Şaşırtıcı ayrıntılar! Meğer minibüste..

Atalay Filiz’i bindiği minibüste görüp ihbar eden, yakalanmasını sağlayan pasta ustası Taha Gürses (23), yaşadıklarını anlattı.

Gündem 13.06.2016, 12:13 Emre
Şaşırtıcı ayrıntılar! Meğer minibüste..

İhbarı yapan pastane çalışanı Taha Gürses, “Minibüse bindiğinde şüphelendim. Bakışlarımdan şüphelenip araçtan indi. 15-20 dakika yolculuk yaptığım zanlıyı ihbar ettim" dedi

"SERİ KATİLLE 15 DAKİKA GÖZ GÖZE GELİP YOLCULUK YAPTIM"

Gürses, “Gözlüklü seri katili minibüse bindiği an fark ettim. Çaprazıma oturdu. Para vermek için ayağa kalktığında daha çok şüphelendim. 8-9 kez baktım. Emin olmak için cep telefonundan internete girip fotoğraflarına baktım. Dikkatli bakınca, ‘Bu seri katil’ dedim. Bakışlarımdan rahatsız oldu. Gözlük de vardı, sürekli başını aşağı indiriyordu. Benim fark ettiğimi anlayınca dolmuştan indi. Hızlı hızlı gidince seri katil olduğunu anladım. Seri katille 15 dakika göz göze gelip yolculuk yaptım. Yakalanmasına sebep olduğum için gururluyum. 1 yıllık evliyim, kirada oturuyorum, 1 ay sonra çocuğum olacak. Çocuğuma oda yapmak için kredi çekecektim. İnşallah ödül hem oda almama hem de çocuğumun daha iyi büyümesine yardımcı olur” diye konuştu.

'YAKALAMAYI DÜŞÜNDÜM AMA CESARET EDEMEDİM’

Minibüste 4 yolcu daha olduğunu söyleyen Gürses, “Onlara söyleyip üzerine atlayıp yakalamayı düşündüm ama cesaret edemedim. Zaten 4-5 dakika sonra, tanıdığımı fark edince, Menderes’e gelmeden indi. Cep telefonu ile 155’i aradım. Yolculara ve şoföre ‘Arkadaşlar biraz önceki kişi aranan Atalay Filiz değil miydi?’ dedim. Onlar da ‘Evet benzettik’ dedi. Minibüs şoförü beni karakola götürdü, ifade verdim. Orada diğer minibüste yakalandığını öğrendim, çok mutlu oldum” dedi.
 
Üç kişiyi öldürmekten aranan Atalay Filiz, İzmir Menderes’te bindiği minibüste kendisini tanıyanların ihbarıyla, çemberi zaten iyice daraltan polisin eline düştü.

İstanbul Tuzla’da, geçtiğimiz 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı’yı, 2013 yılında da Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı Ankara’da öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz’in, İzmir’e kaçtığı saptanmıştı.

Atalay Filiz'i yakalatan Taha Gürses


29 Mayıs’ta İzmir’e gelen Filiz’in, Buca’da bir internet kafede 4 saat kaldığı, ardından 30 ve 31 Mayıs gecelerini bir üniversite öğrencisinin evinde geçirdiği saptandı. Filiz, bu tarihten sonra bir daha görülmedi.

İNDİ, TERS YÖNE BİNDİ

Fotoğrafının yayınlanmasının ardından izine rastlanılmayan Filiz dün sabah, Mustafa Berber’in (51) kullandığı, İzmir- Gümüldür minibüsüne bindi. Yolculardan Taha Gürses bindiği minibüste Filiz’i bir yerden tanıdığını düşündü. Gürses internetten araştırırken şoförün oğlu Özgür Berber de Filiz’i tanıdı. Filiz tanındığını fark edince minibüsten indi ve yolun karşısına geçerek, bu kez Kenan Aka’nın kullandığı, ters yöne yani İzmir’e giden başka bir minibüse bindi. Gürses hemen 155 Polis İmdat hattını aradı. Filiz’in bindiği minibüsün plakasını verdi. Filiz’i gören M.A. da aynı ihbarı yaptı. Bu sırada Filiz’in indiği minibüsün sürücüsü Mustafa Berber ve oğlu Özgür Berber de jandarmayı aradı.

