Başbakan Binali net konuştu!

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda son dakika açıklamalar yaptı. Yıldırım konuşması sırasında “Yeni Anayasa’yı da yapacağız Başkanlık sistemini de bu ülkeye getireceğiz” dedi.

Gündem 02.06.2016, 11:29 02.06.2016, 12:25 Emre
Başbakan Binali net konuştu!
Başbakan Yıldırım, Başkanlık Sistemi hakkındaki konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

Milletin içinden gelen milletin evlatlarıyla AK Parti siyaset sahnesine çıktı ve aynı tarzda çalışmasına devam ediyor. Cumhurbaşkanı seçemezsiniz! Neden, efendim 367 kişi salona gelecekmiş, onlar tek tek sayılacakmış! AK Parti'nin milletvekili sayısı 380 olsaydı, o zaman 381 lazımdı! Bunların kafasında hukuk yok! Bunların kafasında AK Parti milletin kahir ekseriyetiyle seçilen parti Cumhurbaşkanı seçemez! Çünkü Cumhurbaşkanları Türkiye'de siyaset oyununun hep bir parçası oldu. Kapılar arkasında o emekli paşayı mı seçelim, bu hatırlı hakimi mi seçelim? Böyle bir dünya yok! Milletten başka güç vehmedilen kim olursa olsun bu millete hakarettir. Dedik ki, eski alışkanlıklar bitti, eski çamlar bardak oldu. Bırakın bu işi. Madem öyle işte böyle, tekrar millete gidiyoruz dedik. Gittik millet dersi verdi mi?

Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları:

AK Parti'de değişim bir bayrak yarışıdır. Kişiler değişir, hedefler değişmez. Bu kongrede ortaya konan örnek davranıştan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Aziz milletimize şükranlarımı sunarım. Bir kez daha bu aziz millete hizmet etmenin ne kadar önemli bir iş olduğunu hep beraber gördük. Yıl 2001 Ağustos. Türkiye hakikaten perişan. İki tane kriz üstüste geçirmiş, hasta yatağındaki insan gibi. Ekonomik gücü yok olmuş, geleceğe yönelik ümitleri tamamen bitmiş ve çaresiz bir halde. Öyle ki koalisyon hükümeti süreyi tamamlamaya bile göze alamamış. İşte bu günlerde İstanbul'da daha sonra Afyon'dan yükselen bir ses. Bu ses kutlu yürüyüşün sesi. Bu ses partimizin kurucusu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, arkadaşlarıyla Türkiye'ye hizmet yolunda kararını açıklıyor. Ve AK Parti kuruluyor. Aradan 14 yıl geçti. O gün doğan çocuklar bugün 14 yaşında. AK Parti girdiği her seçimde millet desteğini daha da arttırarak kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Siz zannediyor musunuz ki, rakiplerimiz zannediyor mu ki bizim kaşımızı gözümüzü beğenerek AK Parti'ye oy veriyor? Vatandaşa hizmet yapmazsan, dersini verir, kaldırır bir kenara atar seni. 

BUNLARIN KAFASINDA HUKUK YOK

AK Parti'nin en önemli şeyi "Millet ne derse onu yaparım, milletin demediği hiçbir şeye razı olmam" Darbelere razı olmam, dersini veririm. Biz bir yanda yerle bir olmuş memleketin işlerini yoluna koyarken, bir yandan da eski alışkanlıklarını tekrar edenlerle mücadele ettik. Sizin zamanınız bitti, artık millet iradesinin zamanı. Milletten güç almayan, milletin önüne gidip derdini sormayanın artık bu ülke idaresinde yeri yok. Bunu herkes kafasına koysun. Demokrasi de bu. Demokrasi milleti kendine benzetme değil, millet ne ise sen de o olacaksın.

CUMHURBAŞKANI "BEN BİR İŞE KARIŞMAM" DİYEBİLİR Mİ?

