İşte tatil ilan edilen iller?

Yoğun kar yağışı nedeniyle bir çok ilde okullar tatil edildi. İstanbul, Ankara, Bursa, Sakarya, Kocaeli, Bingöl ve Tunceli'de eğitime ara verildi.

Eğitim 07.01.2015, 09:39 07.01.2015, 09:41 Emre
İşte tatil ilan edilen iller?
İşte okulların tatil edildiği iller;

Yoğun kar yağışı Türkiye'de hayatı felç etti. İstanbul Valiliği, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Ankara'da ise 07-08 Ocak tarihlerinde ilköğretim, ortaokul ve liselerde okullar tatil edildi. İşte okulların tatil edildiği iller;

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, son hava tahmin raporunda, İstanbul'da öğle saatlerinden itibaren etkisini artırarak devam eden kar yağışının gece saatlerine kadar il genelinde aralıklı ve yoğun olmasının beklendiği, sıcaklığın mevsim normallerinin 4-6 derece altında seyrederek, eksi değerlere düşmesi sonucu don ve buzlanma olacağı, kuvvetli rüzgarın da etkisiyle zaman zaman tipiye dönüşecek kar yağışının miktar ve etkisinin artarak bu akşam saatlerine kadar aralıklarla devam edeceğinin bildirildiği aktarıldı.

ENGELLİ VE HAMİLE PERSONEL İDARİ İZİNLİ

Araç trafiği ve yaya ulaşımında yol açacağı olumsuz etkiler ile İstanbul'un özel durumu ve öğrencilerin sağlığı göz önüne alınarak, herhangi bir olumsuzluğa veya mağduriyete meydan vermemek amacıyla anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde bugün de bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesinin uygun görüldüğü belirtilen açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin idari izinli sayılacağı kaydedildi.

07 OCAK ÇARŞAMBA GÜNÜ HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL? 

ZONGULDAK


Zonguldak'ın Kozlu, Kilimli, Gökçebey ve Devrek  ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verildi.   AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, olumsuz hava şartları nedeniyle  Kozlu, Kilimli, Gökçebey ve Devrek ile bağlı belde ve köylerdeki okullar yarın  tatil edildi. Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada ise engelli, hamile ve  kronik hastalığı bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelin de 1 gün  idari izinli olduğu belirtildi.
 
SAKARYA


Sakarya'da kar yağışı nedeniyle kent genelindeki tüm  okullarda eğitime iki gün ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun Vali  Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü toplantısında, olumsuz  hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve  ortaöğretim kurumlarında yarın ve perşembe günü eğitime ara verilmesinin  kararlaştırıldığı belirtildi.  Kentte, bugün de taşımalı eğitim yapan okullar tatil edilmişti.

KAYSERİ


Kayseri Valiliği’nden yapılan açıklama ile yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde orta, lise ve dengi okullarda eğitime yarın (Çarşamba) bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

KARAMAN


Yoğun kar yağışı nedeniyle Karaman’nın 2 ilçesinde eğitime yarın bir gün süreyle ara verildi. Karaman’da kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkisini gösterdi. Başyayla ve Sarıveliler ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.

KONYA


Konya’da yoğun kar yağışı ve don olayı nedeniyle il merkezi ve tüm ilçelerde eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Konya Valiliği’nce yapılan açıklamada, "Kar yağışı ve don olayı nedeniyle 07 Ocak 2014 tarihinde Konya ilçelerinin tamamında ve il merkezinde okullar 1 gün tatil edildi. Tatil olan yerlerde hamileler ve engelliler de 1 gün süre ile idari izinli sayılacaklardır." denildi.

UŞAK


Uşak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde  taşımalı eğitim kapsamındaki ilk ve orta dereceli okullar ile Eşme ilçesindeki  okullarda eğitime bir gün ara verildi. 

Uşak Valiliğinden yapılan açıklamada, Uşak Meteoroloji Müdürlüğünün  hava tahmin raporlarında belirtilen hava şartları, yağış durumu ve en son  meteorolojik veriler ışığında Eşme ilçesinde eğitime 07 Ocak Çarşamba ara  verildiği bildirildi. Ayrıca, il genelinde taşımalı eğitim kapsamındaki ilk ve orta dereceli  okullarda da yarın eğitime ara verildiği kaydedildi.

