Kötü kokular gelince ortaya çıktı!

Gazze'de son durum... İsrail 72 saatlik ateşkes kararını topçu ateşi başlatarak bozdu... Hamas saldırıya karşılık verdi...

Dünya 01.08.2014, 17:41 01.08.2014, 21:08 Emre
Kötü kokular gelince ortaya çıktı!

İsrail kendi ilan ettiği ateşkesi bile bozdu, 3 saat sonra BM'ye ateşkesi bitirdiği bildirdi. Dünya ise bu kez Huzaa'daki katliamın görüntüleri ile sarsıldı, İsrail askerleri tek kurşunla başlarından vurarak katliam yaptı.  Hamas ise bir İsrail subayı kaçırdığını açıkladı. 

İSRAİL ORDUSUNDAN ATEŞKES AÇIKLAMASI

BM ve ABD'nin bugün saat 08:00'da başlayan 72 saatlik ateşkes çağrısını kabul ettiğini açıklayan İsrail, Gazze'nin güneyindeki Refah bölgesine topçu ateşi başlatarak ateşkesi bozmuştu... İsrail'den ateşkesle ilgili resmi bir açıklama yapıldı. Kanal-10 televizyonu, İsrail'in Hamas'ı "ateşkesi ihlalle" suçlayarak, bu nedenle ateşkesin başlamasından 3 saat sonra bunu sona erdirdiğini, BM'ye bildirdiğini duyurdu.

HUZAA'DA TOPLU KATLİAM

İsrail’in dün gece boşalttığı Han Yunus’a bağlı Huzaa semtinde birçok evde İsrail askerleri tarafından yakın mesafede kafasına ateş edilerek topluca katledilmiş Filistinlilerin cesetleri bulundu. 

Huzaa semti İsrail’in karadan başlattığı saldırıda özel kuvvetlerinin girdiği ilk bölge. 7 Temmuz’da başlayan saldırıda ilk olarak havadan bombalanan semt İsrail özel kuvvetleri tarafından 10 gün boyunca tüm ambulans ve kurtarma ekiplerinin girişine kapatıldı.

Filistinliler banyo ve odalarda yakın mesafeden katledildi...

Burada yaşayan ailelerin çoğu bombalamaların başlaması üzerine Gazze’nin iç bölgelerinde okul ve benzeri binalara sığındı. Kalanlara ne olduğu ise İsrail askerleri bölgeden çekildikten sonra ortaya çıktı.
Yıkılan binaların enkazında akraba ve yakınlarını arayan Filistinliler bazı evlerden kötü kokuların gelmesi üzerine buralara girdi. Evlerdeki manzara tam anlamıyla korkunç. Banyo ve odalar yakın mesafeden kafalarına ateş edilerek katledilen Filistinlilerle dolu.

Uzun süre önce öldürülen sivillerin cesetleri çürümüş. Semtte evlerine dönen birçok kişi aynı durumun başka evlerde de bulunduğunu söyledi. Fakat Sınırda bulunan İsrail keskin nişancıları Al Jazeera ekibinin buralara girmesine imkan vermedi.

Bugün sabah saatlerin de çekilen bu görüntülerin ardından İsrail ordusu bu bölgeye tekrar saldırdı. Evlerinin durumunu göremeyen sivil Filistinliler bölgeyi tekrar terk etmek zorunda kaldı.

Öldürülen birçok Filistinlinin cesedi ya enkazın altında olduğu için veya girilmesi imkansız noktalarda olduğu için hala kaldırılmayı bekliyor.

HAMAS İSRAİL ASKERİNİ KAÇIRDI

Hamas Siyasi Büro üyesi Musa Ebu Merzuk, sabah saatlerinden açıklanan ateşkesten önce, 1 İsrailli subayı kaçırdıklarını bildirdi.

İsrail ordusu: "Bir askerimiz kaçırıldı"

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada da İsrail askerlerinin saat 09.30'da Hamas'a ait bir tünelin devre dışı bırakılması esnasında saldırıya uğradığı belirtilerek "İlk belirlemelere göre olay sırasında bir İsrail askeri teröristler tarafından kaçırıldı" ifadesi kullanıldı.


GAZZE'DE YIKIMIN HARİTASI

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırılarda, 330'u çocuk ve 170'i kadın, bin 458 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılarda 2 bin 510'u çocuk, bin 630'u kadın, 8 bin 375 kişi yaralandı.

Saldırılarda şimdiye kadar, 5 bin 238 evin tamamen yıkıldığı, 30 bin 50 konutun hasar gördüğü, 4 bin 374'ünün de "oturulamaz durumda" bildirildi. Aralıksız devam eden saldırılarda, Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı İsmail Heniye'nin de aralarında bulunduğı 6'sı üst düzey, 12 Hamas yetkilisinin evi de vuruldu.

