1 Haftada Nasıl Saç Uzatılır ?

Saç uzatma sabır isteyen zorlu bir süreç olsa da size vereceğimiz bazı tüyolar sayesinde, hızlı bir şekilde saçlarınızı uzatabilirsiniz. Sadece bir yöntem değil birçok denenmiş ve etkili yöntemi sizlerle paylaşacağız.

Faydalı Bilgiler 14.10.2020, 02:05 14.10.2020, 02:47
1 Haftada Nasıl Saç Uzatılır ?

Belki yeni kestirdiğin saçından pişmansın ya da hızla yaklaşan bir etkinlik için saçını uzatmak istiyorsun. Sebeplerin ne olursa olsun, saçının uzamasını hızlandırmak için alabileceğin bazı pratik tedbirler mevcut. Ilık yağlı saç derisi masajı gibi besleyici saç bakımları dene, saçını stresten uzak tutacak bir saç bakım rutini oluştur ve saç uzatmaya yardımcı olduğu bilinen (protein ve biotin gibi) besinler tüket. Saçının bir haftada uzayacağı miktar sınırlıdır ama saçına göstereceğin birazcık ekstra ilgi, kısa zamanda uzamasını maksimuma çıkaracaktır.

1 HAFTADA HIZLI SAÇ UZATMA TARİFİ

Bir hafta kadar kısa bir süre içerisinde saçlarınızı hızlı uzamasını istiyorsanız, sizlere vereceğimiz tarif ile çok rahat ve kolay bir şekilde saçlarınızı uzatabilirsiniz. Uzun saçlar her zaman iyidir. Kadını gösteren en önemli aksesuarlardan bir tanesi olan saçlar uzun ve bakımlı olduğunda gerçekten dikkat çekersiniz. Bu nedenle saçlarınızı uzun ve bakımlı olmasını sağlayan tarifimizi uygulayın ve kronometrenizi çalıştırın. Bir ayda düzgün ve düzenli kullanılması halinde saçlarınızı ne kadar hızlı uzadığını göreceksiniz. İşte eşsiz ve harika saç bakımı tarif ve yöntemleri:

Malzemeler

  • Kâse
  • Zeytinyağı - 3-4 yemek kaşığı

Uygulanışı:
Bir kâse içerisine zeytinyağını koyun. Daha sonra mikrodalgaya en düşük ısıda olmak üzere 2 dakika bekletin. Çok aşırısı sıcak olmamasına ve uzun süre tutmamaya dikkat edin.

Mikrodalgadan çıkardığınız kâse içerisinde zeytinyağını saç derinize masaj yaparak uygulayın. Saçlarınızda yaklaşık olarak 4-5 dakika bekletin ve saçlarınızı öne atıp, ayakuçlarınıza bakın. Böylece kan beyninize çıkmış olarak ve saçların uzamasını daha da hızlandırmış olursunuz.

Ardından saçlarınızı bir bone ile sarıp 2 -3 dakika kadar daha bekleyin ve ardından şampuan ile iyicene temizleyin. Haftada 2 kere uygulayacağınız ve hızlı saç uzatan maske sayesinde haftada en az 3 santime kadar saçlarınızı uzatabileceksiniz.

BİR HAFTADA SAÇ UZATMANIZ İÇİN AŞAĞIDA VERDİĞİMİZ '3 YÖNTEM'İ DENEYEBİLİRSİNİZ:

1. YÖNTEM: Saç Bakım Ürünleri Kullanmak

1) Ilık yağlı bir saç derisi masajı yap.
Ilık yağlı bir saç derisi masajında, doğal yağlar kullanılarak, saç derisinin sağlığı artırılır ve saç uzaması desteklenir. Hindistan cevizi yağı, zeytinyağı, jojoba ve argan yağı gibi yağların hepsi bu masaj sırasında kullanılabilir. Ilık saç derisi masajlarının, saçın daha hızlı uzamasına yol açtığına dair bilimsel kanıt bulunmadığını unutma.

  • Yağı, bir kâse sıcak suyun içinde ısıtmakla başla. Kaynar sıcaklıkta olmadığına emin olmak için kullanmadan önce yağı test et, saçına ya da saç derine zarar vermeyecek ve seni rahatlatacak sıcaklıkta olsun.
  • Parmak uçlarını (tırnaklarını değil) kullanarak yavaş ve dairesel hareketlerle saç derine ılık yağla nazikçe masaj yap. Yanında bir partnerin veya arkadaşın varsa, saç derine masaj yapmana yardımcı olmalarını iste. Parmak uçlarıyla saç derine yaklaşık 3 dakika masaj yaptır.
  • Sonra yağı saç uçlarına doğru uygula ve yaklaşık 30 dakika beklet. Saçını yağdan arındırmak için, muhtemelen bir kereden fazla, güzelce şampuanla.
  • Yağ masajını, saçını şampuanladığın günlerde yap, böylece saçını her zamankinden daha sık yıkamak durumunda kalmazsın.