MENDERES BELEDİYE BAŞKANI KONUŞTU

Menderes Belediye Başkanı Ak Partili Bülent Soylu, 3 kişinin katili olarak aranan Atalay Filiz'in, Menderes'e bağlı eski belde Gümüldür'den bindiği Gümüldür - İzmir dolmuşunda bir yolcunun kendisini tanıyıp polise ihbar etmesi sonucu, olayı fark edip değiştirdiği dolmuşta yakalandığını söyledi.

Tuzla'da 27 Mayıs günü tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı, 2013 yılında da Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova'yı Ankara'da öldürdüğü iddiasıyla aranan Atalay Filiz'in, İzmir'e kaçtığı saptandı.
Geçen 29 Mayıs'ta İzmir'e gelen Filiz'in, Buca'da bir kafeteryada 4 saat kaldığı, ardından bir üniversite öğrencisinin evinde 30 ve 31 Mayıs geceleri kaldığı ortaya çıktı. Görüntülerin televizyonlarda yayınlanmasından sonra durumu fark eden kafeterya sahibi ile üniversite öğrencisinin verdiği bilgiler doğrultusunda, polisin araştırmalarına da yön verildi.

"BURGULCA DOLMUŞUNDA YAKALANDI"

Başkan Soylu, şunları söyledi:

"Seri katil zanlısı Atalay Filiz, Gümüldür'den İzmir'e gelmek üzere dolmuşa binmiş. Dolmuştaki bir vatandaş kendisini tanımış ve polise ihbar etmiş. Bunun üzerine vatandaşın kendisini tanıdığından şüphelenen Atalay Filiz, hemen dolmuştan inmiş ve Bulgurca dolmuşuna binmiş. Menderes ilçe merkezinde emniyet güçleri Bulgurca dolmuşunu durdurarak, yakalamış. Biz belediye olarak temizlik işleri, park ve bahçeler biriminde çalışan personelimizi bu konuda uyarmıştık. Çünkü personelimiz sürekli halkın içinde geziyor. Emniyet birimlerimizi kutluyorum. İhbarı dikkat alarak titiz bir çalışma yürütmüşler. Milletimize geçmiş olsun."

ÜÇ GÜN ÖNCE DE DOLMUŞUNA ALDI BUGÜN YAKALATTI

Seri katil zanlısının yakalanmasını sağlayan, dolmuş şoförü 41 yaşındaki Kenan Aka, Menderes'in eskiden köy olan Bulgurca Mahallesi'nde yaşıyor. Kamyon şoförü olan Aka, üç aydır dolmuş şoförlüğü yapıyor. Aka, seri katil Atalay Filiz'in üç gün önce bir kez daha dolmuşuna bindiğini belirterek, şunları söyledi: "Üç gün önce de dolmuşa yanlışlıkla bindi. Dolmuşu Gümüldür'e gidiyor sandı. Develi Köyü'ne dönünce 'Ben burada ineceğim' dedi ve indi. 

Kendisini o zaman da tanıdım, ancak dolmuşta yanımda oturduğu için haber veremedim. O iner inmez jandarmaya ihbar ettim, yakalanamadı. Bugün de Menderes Barbaros Mahallesi'nde dolmuşu durdurdu. Araca bindiğinde perişan haldeydi. Terliydi, günlerdir yıkanmadığı belliydi. Elindeki poşette birkaç tane pet su vardı. Sakalları uzamıştı. 'Bu araç nereye gidiyor' diye sordu. 'Bulgurca'dan İzmir'e gidiyor' dedim. 'Kaç lira' dedi. 'İki lira' dedim, 'Param yok' dedi, 'Olsun geç' dedim. Dolmuşta iki kadın yolcu da vardı. 

Biner binmez pencere kenarına oturdu ve perdeyi kapattı. Dereköy yolunda polis ekip aracını gördüm. Onlara selektör yaktım. Polis, peşimize düştü sonra dolmuşu durdurdu. Polisin geldiğini görünce ayağa kalktı, inmek istedi ancak kapı kapalı olduğu için inemedi. Polis, ondan kimlik istedi, adının 'Ömer' olarak yazılı olduğu kimliği verdi. Polis hemen koluna kelepçeyi taktı ve götürdü. Ben hiç paniklemedim, korkmadım. Seri katili televizyon haberlerinden tanıyorum, her gün düzenli haber bültenlerini izlerim."

