Lekeleri çıkarmanın püf noktaları

Boya Lekesi Nasıl Çıkar ?, Çay Lekesi Nasıl Çıkar ? , Kahve Lekesi Nasıl Çıkar ?, Kalem Lekesi Nasıl Çıkar ?, Kan Lekesi Nasıl Çıkar ?, Küf Lekesi Nasıl Çıkar ?, Mum Lekesi Nasıl Çıkar ?, Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar ?, Oje Lekesi Nasıl Çıkar ?, Pas Lekesi Nasıl Çıkar ?, Sakız Lekesi Nasıl Çıkar ?, Şarap Lekesi Nasıl Çıkar ?, Uhu Lekesi Nasıl Çıkar ?, Yağ Lekesi Nasıl Çıkar ?, Yapıştırıcı Lekesi Nasıl Çıkar ? Hepsinin cevabı Piramithaber.com'da

Faydalı Bilgiler 19.08.2014, 00:23 19.08.2014, 00:38
Lekeleri çıkarmanın püf noktaları
Boya Lekesi Nasıl Çıkar ?

Boya lekesi çıkarmada en etkili ve kesin yöntem çoğu kumaş için kuru temizleme solventidir. Bu yüzden sizin için önemi olan, doğal elyaflı, ipek, yün, deri, keten, süet gibi narin kumaşlar, astarı ve aksesuarları bulunan giysileri size en yakın Bahar Kuru Temizleme'ye götürerek ön leke işleminin yapıldığı temizleme hizmeti alabilirsiniz.

Çay Lekesi Nasıl Çıkar ?

Çay lekesi inatçı bir lekedir, ovarak lekeyi daha da fazla yayma yanlışına düşmemek gerekir. Yapılacak her başarısız uğraşı çay lekesini kumaş dokusuna sabitleyeceğinden hassas ve karışım kumaşlardan üretilen giysiler için Bahar Kuru Temizleme Servisi'ni arayabilirsiniz.

Kahve Lekesi Nasıl Çıkar ?

Buradaki kahve lekesi çıkarma tavsiyeleri, talimatında yıkanabilir işareti olan giysiler için geçerlidir. Eğer doğal elyaflı, ipek, yün, deri, keten veya süet gibi narin kumaşlar veya astarlı giysiler söz konusuysa, bunları profesyonel bir temizlemeciye götürmeniz gerekebilir. Birçok tüketicinin yaptığı deneme-yanılma uygulamaları lekeyi sabitleştirerek çıkmasını imkansızlaştırabilmektedir. Ayrıca yalnız kuru temizleme yapılabilen kumaşlar suyla temas ettirilmemelidir.

Kalem Lekesi Nasıl Çıkar ?

Tükenmez kalemi mürekkepleri genellikle boya katkısı içerirler. Özellikle mavi renkli olanları, içindeki çeşitli çözücüleri, reçineleri ve yağları bilmenin imkânsız olduğu çeşitli "mürekkep reçetelerinden" oluşurlar. Tükenmez kalem mürekkeplerinde, genellikle yağ esaslı olan ve koyu bir macun içinde bir alkol çözücüyle birlikte bir sentetik renklendirici kullanılır. Mürekkeplerin renkleri genellikle mavi, siyah, kırmızı ve yeşildir. Bu dört rengi karıştırarak ne kadar renk yaratabileceğinizi bir düşünün - sınırsız diyebiliriz. Tükenmez kalem lekesi çıkarılırken mürekkebin tipine dikkat edilir ve doğru müdahele yapılırsa çıkarılma ihtimali yüksektir.

Kan Lekesi Nasıl Çıkar ?

Giysiler çok farklı şekilde lekelenebilirler; çıkarması en güç olanlardan biri ise kan lekesidir. Bir kan lekesine daha ıslakken müdahale etmeniz en önemlisidir. Kanın bir giysi veya kumaş üzerinde kuruması durumunda, kan lekesini kumaştan çıkarmak birkaç aşama gerektirir. Buradaki kan lekesi çıkarma tavsiyeleri, talimatında yalnızca yıkanabilir işareti olan giysiler için geçerlidir.Hassas kumaşlardan üretilmiş olan ve yalnız kuru temizleme yapılabilen giysiler ve tekstil ürünleri için Bahar Kuru Temizleme den ön leke çıkarma işleminin yapıldığı kuru temizleme hizmeti alabilirsiniz.

Küf Lekesi Nasıl Çıkar ?