BURSA


Bursa'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara  verildi. Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kent merkezi ve tüm  ilçelerde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle anaokulu, ilkokul,  ortaokul ve  liselerin 07 Ocak 2015 Çarşamba tatil edildiği bildirildi.  Açıklamada ayrıca, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de aynı gün  idari izinli sayılacağı belirtildi.

ANKARA


Bugün okulların tatil olmaması nedeniyle gündeme oturan Ankara'da flaş karar...  Milli Eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile kurumlarında eğitim ve öğretime iki gün süre ile ara verildiği açıklandı. Okulların tatil olduğu diğer iller şöyle:

SAMSUN


Samsun'da etkili kar yağışı nedeniyle il genelinde yarın  eğitime ara verilecek. Samsun Valiliği, devam eden olumsuz hava şartları ve kar yağışı  nedeniyle merkez ve tüm ilçelerde ilkokul, ortaokul ve liselerde yarın eğitime  ara verileceğini bildirdi. 

BOLU
Bolu'da kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildi,  kamuda görevli hamileler ve engelli personelin de izinli sayılacağı bildirildi. 
 
SİVAS


Sivas'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün  ara verildi. Sivas Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Hıfzıssıhha  Kurulunun, il genelinde yaşanan olumsuz hava koşulları nedeniyle anaokulları,  ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim-öğretime yarın ara verilmesini  kararlaştırdığı belirtildi. Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile  personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi. 
 
KONYA (BAZI İLÇELER)


Konya'nın Ilgın ve Halkapınar ilçelerinde Çarşamba günü ara verilmesi  kararlaştırıldı. Karapınar'da ise taşımalı eğitim alan öğrenciler yarın tatil  yapacak, ilçe merkezinde eğitim devam edecek. 

KARAMAN


Kent merkezinde eğitime yarın ara verilecek. 

YALOVA


Yalova'da olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın  ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, hava sıcaklığındaki aşırı düşüş ve kar  yağışı nedeniyle milli eğitime bağlı temel eğitim ve ortaöğretim okulları ile  kurumlarında, eğitime yarın bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. 

ORDU (BAZI İLÇELER)


Ordu'da kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir  gün ara verildi. İl Mili Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede  devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle bazı ilçelerde yarın eğitim öğretim  yapılmayacak. Buna göre Akkuş, Aybastı, Çamaş, Çatalpınar, Çaybaşı, Fatsa, Gölköy, Gürgentepe, İkizce, Kabataş, Kabadüz, Korgan, Kumru, Ulubey ve Ünye ilçelerinin  tamamı ile Perşembe ilçesinde taşımalı eğitim veren okullarda eğitime 7 Ocak  Çarşamba günü ara verildi. 

ARDAHAN (KÖYLER)


Ardahan'da merkeze bağlı köylerdeki okullarda eğitime  bir gün ara verildi. 

AMASYA


Amasya'da il genelinde etkili kar yağışı nedeniyle yarın  eğitime ara verilecek. 
Amasya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, il genelinde kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının devam ettiğini  belirtti. Hava koşulları nedeniyle bugün bazı ilçelerde ve taşımalı sistemin  uygulandığı yerlerde okulları tatil ettiklerini anımsatan Güneş, "İl Hıfzıssıhha  Kurulunun kararı gereği yarın tüm il genelinde ilkokul, ortaokul ve liseler tatil  edildi" dedi. 
 
KARABÜK


Kentte kar yağışı nedeniyle tüm okullarda eğitim öğretime yarın için  ara verildi  Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının  gece saatlerinden itibaren artarak devam etmesinin beklendiği bildirilerek, bu  nedenle kentte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm okullarda eğitim öğretime yarın  ara verildiği belirtildi. 

AFYONKARAHİSAR



Afyonkarahisar'da yoğun kar yağışından dolayı  eğitime yarın da ara verildiği bildirildi. 

DENİZLİ


Denizli Valiliği, kentteki yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda bugün için verilen tatil kararının, yarın için de uzatıldığını duyurdu. 