ORMANLIK ALANDAN GELMİŞ

İzmir'in Menderes İlçesi'nde polis tarafından yakalanan 3 cinayetin zanlısı Atalay Filiz'in, sabah saatlerinde ormanlık alandan yola çıkarak bindiği 35 GA 8215 plakalı İzmir- Gümüldür seferini yapan dolmuşun şoförü Mustafa Berber (51) yaşadıklarını anlattı. Oğlu Özgür Berber (16) ve dolmuştaki yolcularla Menderes yönüne gittiği sırada ormanlık alandan inen Atalay Filiz'i ilk olarak oğlunun tanıdığını belirten Mustafa Berber, "Şaşal Mahallesi'nde ormanlık alandan bir anda önümüze çıktı. Dolmuşu durdurup 5 lira verdi. Para üstü olarak 2 lira verdim. Dolmuşun nereye gittiğini sordu, Menderes'e gittiğimizi söyledim. 

İlk etapta ben tanımadım. Ancak oğlum haberlerden görmüş ve tanımış. Menderes İlçe merkezinin biraz dışında dolmuştan indi. Oğlumun tanıması üzerine jandarmaya haber verdim. Hemen yanımıza sivil polisler geldi, zaten Atalay Filiz'den aldığım 5 lirayı polise verdim. Polisler taksiye binip Atalay Filiz'i indirdiğim yöne doğru gitti. Yakalanmasına çok sevindim" dedi. Berber'in oğlu Özgür Berber ise Filiz'in dolmuşa bindiğinde biraz tedirgin olduğunu söyledi. Bu arada Atalay Filiz'in yakalandığı sırada yanında bir sırt çantası ve şapkasının bulunduğu belirtildi.

ARAZİDE KALDI, KURBAĞA YEDİ, OTLARLA BESLENDİ

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya'nın, Atalay Filiz'in yakalanmasının ardından düzenlediği basın toplantısında verdiği bilgilere göre katil zanlısı için bugün saat 07.30 sıralarında Gümüldür minibüsünden polise ihbarda bulunuldu. Ancak ihbarın hemen ardından deşifre olduğunu anlayan Filiz, minibüsten inip başka bir minibüse bindi. Aynı vatandaş yeniden Emniyet Müdürlüğü'nü arayıp Atalay Filiz'in bindiği minibüsün plakasını ve hangi hatta çalıştığı bilgisini polisle paylaştı. Bunun üzerine polis ekipleri Menderes- Gümüldür arasındaki karayolu üzerinde kontrol noktaları oluşturdu. 

Minibüs, Menderes ilçe merkezine geldiği sırada etrafta polisin sıkı önlemiyle durduruldu. Atalay Filiz, herhangi bir direnç göstermeden minibüsten indirildi. Filiz'in üzerinde bir sırt çantası vardı ve polise önce sahte kimliğini gösterdi, ancak gözaltına alınmaktan kurtulamadı. Menderes İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Çantası incelendiğinde çıkan kimliklerden Atalay Filiz olduğu tespit edildi.

atalay filiz ifadesi kimdirEmniyet yetkilileri, Atalay Filiz'in 27 Mayıs'ta İstanbul'da işlediği cinayetten sonra 29 Mayıs'ta çeşitli yolcu otobüsleri değiştirerek İzmir'in Buca ilçesine geldiğini, 29 Mayıs günü dört saatini bir kafede geçirip gece konaklayacağı Yeşilyurt Semti'ndeki evi bulduğunu anlattı. Filiz, aynı gün gece yarısına doğru Yeşilyurt Semti'ndeki eve yerleşti. Ev sahibinin 75 lira oda ücreti istemesi üzerine gece yarısı geldiğini söyleyip, 25 lira indirim yapmasını istedi ve ev sahibine 50 lira ödedi. 30 Mayıs'ta Buca'da farklı bir evde kaldı, 31 Mayıs'ta da asker olan babasıyla birlikte gençlik yıllarında askeri kampına da gidip kaldığı Menderes'te tatil yöresi Gümüldür'e gitti.

 Burada birkaç gün pansiyonda kaldı. Ardından dağlık arazide, park ve sahillerde yattı. Aldığı biyoloji eğitimi ve gençlik yıllarında gittiği doğada yaşam kursları nedeniyle doğadaki kurbağa ve çeşitli hayvanları, zehirli olmadığını bildiği çeşitli otları ve bitkileri yiyerek hayatta kaldı. Dün (cumartesi) vatandaşlar tarafından mandalina bahçesinde üzerini değiştirirken görüldü, sapık olduğu düşünüldü, ancak tanınmadığı için ihbarda bulunulmadı.