Bebeğinizin kirli çamaşırlarını çamaşır sepetinde ıslak bezlerle birlikte bırakırsanız, birkaç gün sonra küçük, toplu iğne başı büyüklüğündeki küf lekeleriyle karşılaşmanız hiç de sürpriz olmayacaktır. Havasız kalan, karanlık ve nemli evlerdeki gardıroplarda bulunan giysilerde de küf lekesi olması kuvvetle muhtemel bir durumdur. Buradaki tavsiyeler özellikle yıkanabilir, ağartıcı kullanılabilir ve açık renkli kumaştaki küf lekeleri için geçerlidir. Hassas ve yıkamaya müsait olmayan giysiler için Bahar Kuru Temizleme'den hizmet alabilirsiniz. Ayrıca bazı küf lekelerinin kalıcı olduğunu da gözardı etmeyin.

Mum Lekesi Nasıl Çıkar ?

Mumun bir giysi, kumaş, masa örtüsü veya peçete üzerinde kuruması durumunda, mum lekesinin doğru şekilde ve tamamen çıkarılması birkaç aşama gerektirir. Bu sayfadaki mum lekesi çıkarma tavsiyeleri, talimatında yalnızca yıkanabilir işareti olan giysiler için geçerlidir. Eğer doğal elyaflı, ipek, yün, deri, keten veya süet gibi narin kumaşlar veya astarlı giysilerden mum lekesi çıkarılması söz konusuysa ürünü size en yakın Bahar Kuru Temizleme'ye götürerek ön leke çıkarma işleminin yapıldığı kuru temizleme hizmeti alabilirsiniz. Ayrıca yalnız kuru temizleme yapılabilen giysiler ve tekstil ürünleri suyla temas ettirilmemelidir.

Mürekkep Lekesi Nasıl Çıkar ?

Zor lekeler sınıfına giren mürekkep lekesi ile ilgili işlem ve çıkarma yöntemi, sözkonusu mürekkebin türüne, su veya yağ bazlı olmasına bağlıdır. Bahar Kuru Temizleme çalışanları aldıkları eğitim ve tecrübeleriyle lekeyi tanımladıktan sonra buharlı kabinli leke masasında profesyonel leke çıkarıcılar kullanarak lekeye müdahele ederler. Mürekkep lekelerinin çıkarılması tüketiciler için genellikle risk taşıyan bir deneme-yanılma meselesidir. Bir mürekkep lekesini çıkarmaya çalışırken, aşağıda belirtilen püf noktalarından birini veya birkaçını deneyin; fakat unutmayın, bu püf noktaları tavsiye niteliğindedir ve yaptığınız müdahele lekenin yayılmasına veya sabitleşmesine neden olarak lekenin çıkmasını imkansız hale getirebilir. Ayrıca yalnız kuru temizleme yapılabilen kumaşlar suyla yıkanmamalıdır.

Oje Lekesi Nasıl Çıkar ?

Oje çıkarıcının tırnaklarınızdaki ojeyi çıkardığı düşünüldüğünde, kumaştaki veya giysideki oje lekesi için de işe yarayacağı kuvvetle muhtemel bir durumdur. Oje lekesini çıkarırken, oje çıkarıcı en iyi dostunuz olmakla beraber bazı önemli riskler de oluşturmaktadır: Giysiden oje lekesini çıkarırken kumaşın deforme olması, renginin açılması, işlemden sonra oje çıkarıcının başka lekeler bırakması vb. Bu yüzden, oje lekesi çıkarırken bu tarz sorunların yaşanmayacağından emin olmak için oje çıkarıcısını giysinizin iç kısmında veya göze batmayan bir yerinde test etmeniz çok önemlidir. Bu sayfada yer alan oje lekesi ile ilgili püf noktaları suyla temas edebilen, yıkanabilir kumaşlar için geçerlidir. Ayrıca yalnız kuru temizleme yapılabilen, hassas kumaşlar söz konusuysa, profesyonel leke çıkarıcılarla desteklenen kuru temizleme servisi için Bahar Kuru Temizleme'den hizmet almanız yerinde olacaktır.

Pas Lekesi Nasıl Çıkar ?

Pas lekelerinin çıkarılmasında ilk adım paslanan malzemenin özelliklerini tespit etmektir. Eğer ipek, yün, deri, keten veya süet gibi narin kumaşlar veya astarlı giysiler sözkonusuysa, bunları profesyonel bir temizlemeciye götürmeniz gerekir. Ayrıca yalnız kuru temizleme yapılabilen kumaşlar suyla temas ettirilmemelidir.

