Son dakika patlama haberi!

Ankara'da, İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta askeri servis araçlarının geçişi sırasında patlama meydana geldi.

Gündem 18.02.2016, 00:50 17.02.2016, 18:51 Emre
Son dakika patlama haberi!
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "28 vatandaşımız hayatını kaybetti, 61 yaralımız var. Saldırı bombalı araçla düzenlendi" dedi.

Gelen ilk bilgilere göre 2 servis aracının yanarak tamamen kullanılmaz hale geldiği belirtiliyor.

Servis aracının Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu ve komutanlıkta çalışan astsubaylar ile sivil memurları taşıdığı öğrenildi.

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi’ndeki saldırı, saat 18.30’da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi. Teröristler, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara’nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü. Yükselen simsiyah dumanlar Ankara’nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

SALDIRIDA 28 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ankara'daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "28 vatandaşımız hayatını kaybetti, 61 yaralımız var. Saldırı bombalı araçla düzenlendi" dedi.

Alevler arasından alınan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı.

Alınan bilgiye göre, patlamada üç servis aracında ve bir özel araçta  ağır hasar meydana geldi.

Ayrıca caddeden geçen araçların camları kırıldı. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

SERVİS HAVA KUVVETLERİ'NE AİT

Servis aracının Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu ve komutanlıkta çalışan astsubaylar ile sivil memurları taşıdığı öğrenildi.

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, patlamayla ilgili yaptığı açıklamada,  askeri servis konvoyunda patlama meydana geldiğini belirterek, "Patlamanın bomba yüklü araçla  gerçekleştirildiği tahmin ediliyor" dedi.

PATLAMA ASKERİ ARACA YÖNELİK

Patlamanın olduğu bölgede Genelkurmay Başkanlığı, lojmanlar ve Kara Kuvvetleri ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı bulunuyor.

BÖLGEDE KUŞ UÇURTULMUYOR

Yeni bir patlamaya karşı güvenlik güçleri tarafından İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı. Patlama olan alanın çevresinde önlem alındı.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulunca, Ankara'daki askeri servis konvoyuna  yönelik saldırıya ilişkin yayın yasağı getirildi.

ANKARA'DAKİ PATLAMA DÜNYA BASININDA
 
Ankara’da askeri servis araçlarının bulunduğu noktada meydana gelen patlama dünya basınında flaş haber olarak duyuruldu.

Welt de: Ankara’da şiddetli patlama- çok sayıda yaralı
Doğan Haber Ajansı’nı kaynak olarak gösteren Welt gazetesi haberi, “Türkiye’nin başkenti Ankara’da şiddetli patlama oldu. DHA’nın Bildirdiğine göre olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Çok sayıda yaralı olduğu belirtiliyor. Patlamanın nedeni henüz bilinmiyor” diye duyurdu.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Türkiye’nin başkenti Ankara’da patlama
“Ankara’nın merkezinde meydana gelen şiddetli patlamada, ilk belirlemelere göre en az 5 kişi hayatını kaybetti. Patlamanın askeri araca yönelik gerçekleştiği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen başka bir bombalı saldırıda yüzden fazla kişi hayatını kaybetmişti.”

Spiegel Online: Ankara’da şiddetli patlama- Ölü ve yaralıların olduğu bildiriliyor
“Türkiye’nin başkenti Ankara’da şiddetli bir patlama oldu.  Haberlere göre 5 kişi öldü çok sayıda var. DHA, bölgeye çok sayıda ambulans gönderildiğini duyurdu. haberlere göre patlama askeri lojmanlar yakınında meydana geldi. Ankara’da geçen yıl da patlama meydana gelmiş, yüzün üzerinde kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıdan IŞİD sorumlu tutulmuştu.”

Bild de: Şiddetli patlama Ankara’yı sarstı- 5 ölü 10 yaralı
“Türkiye’nin başkenti Ankara’da muhtemelen bomba yüklü araç patlatıldı. Patlamada bir kişinin öldüğü, on kişinin yaralandığı duyuruldu. DHA bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildiğini haber veriyor. Patlamanın nedeni  hakkında henüz  net bir bilgi yok.”

İsveç basını
İsveç Televizyon kanalı SVT ‘’Ankara’da şiddetli patlama’’ manşeti ile duyurduğu Ankara’daki bombalı saldırıyı ve gelişmeleri  web sayfasından canlı olarak duyuruyor. SVT, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun saldırı nedeniyle Brüksel’deki zirve toplantısına katılımını iptal ettiğini duyurdu.
İsveç’in Tv 4 televizyon kanalı da canlı yayınında Türk basınına dayandırdığı bilgide patlamada 11 ölü olduğunu duyurdu.
Dagens Nyheter Gazetesi bombalı saldırının askeri personeli taşıyan otobüs konvoyuna yapıldığını duyurdu.
Afton Bladet Gazetesi de canlı web yayınında patlama bölgesi yakınında bulunan İsveç vatandaşlarının patlama ile ilgili tanıklıklarını aktardıktan sonra  İsveç Dışişleri Bakanlığı’nın Ankara’da bulunan İsveç vatandaşlarının İsveç’teki yakınları ile temasa geçmesi çağrısını yayınladı.