ÇANTADAN İKİ BIÇAK, 14 KREDİ KARTI, SANTE KİMLİK VE BOL PARA ÇIKTI

Gözaltına alınıp Bozyaka'daki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Filiz'in çantasından kıyafet ve yaşam malzemelerinin yanı sıra kendi adına düzenlenmiş pasaport çıktı. Pasaport incelendiğinde en son 2012 yılında Endonezya'ya gittiği görüldü, pasaportun geçerlilik süresinin de aynı yıl dolmuş olması dikkat çekti. Kendisinin fotoğrafının yapıştırıldığı dört sahte kimlik yine başkası adına ve kendi fotoğrafının olduğu üç sahte ehliyet, kendisi ve başkaları adına düzenlenmiş 14 banka kartı, kredi kartı, askeri personel yakını kimlik kartı, kendisine benzeyen bir Fransız vatandaşına ait vatandaşlık bilglierini içeren belge, biri 17 diğeri 15 santimetre uzunluğunda iki avcı bıçağı, biber gazı, 10 bin Türk lirası ve 3 bin 500 Euro para çıktı.

ÇEŞME'YE HİÇ GİTMEMİŞ

Seri katil Atalay Filiz'le Bozyaka Emniyet Müdürlüğü'nde ilk görüşen İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya oldu. Uzunkaya, yaptığı basın açıklamasında şu bilgileri aktardı:

"Kendisi çok rahat görünüyordu. Zeki birine benziyor ve üzerindeki paraları uzun yıllar kaçacağını düşündüğü için idareli kullanma yolunu tercih etmiş. Bu nedenle de dağlarda ve arazilerde yaşamını sürdürmüş. Atalay Filiz'e hiç Yunan adasına geçmeyi düşünüp düşünmedğini sordum. 'Çeşme'ye hiç gitmedim. Yunan adasına da geçmeşi düşünmedim. Çünkü geçseydim de zaten Yunan polisi bir şekilde beni yakalayıp, Türkiye'ye iade edecekti' dedi. Ben, Atalay Filiz'de işlediği cinayetler nedeniyle herhangi bir pişmanlık durumu ve duygusu hissetmedim. Çok rahat görünüyordu. Zaten cinayetlerle ilgili sorulara da yanıt vermedi. Avukatıyla birlikte yanıt vereceğini söyledi."

İHBARI YAPAN VATANDAŞLARA ÖDÜL

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, Atalay Filiz'in işlediği cinayetlerin yapısı ve bu cinayetlerde kullandığı aletler nedeniyle 'seri katil' tanımlamasına uymadığını belirterek, ancak kamuoyunda bu tanımlamanın duyarlılık yarattığını vurguladı ve duyarlı vatandaşlara teşekkür etti. Uzunkaya, duyarlı vatandaşlar sayesinde onu yakalamayı başardıklarını belirterek, ihbarda bulunan vatandaşların ödüllendireceği bilgisini verdi.

AVUKAT GELDİĞİNDE İFADE VERECEK

Yakalanan Atalay Filiz'in ifadesini avukat temin edildiğinde vereceğini söylediği öğrenildi. Filiz'in kendisine yöneltilen "Bu üç kişiden başka kimseyi öldürdün mü" sorusuna "Hayır" yanıtı verdiği belirtildi. Kayıp olan başka insanlarla bir ilgisinin olmadığını belirttiği öğrenildi. Atalay Filiz'in üzerinden çıkan paraları daha önce günde 16-17 saat boyunca, birkaç işte çalışarak kendisinin kazandığını söylediği belirtildi.

1000'E YAKIN İHBAR GELMİŞ

Bu arada İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne Atalay Filiz ile ilgili olarak 1000'e yakın ihbar geldiği, Cinayet Büro Amirliği'ndeki 60 personelin son 72 saatte 15-20 dakika uyuyarak görev yaptığı da öğrenildi.

İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

İzmir'de yakalanan ve 3 cinayetten aranan Atalay Filiz, İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından, daha önce İstanbul'dan İzmir'e gelen polislere teslim edildi. Filizin yakalanırken yanında olan eşyaları polis ekipleri tarafından alındı.

Siyah passat marka sivil polis otosuna bindirilen Atalay Filiz, emniyet hizmet binasından çıkartılırken, bina önünde toplanan İzmirliler, Filiz'e tepki gösterdi. Bazıları da cep telefonlarıyla Filiz'i görüntülemeye çalıştı. Atalay Filiz'i karayoluyla İstanbul'a götüren polis araçları binadan çıkarken kalabalık arasındaki bazı kişiler araçlara vurmak istedi. Bina önünde önlem alan polisler kalabalığı güçlükle sakinleştirdi.