FİLİSTİN BÜYÜK GÖSTERİLERE HAZIRLANIYOR

Kudüs ve Batı Şeria'da cuma namazı sonrası İsrail'in Gazze'deki katliamını protesto etmek için büyük gösteri çağrısı yapılıyor. İsrail polisi Kudüs'te 50 yaşın altındakilerin Mescid-i Aksa'ya girişini yasakladı.

Doğu Kudüs'ün yanı sıra Batı Şeria'nın Ramallah, Beyt Lahim, Nablus ve El Halil kentlerinde de cuma namazı sonrası protesto çağrıları yapıldı.

İsrail Polisi Yabancı Basın sözcüsü Micky Rosenfeld, Twitter hesabından Kudüs'te cuma namazı öncesi İsrail polisi yoğun güvenlik önlemleri aldığını ve Eski Kudüs'te herhangi bir olayı önlemek için ek polisler görevlendirildiğini söyledi.

İsrail polisi cuma namazında Mescid-i Aksa'ya giriş için yaş sınırı koydu ve 50 yaşında üstündeki erkekler dışında tüm Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişini yasakladı. İsrail ordusu da Kudüs'e giden tüm yolları kapatıyor.

Ramallah'la Kudüs arasında bulunan Kalendiye askeri kontrol noktasına İsrail çok sayıda asker sevk etti. Bu gölgede gece boyu çatışmalar yaşanmıştı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek için düzenlenen gösterinin amacı Ramallah'tan Kudüs'e gitmekti.

HAMAS 3. İNTİFADA ÇAĞRISI YAPMIŞTI

Geçtiğimiz hafta Kadir Gecesi öncesi açıklama yapan Hamas Sözcüsü Fevzi Berhum, "Batı Şeria'daki halkımızı kitlesel intifadaya çağırıyoruz" demişti.

Berhum, "Batı Şeria'daki halkımızı, Gazze'de hakiki ve fiili bir zafer elde edilmesi için kitlesel bir intifadaya ve İsrail düşmanıyla her türlü çarpışmaya çağırıyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Hamas'ın çağrısının ardından cuma namazının ardından düzenlenen protesto gösterilerine polisin müdahalesi sonucu en az 6 Filistinli hayatını kaybetmiş, çok sayıda gösterici yaralanmıştı.

Al Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akleh, “İsrail ordusu belki de şimdiye kadar hiçbir protestoya karşı bu kadar şiddet kullanmadı. Gerçek mermilerle Filistinlilere ateş açıyor” demişti.

Gazze'ye saldırılarını aralıksız sürdüren İsrail ordusu protestolara müdahalelerde de gerçek mermi kullanmaktan çekinmiyor.

MUHABİRE CANLI YAYINDA ROKET ŞOKU

Gazze'de canlı yayına hazırlandığı sırada çok yakınından geçen roketle kendini yere atan muhabir dehşete düştü.

İSRAİL ÖZÜRLÜ ÇOCUKLARIN KALDIĞI KİLİSEYİ BOMBALADI

İsrail Gazze'de, Arjantinli papaz ve rahibelerin işlettiği yaşlılar ve özürlü çocuklara hizmet veren kiliseyi bombaladı.

CAN KAYBI YOK, EV VE OKUL TAHRİP OLDU

Arjantin'de çıkan Clarin gazetesi, kilisenin İsrail bombardımanında vurulması sonucu rahibelerin kaldığı ev, okul ve büronun tahrip olduğu ancak can kaybı veya yaralanma meydana gelmediğini duyurdu.

PAPAZ HERNANDEZ KİLİSEYİ TAHLİYE ETMEYİ KABUL ETMEDİ

Jorge Hernandez adlı papaz yönetimindeki kiliseye ait tesisin 30 özürlü çocuk ile 9 yaşlıya bakım sağladığı belirtilen haberde, Hernandez'in saldırılara karşın kiliseyi tahliye etmeyi kabul etmediği kaydedildi.

ARJANTİN İSRAİL'İ UYARDI: SORUMLU SİZSİNİZ

Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez de Kirchner tesisin vurulduğu haberinin basında yer almasının ardından yaptığı açıklamada, Hernandez ile bakımı altındaki kişilerin güvenliğinden İsrail'in sorumlu olduğu uyarısında bulundu. Kirchner Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu kişilerin durumunda meydana gelecek kötüleşmenin iki ülke ilişkileri açısından ciddi sonuçları olacaktır" ifadesini kullandı.

ARJANTİN BÜYÜKELÇİSİNİ GERİ ÇAĞIRDI

Kirchner'in açıklaması, Arjantin Dışişleri Bakanı Hector Timerman'ın, Arjantin'in İsrail Büyükelçisi Dorit Shavit'in bilgilendirme amaçlı olarak ülkeye çağrıldığına ilişkin yayımladığı bildiriden hemen sonra geldi.

Bildiride Shavit'in, Arjantin hükümetinin İsrail saldırılarında sivillerin öldürülmesine karşı olduğu konusunda bilgilendirilmek ve İsrail'in Gazze'deki Arjantin vatandaşlarının korunmasında sorumluluğu bulunduğunu vurgalamak amacıyla çağırıldığı bildirilmişti.