2) Saç maskesi yap.
Saçına biraz yakın ilgi göster ve haftada bir veya iki kez saç maskesi uygulayarak, daha hızlı uzamaları için saç köklerini teşvik et. Kendi doğal yağ maskeni yapabilir veya eczanede ya da kişisel bakım ürünleri mağazalarında reçetesiz satılan saç maskelerinden alabilirsin.

  • Bir bardak (230 ml) hindistan cevizi yağını birer yemek kaşığı (15 ml) badem yağı, macadamia yağı ve jojoba yağıyla karıştır. Maskeyi ıslak saçına uygula ve 10 dakika beklet. Sonra her zaman yaptığın şekilde saçını yıka ve kremle.
  • Aşırı yıkamanın önüne geçmek için, saç maskesini saçını genelde şampuanladığın günlerde kullan.

3) Hint yağı bakımını dene.
Hint yağı, cilt ve saç üzerindeki yararlı etkileriyle bilinir. Hint yağı saç maskesi kullanmak, saçın daha hızlı ve sağlıklı uzamasına yardımcı olabilir.

  • Hint yağıyla saçına masaj yapmakla başla ve yağın saçlarından akmasına izin ver. Saçını ve kafanı plastik bir duş bonesi ile sar ki, yağ olduğu yerde kalsın. Bonenin altından büyük ihtimalle biraz yağ sızacağından, yastık kılıfını kirletmemek için yastığının üzerine bir havlu serebilirsin.
  • Yağı gece boyunca beklet. Ertesi sabah her zaman yaptığın gibi saçını yıka ve kremle, bütün yağın temizlendiğinden emin ol.

4) Elma sirkesiyle durula.
Elma sirkesi, saçında biriken tozu, kiri ve yağı çıkarmanın yanı sıra, saç bakım ürünlerinin kalıntıları için de oldukça etkili olabilir. Elma sirkesini saçını şampuanlamadığın günlerde doğal bir alternatif olarak kullanabilir ya da düzenli şampuan ve saç kremi rutininden hemen sonra uygulayabilirsin.

  • İki bardak suya iki yemek kaşığı sirke ekle ve saçını bu karışımla durula. Su keskin sirke koksa da, bu koku zamanla azalacaktır.

2. YÖNTEM: Saç Bakım Rutinini Düzenlemek

1) Saçını hafta boyunca iki üç kez şampuanla.
Şampuanlama rutinini haftada iki ya da üçe düşürmek, saç derindeki yağların saçına nüfuz etmesini sağlayacaktır. Saçın böylece nemlenerek kendi kendini onarabilecektir.

  • Haftada iki-üç kez şampuanlamadan dolayı saç derinin çok yağlı veya kaşıntılı olduğunu fark edersen haftalık şampuanlama miktarını istersen artırabilirsin.
  • Saçını düzgün bir şekilde şampuanlamak için şampuanı saç derine ovarak yedir, bunu yaparken saç derine masaj yap ve daha sonra şampuanı durularken şampuanın saç tellerinden akıp gitmesine izin ver.

2) Her duş aldığında saçlarını kremle.
Şampuanın aksine, saçını duşta ıslattığında daima saç kremi kullanman önemlidir. Saç kremi, saç köklerindeki yağ ve proteinleri yeniler ve saçlarının daha uzun ve daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

3) Duşun sonunda saçını soğuk suyla durula.
Serin bir duşun sonunda saçını soğuk suyla durulaman, üst deriyi kapatmaya yardım eder ve saçına şekil verdiğinde ona daha fazla kalıcılık sağlar.

  • Saç kreminden sonra soğuk suyla durulamak oldukça önemlidir. Soğuk su saç diplerini kapatarak saç kreminin vermiş olduğu nemi hapsedecektir.

4) Islak saçını bir havluyla sarmaktan kaçın.
Duştan çıkınca saçını kıvırıp bir havluyla sarma alışkanlığın olabilir ama bunu yapmak saç tellerinde kırıklara ve strese neden olabilir. Islak saçlar özellikle kırılgandır, bu yüzden saçını bir havluya sarmak yerine kuru bir havluyla nazik dokunuşlarla kurula.

  • Saçını bir havluya sarmak istiyorsan, ince ve yumuşak mikrofiber havluları kullanmayı deneyebilirsin. Bu havlular saçlarına karşı hassas bir malzemeden üretilir ve saçlarını kırmadan güzelce kurutur.