Millete giderken dedik ki, "Biz yol, okul, hastane yaptık" Bunlar bizim işimizdi, sizin ihtiyacınızdı. Bunları yapmak bir lütuf değildi. Ekonomiyi düzelttik. Herkesin daha fazla refahtan pay almasını sağladık. Ama gördük ki, eksik bir şey var, vesayet odakları hala sizin vermediğiniz yetkiyi kullanmaya çalışıyor. Millet, herkes işine baksın, biz kime yetkiyi verdiysek ondan hesap sorarız. O da AK Parti, hadi size şimdi yüzde 47. Bundan sonra mazaret getirmeyin. Geldik, dedik ki her cumhurbaşkanı seçiminde bu tabloyla karşılaşmayalım. Gelin bunu dolaylı yollardan seçmeyelim, vatandaş kendisi başkanını seçsin. Anayasa değişikliğini yaptık, bu değişiklikle birlikte Türkiye'de, Türk demokrasi tarihinde bir dönüm noktası. Artık milletin Cumhurbaşkanını millet kendisi seçecek. Efendim, Anayasa'da Cumhurbaşkanı sorumsuzdur, semboliktir vesaire laflar ediyorlardı o çok bilmiş adamlar. Kardeşim 22 milyon vatandaşın önüne gidip, onlardan destek isteyen Cumhurbaşkanı "Ben bir işe karışmam" diyebilir mi? Siyasette böyle bir şey var mı? Anayasa ne söylerse söylesin, Cumhurbaşkanımızın fiili olarak siyasi sorumluluğu doğmuştur. Anayasa darbe anayasasadır. Fiili durumla Anayasanın birbiriyle uyumlu hale getirilmesi gerekir. 

MESELEYİ YİNE AK PARTİ ÇÖZECEK

AK Parti'ye oy veren milyonların en önemli görevi budur. Tünellerle dağları geçtik, köprülerle vadileri geçtik. Şimdi yeni anayasa ve sistemi açma zamanıdır. Bu yolu da AK Parti ve vatandaşlarımızla birlikte açacağız. Zor işleri hep milletimize götürüyoruz, ama bu bizim tercihimiz değil. Milletimizin bize verdiği yetki kadar yapıyoruz. İlave yetkiye ihtiyacımız olduğu zaman yine millete gidiyoruz. Hiç anayasa değişmesin diyen yok. Herkesin istediği bir şey niye olmuyor? Demek ki burada samimiyet sorunu var. Efendim Anayasa değişikliğini AK Parti yaparsa siyaseten AK Parti nemalanır. Millet kazanacaksa, bizim liderimiz ne diyor "Eğer millet kazanacaksa biz kaybedelim" Bizim bakışımız bu. Biz yarını değil, yeni nesillerimizin geleceğini düşünüyoruz. Hepimiz faniyiz, gelip geçiciyiz. Bu güzel memleketi ileriye, torunlarımıza, gençlerimize bırakırken bir hoş sadayla anılmak hepimizin arzu ettiği bir şeydir. Sorunları torunlara bırakarak bugünlere gelen değildir AK Parti. Dağ gibi sorunları dağ gibi hizmetlere dönüştürenlerin adıdır AK Parti. Bu meseleyi çözecekse yine AK Parti çözecek. Yeni anayasayı yapacağız, başkanlık sistemini Türkiye'ye getireceğiz. 

MİLLETE TEKRAR GİDECEĞİZ, KARARI MİLLET VERECEK

Yeni Anayasaya siyasi partilerin, rakiplerimizin de katkısı olsun istiyoruz. Başka bir hesabımız yok. Defalarca çağrı yaptık, biraraya geldik. Hatta senin kaç vekilin var, benim kaç vekilim var hesaplarını bıraktık. Herkes eşit olsun ama günün sonunda baktık ki bunların niyeti başka. O halde daha fazla beklemek bu millete haksızlık. AK Parti olarak 78 milyonun bir tek ferdini bile dışarıda bırakmayan bir Anayasa teklifini mutlaka bu meclisin gündemine getireceğiz. Ondan sonra karar Meclisindir. İnanıyorum ki, bu yüce Meclis savaş şartlarında bile Türkiye'nin bugünkünden daha güzel, daha ilerici anayasasını yapan bu meclis, bu sefer de tarihi sorumluluğunu en iyi şekilde yapacak ve Anayasasını bu milletin beklediği yönde gerçekleştirecek. Diyelim ki olmadı, adres yine belli, milletimiz. Millete tekrar gideceğiz, kararı millet verecek. Siyasetin tıkandığı, çözüm üretemediği yerde çare millettir, sandıktır. Şunu da yapmayacağız, milletin işi gücü var. Sürekli bize destek atacak hali yok. Tarlası var, dükkanı var işi gücü var. Bize şunu da dememesi lazım, "Kardeşim biz sizi seçtik ne zırt pırt geliyorsun. Aranızda anlaşın işi halledin"

