ait zırhlı polis aracının geçişi sırasında, teröristlerce önceden yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu düzenlenen saldırıda zırhlı araçta hafif hasar oluştu.

Bölücü terör örgütü PKK mensubu silahlı bir grup, Tunceli-Erzincan karayolunun 40. kilometresi Zağge mevkisinde 4 tır ve bir iş makinesini benzin dökerek yaktı.

Bölücü terör örgütü mensubu 8-10 kişilik bir terörist grup tarafından, Tunceli Samanlı köyünde, 50-60 araç durdurulmak suretiyle Tunceli-Pülümür karayolu kesildi. İki tır, bir kamyon yakıldı ve el yapımı patlayıcıyla yola maddi hasar verildi.

Bir grup terörist tarafından, Şırnak'ın Uludere ilçesi Dağdibi Jandarma Karakol Komutanlığına, roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunuldu. Saldırıya, jandarma unsurlarınca anında karşılık verildi, herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Mardin'in Artuklu ilçesi Akbağ Mahallesi'nde, elektrik dağıtım trafosuna, önce roketatar ile iki kez sonra uzun namlulu silahlarla 50-60 defa ateş edilmek suretiyle saldırıda bulunuldu.

Teröristlerce Muş merkez ilçe Dilimli köyünde, Mercimekkale Jandarma Karakol Komutanlığına ait yol emniyet ve kontrol devriyesindeki bir araca silahlı saldırı düzenlendi. Açılan ateşe, anında karşılık verilmesi neticesinde, terörist ateşi kesildi. Saldırıda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Diyarbakır'da yapımı süren Silvan Barajı'na giden servis yolunda bulunan 145 kilogramlık patlayıcı, imha edildi. Patlayıcının imhasıyla olası bir facia önlenirken, yolda hasar oluştu.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yük trenine silahlı saldırı düzenlendi. Terör saldırısının ardından bölgede başlatılan operasyonda 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca Mardin-Diyarbakır karayolunun 13. kilometresindeki Dicle EDAŞ'a ait trafoya roketatar ve uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda trafonun bir bölümü zarar gördü.

Van'ın Bahçesaray ilçesindeki Karabet Geçidi'nde teröristlerce yola döşenen mayın, 2 zırhlı polis aracının geçişi sırasında patladı. Patlamanın ardından polislere uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristler, saldırıya anında karşılık verilmesi üzerine kaçtı. Saldırıda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

2 AĞUSTOS

Mardin'in Midyat ilçesinde, Şenköy ve Gelinkaya mahallesinden geçen Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'nın güvenliğini sağlayan askerlerin bulunduğu aracın geçişi sırasında, terör örgütü PKK tarafından yola döşenen mayın patlatılması sonucu Jandarma Er Barış Akkabak şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK mensupları tarafından jandarma karakoluna 2 ton patlayıcı yüklü traktörle yapılan intihar saldırısı sonucu jandarma erler Medet Mat ve Mansur Cengiz şehit oldu, 31 asker yaralandı.

Bitlis'in Tatvan ilçesindeki Asker Hastanesine teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği teröristler olay yerinden kaçtı. Herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı saldırıda, hastanenin bahçesindeki nöbet kulübesinde hasar oluştu.

Bölücü terör örgütü mensupları, Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Akdere Mahallesi'nde bir firmaya ait petrol kuyusu istasyonunda çalışan işçileri ellerini ve gözlerini bağlayarak etkisiz hale getirdi ve kaldıkları kulübeyi ateşe verdi. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

Şırnak Akçay'daki Seslice Üs Bölgesi'ne bölücü terör örgütü mensuplarınca silahlı saldırıda bulunuldu. Açılan ateşe anında karşılık verildi. Saldırıda zayiat veya hasar meydana gelmedi.

Van İl Jandarma Komutanlığına düzenlenen saldırıda da roketatar mermisi, tel örgülerin dışında patladı, herhangi bir zayiat oluşmadı.

3 AĞUSTOS

Bitlis-Diyarbakır karayolunun 31. kilometresinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen mayın, Bitlis İl Jandarma Komutanlığına ait iki zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Saldırıda herhangi bir zayiat meydana gelmedi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde yapımı süren Silvan Barajı'na malzeme taşınan yola teröristlerce döşenen mayın, askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Saldırıda 2 asker hafif yaralandı.

Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarının Bingöl-Kiğı karayolu Karakoçan yol ayrımı mevkisinde döşedikleri uzaktan kumandalı mayın, yol güvenliğini sağlayan askeri zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Askeri personelin yara almadığı saldırıda, patlamanın şiddetiyle araçta hasar oluştu ve yolda geniş bir çukur oluştu.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinden geçen Türkiye-İran doğalgaz boru hattına terör örgütü PKK mensuplarınca yerleştirilen patlayıcı, güvenlik güçlerince tespit edilerek, hatta zarar vermeden etkisiz hale getirildi.