ANNESİNİ ÇOK ÖZLEMİŞ

İzmir'de yakalandıktan sonra işlemlerinin ardından İstanbul'a gönderilen Atalay Filiz'in, ilk ifadesinde özellikle annesini çok özlediğini söyledi. Kayıp olarak aranan sevgilisi Olga Seregina ile ilgili de Filiz, "Onun kaybolmasından ben sorumlu değilim. Ailemle 3 yıldır görüşmüyorum. Annemi çok özlemiştim, yanlarına gitmek istedim. Ama arada mesafe olunca, artık özlem duygusunu bastırdım ve yanlarına gitmekten vazgeçtim. Yakalanmasaydım İstanbul'a gidecektim" dedi.

UZMANLAR: KESİNLİKLE PARANOİD ŞİZOFREN BİR HALİ YOK

Katil profili üzerine özel araştırma yapan psikiyatrlar, 2 kişiyi öldürdükten sonra 3 yıl gizlenen ve iki hafta önce bir kişiyi daha öldüren, kamuoyunda 'seri katil' olarak bilinen Atalay Filiz'in sırt çantasından çıkan tül, iki bıçak, güneş enerjili şarj cihazı, navigasyon cihazı, top şekerler, çok sayıda film ve müzik CD'si gibi malzemelerle, polise rahat tavırla gülerek ifade vermesini değerlendirdi. Uzmanlar, şu yorumda bulundu:

"Çantadan çıkan film ve müzik CD'leri ile zamanını geçirmeye çalıştığı anlaşılıyor, çok sayıda top şekeri, düşen kan şekerini dengelemek için kullanmış. Aynı yerde uzun süre kalmaması, sık yer değiştirmesi, zekasının göstergesi. Çünkü tipi enteresan, aynı yerde uzun süre saklanması mümkün değil. İşlediği cinayetlerin ikisinin kadın olması Filiz'in iktidar problemi olabileceğinin de göstergesi. 

Bu iktidar cinsel anlamda da olabilir 'neden beni değil onu tercih ettin' anlayışıyla ruhsal anlamda da olabilir. İktidar problemi varsa babayla ilişkisi kötüdür. Öldürmeyi ve yok etmeyi oyundan birini elemek gibi görüyor olabilir. Üç kişiden fazla cinayeti de olabilir. Kesinlikle paranoid şizofren bir hali yok. Cinayetlere bakıldığında reddedilmeye karşı aşırı duyarlılığı olan bir duygu zemini görülüyor. Halüsinasyon ve psikosomatik sorunları olabilir. Seri katilin, 'Annemi çok özledim' sözleri de doğal. Sonuçta katil de olsa bir insan. İktidar problemi varsa zaten babayla ilişkisi kötüdür."

GARSONLUK VE BEKÇİLİKLE BU PARA BİRİKİR Mİ?

İzmir'de yakalanan 3 kişinin katil zanlısı Atalay Filiz'in, çantasından 5 sahte nüfus cüzdanı, 4 sahte sürücü belgesi, bazıları sahte kimlikleri çıkartıldığı öğrenilen 14 banka kartı, kredi kartı, 10 bin lira ve 3 bin 500 Euro para çıktı.

Polisteki ilk ifadesinde gündüzleri garsonluk, geceleri de bekçilik yaptığını, günde 16-17 saat çalıştığını, arta kalan zamanlarında ise uyuduğunu söyleyen Atalay Filiz'in üzerinden çıkan paranın, garsonluk ve bekçilik yapılarak biriktirilemeyeceği, sahte kimliklerde çıkarttığı kredi kartlarından, limitleri kadar para çekmiş olabileceği değerlendiriliyor. Filiz'in para kaynağının yanı sıra, güvenlik kameralarına yansıyan, ancak yakalanırken yanında bulunmayan valizlerinin yerinin tespiti için çalışmalar sürdürülüyor.



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 17 Nisan 2024
İmsak 04:42
Güneş 06:15
Öğle 13:09
İkindi 16:53
Akşam 19:53
Yatsı 21:19
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 32 48
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 32 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Keçiörengücü 30 36
12. Şanlıurfaspor 30 34
13. Ümraniye 30 34
14. Manisa FK 30 33
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 30 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 31 57
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 31 17
20. Almeria 31 14