Timerman yayımladığı bildiride ayrıca İsrail hükümetinin Arjantinli papaz Hernandez'in yönetimindeki kilise bölgesine yeterli miktarda gıda malzemesi, su ve elektrik sağlanmasını da garanti altına almak zorunda olduğu belirtilmişti.

3 SAAT İÇİNDE KATLİAM YAPTI

Refah kentine saldırılarını yoğunlaştıran İsrail ordusu ateşkesi bozmasının ardından 3 saat içinde öldürdüğü Filistinli sayısı 30'a yükseldi.

Saldırının ardından Hamas ateşkesi bozan İsrail'e karşılık olarak İsrail'e roket fırlattı.
İsrail, Dahduh, İsrail'in Refah ve Cuhur El-Dik bölgelerinde topçu ateşleri gerçekleştirdi. Cebel El-Ras bölgesinde ise hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

ÖLENLERİN SAYISI

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının başlamasından bu yana ölenlerin sayısı 1447'ye, yaralananların sayısı ise 8 bine yükseldi.

Yaralıların çoğunun durumu ciddi. Bir çok yaralı ise ailesinin tamamını kaybetmiş durumda.

İsrail'in saldırıları 26 gündür devam ediyor

İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar, zaman zaman varıldığı açıklanan ateşkese rağmen 26 gündür devam ediyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre, İsrail'in hedef gözetmeksizin düzenlediği saldırılarda, 330'u çocuk ve 170'i kadın, bin 458 kişi yaşamını yitirdi. Saldırılarda 2 bin 510'u çocuk, bin 630'u kadın, 8 bin 375 kişi yaralandı.

Saldırılarda şimdiye kadar, 5 bin 238 evin tamamen yıkıldığı, 30 bin 50 konutun hasar gördüğü, 4 bin 374'ünün de "oturulamaz durumda" bildirildi. Aralıksız devam eden saldırılarda, Hamas Siyasi Büro Şefi Yardımcısı İsmail Heniye'nin de aralarında bulunduğı 6'sı üst düzey, 12 Hamas yetkilisinin evi de vuruldu.

HABER İÇİN TIKLA



Yorumlar (0)
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:20
Güneş 06:47
Öğle 13:14
İkindi 16:45
Akşam 19:31
Yatsı 20:52
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 30 81
2. Fenerbahçe 30 79
3. Trabzonspor 30 49
4. Beşiktaş 30 46
5. Kasımpasa 30 43
6. Başakşehir 30 42
7. Rizespor 30 42
8. Antalyaspor 30 41
9. A.Demirspor 30 39
10. Alanyaspor 30 39
11. Sivasspor 30 38
12. Samsunspor 30 36
13. Kayserispor 30 36
14. Ankaragücü 30 33
15. Hatayspor 30 33
16. Konyaspor 30 33
17. Gaziantep FK 30 31
18. Karagümrük 30 30
19. Pendikspor 30 29
20. İstanbulspor 30 13
Takımlar O P
1. Eyüpspor 27 64
2. Göztepe 27 56
3. Sakaryaspor 27 47
4. Ahlatçı Çorum FK 27 45
5. Kocaelispor 27 45
6. Bodrumspor 27 44
7. Boluspor 27 43
8. Bandırmaspor 27 41
9. Gençlerbirliği 27 40
10. Erzurumspor 27 37
11. Ümraniye 27 33
12. Keçiörengücü 27 32
13. Manisa FK 27 31
14. Şanlıurfaspor 27 27
15. Tuzlaspor 27 27
16. Adanaspor 27 27
17. Altay 27 15
18. Giresunspor 27 7
Takımlar O P
1. Arsenal 28 64
2. Liverpool 28 64
3. M.City 28 63
4. Aston Villa 29 56
5. Tottenham 28 53
6. M. United 28 47
7. West Ham United 29 44
8. Brighton 28 42
9. Wolves 28 41
10. Newcastle 28 40
11. Chelsea 27 39
12. Fulham 29 38
13. Bournemouth 28 35
14. Crystal Palace 28 29
15. Brentford 29 26
16. Everton 28 25
17. Luton Town 29 22
18. Nottingham Forest 29 21
19. Burnley 29 17
20. Sheffield United 28 14
Takımlar O P
1. Real Madrid 29 72
2. Barcelona 29 64
3. Girona 29 62
4. Athletic Bilbao 29 56
5. Atletico Madrid 29 55
6. Real Sociedad 29 46
7. Real Betis 29 42
8. Valencia 28 40
9. Villarreal 29 38
10. Getafe 29 38
11. Las Palmas 29 37
12. Osasuna 29 36
13. Deportivo Alaves 29 32
14. Mallorca 29 30
15. Rayo Vallecano 29 29
16. Sevilla 29 28
17. Celta Vigo 29 27
18. Cadiz 29 22
19. Granada 28 14
20. Almeria 29 13