Hakkari'de Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığına, teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesi üzerine kaçan teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, Midyat karayolu Beyazsu Mahallesi mevkisinde yol kesen bölücü terör örgütü mensupları, 1 tanker ve kamyonu ateşe verdi. Saldırının ardından Bagok Dağı'ndaki ormanlık alana doğru kaçan teröristler, bölgedeki GSM vericilerini de tahrip etti.

Bölücü terör örgütü mensupları, Diyarbakır'da, Kulp İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ile Silvan Barajı ve Babakaya Jandarma Karakolu'na uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık verdiği saldırıda can kaybı ve yaralanma olmadı. Kaçan teröristlerin yakalanması için her iki bölgede operasyon başlatıldı.

İzinsiz gösterilerle de zarar vermeye çalışıldı

Bu arada, bölücü terör örgütü yandaşlarınca düzenlenen bazı izinsiz gösterilerle de zarara verilmeye çalışıldı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Yavuz Selim Sokağı ve hastane köprüsünde 1 Ağustos'ta bir araya gelen terör örgütü PKK yandaşları, barikat kurarak yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelen güvenlik güçlerine molotofkokteylleri ve taşlarla saldıran gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Grup, ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde de bir grup, İpekyolu'nu trafiğe kapattı. Yolda oturma eylemi yapan grup, olay yerine gelen güvenlik güçlerine molotofkokteylleri ve taşlarla saldırdı. Polisin, grubu tazyikli su ve biber gazıyla müdahale ederek dağıtmasının ardından İpekyolu yeniden trafiğe açıldı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde ise terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları bahane ederek Bahçelievler Mahallesi Dr. İsmail Beşikçi Caddesi'nde izinsiz gösteri yapan grup, yoldan geçen bir tırı durdurarak ateşe verdi.

4 AĞUSTOS

Diyarbakır'da, bölücü terör örgütü PKK mensupları, Kulp İlçe Emniyet Müdürlüğü binası ile Silvan Barajı'na saldırı düzenledi. İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına iki ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Silvan Barajı ve Babakaya Jandarma Karakolu'na uzun namlulu silahlarla açılan taciz ateşine, güvenlik güçleri anında karşılık verdi. Saldırılarda, can kaybı yaşanmadı.

Şırnak'ta teröristlerce askeri araca düzenlenen saldırıda 2 asker şehit oldu, 1 asker ve 1 köy korucusu yaralandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerce yol kenarına konulan patlayıcı, polis aracının geçişi sırasında infilak etti, 1 polis yaralandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü yandaşlarınca bazı mahallelerde açılan hendekleri kapatmaya çalışan polis ekibine silahlı saldırı düzenlendi. Çıkan olaylarda bir vatandaş yaralandı.

Yüksekova Emniyet Müdürlüğüne motosikletli terör örgütü mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıda binada hasar meydana gelirken, can kaybı ve yaralanma olmadı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca Tabur Komutanlığına düzenlenen saldırıda, 6 yaşındaki bir kız çocuğu yaralandı.

Van'ın Gevaş ilçesinde askeri araca bombalı saldırı düzenlendi. Meydana gelen patlamada, can kaybı ve yaralanma olmadı.

Şırnak'ın Silopi ilçesindeki 172. Zırhlı Tugay Komutanlığına ait nöbet kulübesine teröristlerce düzenlenen roketatarlı saldırıda 2 asker yaralandı.

Hatay'ın İskenderun ilçesindeki askeri birliğe, terör örgütü PKK mensuplarınca taciz ateşinde bulunuldu.

Muş'un Varto ilçesinde teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda, görev çıkışı evlerine giden 3 asker yaralandı.

Erzurum'un Şenkaya-Oltu ilçeleri ile Ardahan'ın Göle ilçesi arasındaki ulaşımın sağlandığı karayolunu kesen bölücü terör örgütü PKK üyesi grup, propaganda yaptıktan sonra 3 tırı yaktı.

5 AĞUSTOS

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde terör örgütü tarafından polis merkezine el yapımı patlayıcı atılması sonucu bir polis yaralandı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde caddeye çaydanlık içerisine yerleştirilmiş halde bırakılan el yapımı patlayıcı bomba imha uzmanlarınca fünye ile patlatıldı.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca özel bir firmaya ait petrol kuyusu istasyonuna saldırı düzenlendi. İşçileri sahadan uzaklaştıran teröristler, petrol arama çalışmaları yürütülen kuyu ile şantiyedeki jeneratör dairesi ve işçilerin kaldığı konteyneri ateşe verdi.

- Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütü mensuplarınca yola döşenen patlayıcı, askeri konvoyun geçişi sırasında infilak etti. Patlamada, bir araçta hasar oluştu.



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:18
Güneş 06:45
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:32
Yatsı 20:54
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13