ÇORUM


Çorum Valisi Ahmet Kara, olumsuz hava koşulları nedeniyle  ilk ve orta okullarla kamuda çalışan halime ve engelliler için verilen tatil  kararının bir gün daha uzatıldığını belirtti. Yarın da aynı olumsuzlukların devam edebileceği düşüncesiyle merkez ve  13 ilçede İl Milli eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okul öncesi, ilk ve ortaokulların  tatil edilmesine karar verildiğini ifade eden Vali Kara, kamuda çalışan hamile ve  engelli personelin de yarın idari izinli sayılacağını kaydetti. 

KASTAMONU


Yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ve yarın ara verildi.

ADIYAMAN (ÇELİKHAN)



Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde eğitime 2 gün ara verildi.

KOCAELİ 


Kentte ilk ve orta dereceli okullarda yarın okullar tatil.

Kocaeli Üniversitesi'nde (KOÜ), olumsuz hava şartları  nedeniyle eğitime yarın ara verildi. KOÜ Rektörlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışından  dolayı yarın eğitim-öğretime ara verildiği,  KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi  hizmetlerinin ise normal işleyişinde sürdürüleceği kaydedildi. 

DÜZCE


Düzce Valiliği akşam saatlerinde kar yağışının yoğunlaşması üzerine il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okulları yarın bir gün süreyle tatil etti. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile çalışanlar ise yarın idari izinli sayılacak.

Kar yağışı, Düzce ile Akçakoca arasındaki D-655 Karayolu’nda ulaşımı olumsuz etkiliyor. Araçların Tepeköy mevkiinde kayması sonucu yol zaman zaman ulaşıma kapanırken, Düzce ve Akçakoca istikametine gitmekte olan araçlar yol kenarında durdurularak sürücülerden araçlarının lastiklerine zincir takmaları isteniliyor.



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 06:03
Öğle 13:07
İkindi 16:55
Akşam 20:01
Yatsı 21:31
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 33 90
2. Fenerbahçe 33 86
3. Trabzonspor 33 55
4. Beşiktaş 33 51
5. Başakşehir 33 49
6. Rizespor 33 48
7. Kasımpasa 33 46
8. Antalyaspor 33 45
9. Alanyaspor 33 45
10. Sivasspor 33 45
11. A.Demirspor 33 41
12. Samsunspor 33 39
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 33 37
15. Konyaspor 33 36
16. Gaziantep FK 33 34
17. Hatayspor 33 33
18. Karagümrük 33 33
19. Pendikspor 33 30
20. İstanbulspor 33 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 31 69
2. Göztepe 31 63
3. Ahlatçı Çorum FK 31 55
4. Sakaryaspor 31 54
5. Bodrumspor 31 52
6. Kocaelispor 31 52
7. Bandırmaspor 31 47
8. Boluspor 31 47
9. Gençlerbirliği 31 47
10. Erzurumspor 31 42
11. Ümraniye 31 37
12. Manisa FK 31 36
13. Keçiörengücü 31 36
14. Şanlıurfaspor 31 34
15. Tuzlaspor 31 33
16. Adanaspor 31 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 31 7
Takımlar O P
1. Arsenal 34 77
2. Liverpool 34 74
3. M.City 32 73
4. Aston Villa 34 66
5. Tottenham 32 60
6. M. United 33 53
7. Newcastle 33 50
8. West Ham United 34 48
9. Chelsea 32 47
10. Bournemouth 34 45
11. Brighton 32 44
12. Wolves 34 43
13. Fulham 34 42
14. Crystal Palace 34 39
15. Brentford 34 35
16. Everton 34 33
17. Nottingham Forest 34 26
18. Luton Town 34 25
19. Burnley 34 23
20. Sheffield United 34 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 81
2. Barcelona 32 70
3. Girona 32 68
4. Atletico Madrid 32 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 32 51
7. Real Betis 32 48
8. Valencia 32 47
9. Villarreal 32 42
10. Getafe 32 40
11. Osasuna 32 39
12. Sevilla 32 37
13. Las Palmas 32 38
14. Deportivo Alaves 32 35
15. Rayo Vallecano 32 34
16. Mallorca 32 31
17. Celta Vigo 32 31
18. Cadiz 32 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 32 14