5) Uyumadan önce saçlarını tara.
Aslına bakarsan saçını her gün gereğinden fazla taraman saçların için kötü olabilir ve zayıf saç gelişimine yol açabilir. Bunun yerine, uyumadan önce hayvan kılından yapılmış bir fırça kullanarak bütün saçını bir kaç kez fırçala. Bu, saç derindeki yağı saç tellerine yayarak, saçlarının doğal yoldan nemli kalmasına yardımcı olacaktır.

  • Saç derinle başla ve eşit darbelerle saçının her kısmını en az bir kez fırçala.
  • Günde bir kez uyumadan önce fırçalamak; saç derisindeki kan dolaşımını ve derinin sağlıklı gelişimini artırarak saçın uzamasını sağlar. Saçları taramanın saçı uzattığı bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da, bu işlem saçının genel sağlığını geliştirmeye yardımcı olabilir.

6) Sıcakla saç şekillendiren aletlerden uzak dur.
Saçına zarar vermenin ve uzama yeteneğini engellemenin en yaygın yollarından biri saç kurutma makineleri, saç düzleştiricileri ve maşalar gibi sıcak aletleri kullanmaktır. Bu aletleri kullanmayı azaltmayı ya da saç bakım rutininden tamamen çıkarmayı dene. Daha doğal görünen saç stilleri tercih et, bu sayede saçının sağlıklı gelişimini engellememiş olursun.
-Sıcak saç şekillendiricilerinden kullanıyorsan, düşük sıcaklık ayarında ve saçına zarar vermesini önlemek için ısı yalıtımlı jel, krem ya da sprey ile birlikte kullanmalısın.

7) Saçlarını uçlarından aldır.
Mantıksız görünebilir ama saçı uçlarından aldırmak aslında daha hızlı uzamasına ve sağlıklı olmasına yardımcı olur. Düzenli olarak saç uçlarından aldırmak, saç tellerinin yıpranmasıyla ortaya çıkan kırıkları önleyerek saç kestirme ihtiyacını azaltır. Saç kırıkları, saç tellerinin üst taraflarında kopmalara neden olabilir, bu da daha kısa saça ve kuaföre daha fazla uğramana sebep olur.

  • Kuaförün, zararlı saç kırıklarının gelişimini engellemek için her 6 ila 8 haftada bir saçından yaklaşık 3 mm kadar kesmelidir. Kuaförünle düzenli randevular ayarla, böylece saçların sağlıklı kalır ve saç kırıklarından kurtulmuş olursun.
  • Ne sıklıkla saçlarını kısaltacağın, saçlarının uzama hızına ve uçlarının ne kadar zarar görmüş olduğuna göre değişecektir.

3. YÖNTEM: Beslenme ve Alışkanlıkları Düzenlemek

1) Saç artırıcı takviyelerden al.
Eğer beslenmen saçlarını artırıcı yeterli besinleri sağlamıyorsa, saçlarını güçlendirmek için formüle edilen bir multivitamin iyi bir seçenek olabilir. Biyotin tabletleri gibi üzerinde “saç için“ ibaresi bulunan, biyotin, C vitamini ve B vitamini gibi temel vitaminleri içeren saç sağlığını destekleyici vitaminler bulmaya çalış. Bu takviyeler saçının daha hızlı uzamasına ve sağlıklı olmasına yardımcı olur.

  • Herhangi bir takviyeyi kullanmadan önce doğru dozda aldığından ve takviyenin, kullandığın diğer ilaçlarla olumsuz bir etkileşime girmeyeceğinden emin olmak için doktorunla konuşmalısın.
  • Biyotin ve diğer saç besleyici vitaminler farklı işlevlere ya da farklı insanlarda farklı yan etkilere sebep olabilirler.
  • Tarım Bakanlığı ya da Sağlık Bakanlığı tarafından test edilen ve onaylanan takviyeleri kullan.

2) Proteince zengin besinler tüket.
Protein alımını artırmak, sağlıklı saç gelişimini destekleyecek ve saçlarının dökülmeye başlamasına engel olacaktır. Beslenmenin et, balık, fasulyeler, kuruyemişler ve tahıllılarla dengelenmiş olduğundan emin ol. Vejetaryen isen soya bazlı ürünlerden, bakliyatlardan, kuruyemişlerden ve tahıllardan yeterli protein almayı garantile.

  • Yüksek proteinli bir diyet uygulamak istersen, protein kaynağını akıllıca seçmen önemlidir. Bazı sağlık sorunlarına yol açan işlenmiş etlerden ya da tam yağlı süt ürünlerinden uzak dur.
  • Aynı zamanda, tam tahıllılar, meyveler ve sebzeler gibi yüksek lif ve besin kaynağı olan sağlıklı karbonhidratlardan yeterli miktarda aldığından emin ol.