Belçika basını
Ankara’da askeri servis araçlarının bulunduğu noktada meydana gelen patlama Belçika basınında şöyle duyuruldu:

Derniuer Hour  
Ankara’da Patlama
Ankara’da büyük patlama meydana geldi, Ankara Valisi Mehmet Işıklar’ın açıklamasına göre 5 kişi hayatını kaybetti ve 10’dan fazla kişi yaralandı.
Askeri servis araçlarını hedef aldığı bildirilen saldırıyı kimin yaptığı belli değil.
Türk kanalları Ankara’da çok şiddetli patlama diye haberleri verdi.
10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da yine bir patlama olmuştu ve 103 kişi hayatını kaybetmişti , saldırıyı IŞİD üstlenmişti.
Ocak 2016 tarihinde yine İstanbul’da patlama olmuştu ve 10 kişi hayatını kaybetmişti.
Türkiye’nin doğusunda PKK’nın son günlerde düzenlenen operasyonlara karşılık zaman zaman askeri araçlara saldırılar düzenlediği haberleri basında yer almaktaydı.

Le Soir :
Türkiye, Ankara’da şiddetli patlama
Türk kanalları Ankara’da şiddetli bir patlama diye haber verdiler. Ankara’da Kızılay’a yakın bir bölgede Askeri servis otobüslerini hedef alan bir patlama meydana geldi. Türk haber kaynaklarına göre 5 kişi hayatını kaybetti, 10 kişiden fazla yaralı var. Ankara Valisinin yaptığı açıklamaya göre son durum bu.
Başbakan Davutoğlu Brüksel ziyaretini iptal etti. Brüksel’de AB’de görüşmelerde bulunacak olan Başbakan Davutoğlu saldırı sonrası yaptığı açıklamayla Brüksel ziyaretini iptal ettiğini açıkladı.
Türkiye’ye geçtiğimiz yıldan bu yana bazı saldırılar düzenlendi, yine Ankara’da tren istasyonu yakınında patlamada 103 kişi hayatını kaybetmişti.

İsviçre Televizyonları Ankara’daki patlamayı “flaş” olarak verdi
İsviçre devlet televizyonları Ankara’daki patlama haberini “flaş” haber olarak verdi. İsviçre’nin Fransız kesiminde yayın yapan İsviçre devlet televizyonu TSR 1 yayınını keserek flaş olarak verdiği haberde, Ankara’da akşam saatlerinde memurların evlerine dönme hazırlığında olduğu sırada askerlerin bineceği servis arabalarının arasına dalan bomba yüklü bir aracın büyük bir gürültü ile patladığını duyurdu. Patlama sonucunda 18 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını belirten kanal, ilk belirlemelere göre olayı IŞİD’in yapma ihtimalinin çok kuvvetli olduğunu söyledi. 

İskandinavya basını
İskandinavya basını flaş haber olarak verdiği Ankara’daki patlamayı DHA görüntülerini kullanarak canlı olarak duyuruyor.
Norveç Basını 
NRK Televizyon kanalı : Ankara’da şiddetli patlama. En az 18 ölü 45 yaralı. Saldırı askeri lojmanların yanındaki askeri otobüs konvoyuna yapıldı.
Aftenposten Gazetesi  : Ankara’da bomba yüklü araçla saldırı. Medya düzenleme kurulu RTÜK patlama ile ilgili yayın yasağı getirdi
VG Gazetesi : Ankara’da bombalı araçla saldırı. En az 18 ölü
Danimarka Basını
DR Televizyon kanalı : Türkiye’nin Başkentindeki patlamada ölü sayısı artıyor. Bomba yüklü bir aracın askeri konvoy yanında patlatılması ile 21 kişi yaşamını yitirdi.
Ekstrabladet Gazetesi : Türkiye’de şiddetli patlama. Birçok ölü ve yaralı var. Dışişleri Bakanlığı Danimarka vatandaşlarının dikkatli olmasını kalabalıklardan kaçınmaları tavsiyesinde bulundu.

Rus basını
Ankara'da akşam saatlerinde askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Bu patlama Rus basınına genellikle Türk basınında yer alan haberlerin tercümesi olarak geçerken Rus haber ajansları ve internet siteleri haberi okuyucularına şu şekilde verdi:

- Rus resmi haber ajansı Ria Novosti: "Ankara'da ölü sayısı 28'e ulaştı"
Türkiye'nin başkenti Ankara'da bomba yüklü araç saat 18.31'de (Moskova saatiyle 19.31) patladı. Patlamanın yaşandığı yer alev aldı. Olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 
Olayın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu Brüksel seyahatini iptal etti. 
Öte yandan Rusya Ankara Büyükelçiliği Basın Müşaviri İgor Mityakov Ria Novosti'ye yaptığı açıklamalarda, Ankara'da yaşanan patlama sonucunda Rus vatandaşlarının yaralandığına ilişkin kendilerine bilgi ulaşmadığını ifade etti. 