Sakız Lekesi Nasıl Çıkar ?

Gelişigüzel atılan sakızlar; otobüslerin ve trenlerin koltuklarında, banklarda, oyun bahçelerinde, otoparklarda veya başkaca yerlerde yapışır ve sonra gelir bir şekilde de sizi bulur ! Böyle şanssız bir durumda, yapışan sakızlara karşı hızlı hareket etmeniz daha iyi sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Sakızı ne kadar çabuk çıkarırsanız, o kadar iyidir ve geriye o kadar az leke kalıntısı kalır. Giysiler üstünde uzun süre kalan sakız, kumaşta sakız lekesi oluşturabileceği gibi sakız yapışmış giysiyle birlikte yıkanan diğer çamaşırlara da bulaşabilir. Kolaylıkla yapışan sakızı bulunduğu yüzeyden çıkarmak her zaman risk unsuru taşımaktadır, bu yüzden yalnızca emin olduğunuz kumaşlarda denemelisiniz. Geri kalan durumlarda sakız ve sakız lekesi çıkarılması için ön leke çıkarma işleminin yapıldığı profesyonel kuru temizleme hizmetini Bahar Kuru Temizleme'den alabilirsiniz. Ayrıca kuru temizleme işlemi sırasında kullanılan çözücü, sakız lekesi için en etkili yöntemlerden birisi olarak kabul edilir.

Şarap Lekesi Nasıl Çıkar ?

Şarap lekesi, genellikle halı ve mobilyalar üzerinde sıkça meydana gelir. Bununla birlikte giysiler, şarap lekesi için daima bir numaralı hedeftir. Giysilerdeki kırmızı şarap lekesinin çıkarılması için birçok yöntemden bahsedilir. Bunların bazıları kulaktan dolma yöntemlerken, bazıları da yeni ve geliştirilmiş yöntemlerdir. Burada önemli olan konu, emin olmadığınız sürece şarap lekesi için müdahele etmemenizdir. Çünkü organik lekeler grubuna giren şarap lekesi için yapılacak olan yanlış müdaheleler lekenin yapısının değişmesine neden olarak çıkmasını imkansız hale getirebilmektedir.

Uhu Lekesi Nasıl Çıkar ?

Yalnızca yıkanabilir giysiler için geçerlidir. Emin olmadığınız, hassas veya suyla temas etmemesi gereken kumaşlar için Bahar Kuru Temizleme Servisi'nden hizmet alabilirsiniz.

Yağ Lekesi Nasıl Çıkar ?

Bu sayfada yer alan ve yağ lekesi çkarılır iken yararlanabileceğiniz leke çıkarma teknikleri özellikle yıkanabilir, açık renkli kumaşlar için geçerlidir. Aşağıdaki yağ lekesi nasıl çıkar tavsiyelerini uygularken özellikle yemek yağı lekesi (zeytinyağı, tereyağ, sıvı yağlar) için yağ çözücülü bulaşık sabunu veya deterjanı kullanabilirsiniz. Bulaşık deterjanlarının limon gibi özlü olanlarını daha fazla asit içerdikleri için tercih etmeyin. Koku ve boya içermeyen bulaşık deterjanları açık renkli giysilerde yağ lekesi çıkarmak için idealdir. Koyu renkli ürünler için bulaşık deterjanı kullanmak kumaşın renklerini soldurabileceğinden dolayı risklidir. Koyu renkler için Bahar Kuru Temizleme Servisi'nden destek alabilirsiniz.

Yapıştırıcı Lekesi Nasıl Çıkar ?

Bu sayfalarda yer alan yapıştırıcı lekesi çıkarma tavsiyeleri yalnızca yıkanabilir ürünler için geçerlidir. Birden çok kumaş çeşidi kullanılmış veya ipek, yün, keten gibi narin giysiler için bahar Kuru Temizleme Servisi’nden, hassas elyaf çeşitlerinden üretilmiş veya özel boyalar içeren halılar için de bahar Halı Yıkama Servisi’nden hizmet alabilirsiniz. Japon yapıştırıcı, süper bir maddedir ve üretiliş amacına uygun olarak hemen yapışır; fakat giysinize, halınıza veya sevdiğiniz masa örtüsüne bulaştığında da süper bir baş ağrısı olabilir.



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 33 51
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Manisa FK 31 36
12. Keçiörengücü 30 36
13. Şanlıurfaspor 30 34
14. Ümraniye 30 34
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 31 14