3) “Baş aşağı” metodunu dene.
“Baş aşağı” metodu, başını kalbinden daha aşağıda tutarak, saç gelişimini destekleyen kan akışını uyarır. Yatağa uzan ve başının yatağın ucundan sarkmasına izin ver, böylece boynun yatak ucundan desteklenmiş olur. Günde 4-5 dakika bu pozisyonda kalmayı denemelisin. Bu metodun işe yaradığına dair bilimsel bir kanıt olmasa da, saç gelişimini desteklemek için deneyebileceğin zararsız bir yöntemdir.

  • Aşağı bakan köpek, omuz duruşu ya da baş üstü duruşu gibi yoga pozisyonlarını da yapabilirsin. Burada amaç, başı kalpten aşağıda tutarak, başa kan akışını yönlendirmektir.
  • Saç uzamasını desteklemek için, günde 4 dakika baş aşağı durmadan önce, Hindistan cevizi yağıyla saç derine masaj yapabilirsin.
  • Ayrıca, hafta başında saçının uzunluğunu ölçerek değişimi kaydedebilirsin.
  • Baygınlık ve baş dönmesi hissetmemek için baş aşağı pozisyonundan yavaşça kalk. Haftanın sonunda, saçını tekrar ölç ve sadece bir haftada ne kadar uzadığını not al.

İPUCU:
Ortalama olarak, saç bir ayda yaklaşık 1,3 cm uzar. Bu yöntemlerle bile, muhtemelen saçının bir haftada çok az uzadığını (sadece birkaç milimetre) göreceksin.



Yorumlar (25)
Melek 6 yıl önce
Ben saçlarımı bir hevesle kısa kestirdim ama kuaför yanlış kesti ve saçım çok yavaş uzar bu sebeple artık psikolojim bozulmuştu araştırırken bu haberdeki bazı önerileri yapmaya başladım ve kısa sürede saçlarımın uzadığını fark ettim. Bende hemen devam etmeye başladım aynı şekilde. Çok şükür ki uzattım ve saçlarım artık çok daha uzun ve güzel..
Buradaki öneriler herkeste işe yarayacak diye bir şey olmadığı gibi zararlı bir şey de görmedim.. Benim gibi deneyenler yazsın buraya, bilgilenelim lütfen.
Merve 6 yıl önce
Çok geç uzuyor saçlarım ve bir de bu yöntemi deniyeyim bakalım. Umarım iyi gelir.
Leyla 6 yıl önce
Saçlarım kızıl uzatmaya çalışıyorum bakalım. Bu yöntemlerden birsini deneyeceğim bakalım bende işe yarayacak mı..
sevinç 7 yıl önce
Saçlarım yıllar içinde o kadar işlem gördü ki sonunda küstü bana. Eskiden hızla uzayan saçlarım hem uzamaz olmuştu hem de dökülmeye başlamıştı. Denemediğim yol, çare kalmamıştı ama sonuç alamıyordum. Arkadaşımın tavsiyesi ile K*** iksir gözenek açıcı kullanmaya başladım. Şimdi her gördüğümde arkadaşıma teşekkür ediyorum. Belki size de faydalı olur bu yöntem diye yazmak istedim. Saçlarım hem hızlı uzamaya hem de yeni saçlar çıkmaya başladı.
Duygu Sedirci 6 yıl önce
Saçlarım çok yavaş uzar ve gidip arka kısmı kazıttım uzarken çok çirkin görünmeye başladı bu modellerden yaptıran varsa anlar zaten beni hemen saçım o kadar kötü görünüyor ve çok yavaş uzadığı için uzun bir süre de kurtulamadım bu sebeple hemen hızlı uzatmak için yollar aradım bir sürü şey denedim ve hala bir çözüm bulamadım. Bu piyasada gezen keratin saçmalıklarından başka doğal yöntemler deneyen varsa buraya yazarlarsa çok sevinirim.
Sümeyye 5 yıl önce
Saçlarım hiç hızlı uzamıyordu. *** saça iyi geliyor, saçın temel maddesi dedikleri için *** yüklemesi yapmaya karar verdim. Doğal *** bakım setine denk geldim. Alıp kullandım ve çok faydasını gördüm. Saçlarım çok hızlı uzadı.
sabahat 6 yıl önce
Saçlarım düşüyor bilmiyorum ama çok sık yıkıyorum hala 20 yaşındayım ama ne yapabilirim ki..
Sema Girgin 6 yıl önce
Zeytinyağı uyguladığım zaman kokusuna ve yıkadığım zaman bile saçımda kalan yağlı hissiyat beni rahatsız ediyordu. Hem zahmetsiz bir kullanımı var hemde diğer markalara göre hem daha uzun kullanımlı hemde organik sertifikalı ürünleri tavsiye ederim.
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:37
Güneş 07:02
Öğle 13:17
İkindi 16:40
Akşam 19:22
Yatsı 20:41
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13