- İtar Tass haber ajansı: "Ankara'daki patlamada 28 kişi hayatını kaybetti"
Türkiye hükümet sözcüsü Numan Kurtuluş Ankara'da meydana gelen patlamada 28 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. 
Genelkurmay'dan yapılan açıklamada Ankara'da askerlere yönelik terör saldırısı düzenlendiği belirtildi. 
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan seyahatini iptal etti. 

- INTERFAX: "Ankara'da ölü sayısı 20'yi geçti"
Ankara'nın merkezinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 21'e ulaştı. Aynı zamanda olay sonucunda 65 kişi yaralandı. 
Genelkurmay'ın verilerine göre ölenlerin arasında askerler de var. 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, patlamanın detaylarının araştırıldığını ifade etti. 

- Gazeta.ru: "Ankara'da güçlü bir patlama meydana geldi"
Türkiye'de meydana gelen terör saldırısının hedefinde bu kez başkent Ankara'daki askeri lojman vardı. Patlama sonucunda 28 kişi hayatını kaybetti. Türk hükümeti yaşanan bu olay sonucunda terörizmin aşağılık yüzünü gördü. 

- LifeNews: "Ankara'da terör saldırısı 20'den fazla can aldı"
Türkiye'nin başkenti Ankara'da meydana gelen terör saldırısının ardından ölü sayısı yükselmeye devam ediyor. Sağlık Bakanlığı olay sonucunda 20'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini, yaralı sayısının ise 60'a ulaştığını bildirdi.
Olay sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Azerbaycan ve Brüksel ziyaretlerini iptal ettiler. 

- Rusnovosti: "Saldırı askeri servis araçlarına yönelik"
Ankara'da meydana gelen patlamanın askeri servis araçlarına yönelik olduğu bildirildi.
Bomba yüklü araç Genelkurmay binasından 300 metre uzaklıkta patlatıldı. Bundan saniyeler önce olay yerine askeri servis aracı yanaştı. Elde edilen verilere göre, ölü sayısı 28'e ulaştı.

Kosova basını: Türkiye’de bir hain saldırı daha 
Kosova basının önde gelen gazeteleri Bota Sot, Zeri, Koha Net Ankara’da askeri servis araçlarının bulunduğu noktada meydana gelen patlama olayını, manşetten verdi. Bota Sot gazetesi, “Türkiye’de bir hain saldırı daha” başlığı altında , Ankara’daki saldırı haberini duyurdu. Haberde çok sayıda ölen ve yaralananların olduğu vurgulanırken, saldırıyı hala kimsenin üstlenmediği vurgulandı.
Zeri gazetesi, Ankara’daki saldırı haberini videolu olarak geçerken, ölen ve yaralıların tam sayısının hala beli olmadığını yazdı. 
Zeri gazetesi, Ankara’daki terör saldırısının, Türkiye’yi üzüntüye boğduğunu yazarken, dış ülkelerden Türkiye’ye gelen destek mesajlarına da yer verdi.
Koha Net gazetesi de Ankara’daki saldırı haberini manşetten verdi.

Ankara'daki patlama İngiltere basınında
Ankara’daki patlama İngiliz basınında şu şekilde yer aldı:

BBC: Başkent Ankara'daki patlamada en az 28 ölü
Türkiye'nin başkenti Ankara'da meydana gelen büyük patlamada en az 28 kişi öldü, 61 kişi yaralandı.
Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, patlama, askeri araçların geçişi sırasında meydana geldi. Patlama, Türkiye'nin askeri merkezi ile parlamento binasına yakın yerde gerçekleşti

Financial Times: Ankara'da patlamada en az 28 kişi öldü
Ankara'da askeriyeyi hedefleyen bombalı saldırıda en az 28 kişi hayatını kaybetti.
Çarşamba günü meydana gelen patlama, geçtiğimiz ay İstanbul Sultanahmet’te 11 Alman turistin hayatını kaybettiği, ekim ayında Ankara'da 102 kişinin hayatını kaybettiği ve geçen yıl temmuz ayında Suruç'ta 33 kişinin hayatını yitirdiği patlamaların sonuncusu oldu.

Telegraph: Ankara'daki patlamada 28 kişi öldü, 61 kişi yaralandı
Ankara'daki askeri kışlanın yakınlarında bombalı aracın büyük bir patlamayla patlaması sonucu en az 28 kişi hayatını kaybetti, 61 kişi de yaralandı.

Guardian: Askeriyeyi hedef alan patlamada en az 28 kişi öldü
Türkiye'nin başkenti Ankara'nın merkezindeki askeri personeli hedef alan bombalı saldırıda en az 28 kişi hayatını kaybetti, en az 60 kişi yaralandı



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:40
Güneş 06:13
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:54
Yatsı 21:20
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 32 48
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 32 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Keçiörengücü 30 36
12. Şanlıurfaspor 30 34
13. Ümraniye 30 34
14. Manisa FK 30 33
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 30 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 31 57
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 31 17
20. Almeria 31 14