EN BÜYÜK DEĞERİMİZ VAKİTTİR

Mecbur kalmadıkça milletin önüne sorun götürmemiz lazım. Bürokrasi siyaset ilişkisi gibi. Siyasetin ödevi sorun çözmektir, nasihat dinlemek değil. Bürokrasi söyleyeceğini söyler. Bu normal. Siyasetçi karar verir. Dinleyecek, dinleyecek 'Teşekkür ederim kardeşim, hadi devam' diyecek. Bu kadar. Bürokrat yönetmez, bürokrat sadece yönetene destek olur. Onun görevi odur. Türkiye'nin bir devlet geleneği, bir bükorkasi geleneği var. Bütün o hafızaya sahip olan bürokrasidir. O hafızanın doğru dürüst karar vereceği siyasetçiye anlatılmasıdır bürokrasi. Yoksa bu karar benim hoşuma gitmedi, gitmeyebilir her zaman. Siyaset çözüm üretme yeridir. Yeni dönemde inşallah bürokrasi ile siyaseti enerjilerini birleştirerek çözüm üreten bir anlayışla çalıştıracağız. Bizim en büyük değerimiz vakittir. Vakit nakittir. Para her zaman bulunur. Maliye Bakanı bak burada duruyor, 'para bol' diyor. Ama giden vakiti yerine getiremeyiz. Bizim için bir dakikanın bile önemi var. Bakanlığımdan bir tecrübem var. Bir proje yapacağız, arkadaşlarımızı çağırıyoruz.  Gelin şu projeyi yapalım.

İZMİR BAŞBAKAN ÇIKARDI TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yavuz Sultan Selim Köprüsünü yapalım, otoyolları yapalım. "Bakanım ne acelemiz var?" dendi. "Çok vaktimiz var" derken, benim kafamda diğer seçim var. En fazla 4 yıl. O arkadaşların kafasında 25 yıl veya 65 yaş var. Aramızda böyle bir fark var. Zaman aralığı farkı var. Bükorsaninin de siyasetin de aynı zaman planlamasına kendini uydurması lazım. Artık toplantıları zamanında yapmaya alışacağız. Ben 9'a 10 kala buraya geldim, dediler ki 'arkadaşlar toplanıyorlar' yukarı çıktım. Sizden 10 dakika alacağım var.

Bu sefer neyse. Vaktimizi daha çabuk kullanacağız. Memleketimizin renk renk çiçeklerinin kokusunu getirdiniz, hoş geldiniz safalar getirdiniz. Kongremizi yaptık, bitirdik elhamdülillah. Bir partinin sözcüsü diyor ki, "İzmir Başbakan çıkarmadı, Başbakan seçilmedi de, atandı" diyor. Aslında İzmir Başbakan çıkardı. Ana muhalefet partisi lideri "İzmir Başbakan çıkaracak" diye dolaştı durdu. Ben hemşehrilerime teşekkür ediyorum, onu mahçup etmediler. İzmirliler beni niye başkan yapmadı, İzmirliler uzak görüşlüler de onun için. Oralara nasıl geldiklerini, hangi entrikalarla geldiklerini görsünler. 

TARİHE GEÇTİK

Şunu bilsinler ki, istediğini söyleyen istemediğini işitir. Buna da katlanacaklar. Hükümetimizi kurduk, sayın Cumhurbaşkanımız bize hükümet kurma görevini buldu. Salı günü hükümetimizi kurduk. 65. Hükümetimizi açıkladık, bakanlarımız belli oldu. Cuma günü hükümet programı üzerine görüşmeler yapıldı. Ben isterdim ki, muhalefet partileri, sayın Bahçeli'yi hariç tutuyorum, bütün liderlerimiz orada olsun. Bu bile bazı muhalefet partilerinin Türkiye'nin gündemine, geleceğine nasıl baktıklarını ortaya koyuyor. Ben bunu milletin takdirine sunuyorum. Siz bir hükümet programı müzakere edilirken bu yüce Meclis'te olmayacaksınız da ne zaman olacaksınız? Bunun hesabını millet sorar. Birisi folklor teşkilatı ile beraber diğeri de memleketin başına bela olan terör örgütlerine arkadan süfler yapar. Türkiye'yi bundan kurtaracak parti de AK Partidir. Pazar günü güven oylaması yapıldı. Sonra 'yangından mal mı kaçırıyorsun' diye haberler yapmaya başladılar. 65. Hükümet Cumhuriyet tarihinde kuruluşundan itibaren en kısa sürede güven oyu alarak işe başlayan hükümet olarak tarihe geçti. Bu arada MKYK, MYK'mız belli oldu. Yol haritamızı hazırladık. Bu araya bir de hemen genel başkan adaylığım açıklanır açıklanmaz doğru Diyarbakır'a gittim. 



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. Liverpool 34 74
3. M.City 32 73
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 32 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14