Birinin Seni Gerçekten Sevdiğini Gösteren İşaretler

Birinin seni gerçekten sevdiğini anlamanın kesin bir yolu yoktur ancak sevdiğin kişinin aklından geçenleri anlamak için dikkat edebileceğin bazı işaretler vardır. İşte Birinin Seni Gerçekten Sevdiğini Gösteren İşaretler...

Faydalı Bilgiler 06.06.2022, 11:25 06.06.2022, 12:47 Nurselin Kaba
Birinin Seni Gerçekten Sevdiğini Gösteren İşaretler

Sevdiğin kişinin seni gerçekten sevip sevmediğini anlamak istiyorsan, onun nasıl davrandığına, ne söylediğine ve birlikteyken ne yaptığına dikkat etmen gerekir. Aşk herkes için farklı bir şey ifade etse de, birinin seni gerçekten sevdiğini, sana âşık olduğunu ya da sadece geçici bir süreliğine gönlünü kaptırdığını anlamanın birçok yolu vardır. Şimdi sizlere bunu üç yöntemle anlatacağız. İşte O yöntemler:

(BİRİNCİ YÖNTEM)  KARŞINDAKİNİN DAVRANIŞLARINA DİKKAT ET

1) Senin yanındayken doğal davranıp davranmadığına bak.
Âşık olmak aynı zamanda karşındakine tamamen açık olmak anlamına gelir. Karşındaki kişinin diğer insanlara göstermediği bambaşka bir yanını görürsen, bu aşk olabilir. Örneğin, partnerin toplum içindeyken çok ciddi ve kibarsa ama ikiniz yalnızken daha şaşkın ve aptal yanını gösteriyorsa, bu sana kendini açtığı ve seni sevdiği anlamına gelir.

  • Karşındaki kişi seninle en derin duygularını paylaşıyor ve bundan rahatsızlık duymuyorsa, bu da aşk olabilir.
  • Karşındaki kişi senin yanındayken mükemmel görünmeye çalışmıyor, ayağının takılmasını veya dişinin arasında yemek kalmasını umursamıyorsa, onun her halini görmenden hoşnut demektir.

2) Karşındaki kişi senin yanındayken mutlu mu anlamaya çalış.
Bu, kötü bir günde bile geçerli olmalıdır. Sevdiğin kişi çok kötü bir gün geçirdiyse ama seni gördüğünde neşesi yerine geliyorsa, bu da sevginin bir işaretidir. Sana âşıksa, seni görmek veya senin sesini duymak ona kendini daha iyi hissettirecektir, biraz bile olsa.

  • Sevdiğin kişi bir daha huysuz olduğunda veya kötü bir gün geçirdiğinde, sen yanındayken nasıl davrandığına bak.

3) Sana hülyalı bakışlarını fark et.
Bu aptalca görünse de, sevdiğini bir dahaki görüşünde onun yüzüne bak. Sana ancak “hülyalı bakış” olarak tanımlanabilecek şekilde sersem, sulu gözlü, şaşkın ve sevimli bir şekilde mi bakıyor? Bu bakışı görünce tanırsın. Sana her zaman bu şekilde bakmayacaktır; bu bakışları sabahları veya yemek masasında umulmadık bir anda fark edebilirsin.

  • Bu kişiyi sana aynı ifadeyle gözlerini dikip bakarken yakalayabilirsin.

4) Karşındaki kişinin senin yanındayken sersem gibi davranıp davranmadığına bak.
Aşk insanları sersemletir, ayağını yerden keser ve nedensiz güldürür. Bu kişi senin yanındayken böyle davranıyorsa, bu aşk olabilir. Sevdiğin kişi ne zaman yanına gelse hareketli, heyecanlı ve kahkaha atmanın eşiğinde mi görünüyor? Eğer öyleyse, bunun adı aşk olabilir.

  • Komik sayılmayacak bir şey söylediğinde karşındaki kahkahalara boğuluyorsa, sana aşık olabilir.
  • Karşındaki kişi senin yanındayken endişeli bir enerji veriyor veya yerinde duramıyorsa, senin orada olmandan ötürü heyecanlı olabilir.

5) Sen üzüldüğünde o da üzülüyor mu diye düşün.
Sen inanılmaz bir duygusal acı içindeyken veya soğuk algınlığı yüzünden bitik olduğunda bu, seni seven kişiyi de etkiler. Seni gerçekten seviyorsa, negatif duygularının bir kısmını emecek ve çok üzülecektir çünkü senin bir an önce kendini daha iyi hissetmeni isteyecektir.

  • Senin kadar üzgün olması gerekmese de, karşındaki senin mutlu olmanı istediği için ruh halinden etkilenmelidir.

(İKİNCİ YÖNTEM) KARŞINDAKİNİN SÖYLEDİKLERİNE DİKKAT ET

1) Karşındakinin ikinizin geleceği hakkında olumlu konuşup konuşmadığına bak.
Bu kişi seni gerçekten seviyorsa, onun geleceğinin bir parçası olacağını düşünecektir ve bu konuda herhangi bir endişesi veya şüphesi olmayacaktır. Karşındaki düzenli olarak gelecekte ne yapacağınızdan, bir, iki ve hatta on yıl sonra hayatınızın nasıl olacağından söz ediyorsa, muhtemelen sana âşıktır.

  • Gerçek bağlılık karşındaki kişiyle sonsuza dek birlikte olacağını görmektir. Karşındaki kişi gelecekten konuşurken seni de her zaman ona dâhil ediyorsa, büyük ihtimalle seni gerçekten seviyordur.
  • Karşındaki kişi çocuklarınızın neye benzeyeceğinden, emekliliğinizde nerede olacağınızdan veya balayında nereye gideceğinizden bahsediyorsa, seni gerçekten seviyor olabilir.

2) Sana anlamlı iltifatlarda bulunup bulunmadığına bak.
“Yeni saç kesimini sevdim” demekle “Ne olursa olsun sen bana kendimi daha iyi hissettirmeyi başarıyorsun” demek arasında fark vardır. Karşındaki senin karakterinin ve kişiliğinin önemli yönlerinin değerini bildiğini gösteren iltifatlarda bulunuyorsa, büyük ihtimalle seni gerçekten seviyordur.

  • Sevdiğin kişi seni sürekli iltifat yağmuruna tutmak zorunda değildir; farkı yaratan niteliktir, nicelik değil.

3) Sana “seni seviyorum” dediğinde bunu gerçekten hissederek söylediğinden emin ol.
“Seviyorum seni ya!” demekle “Seni seviyorum” demek arasında büyük fark olduğunu unutma. Sevdiğin kişi seni gerçekten seviyorsa ve bunu gözlerine bakarak, samimi bir şekilde söylüyor ve karşılığında senden bir şey beklemiyorsa, büyük ihtimalle bunu gerçekten hissederek söylüyor demektir.

  • Karşındaki seni inkâr edilemeyecek şekilde seviyorsa, bunu nedensiz yere söyleyecektir, senden bir iyilik isteyeceği veya o anda söylemesi gereken şeymiş gibi geldiği için değil.

4) Karşındakinin sana kendini açıp açmadığına bak.
Sevdiğin kişi seni gerçekten seviyorsa, o zaman sana gerçekten açılacaktır ve ne düşündüğünü, ne hissettiğini, korkularını ve özlemlerini senle paylaşacaktır. Sana çocukluğundan, en büyük pişmanlıklarından, en acılı anlarından veya gelecek için romantik hayallerinden bahsediyorsa, seninle hemen hemen her konuda rahatça konuşabiliyor demektir ve senden hoşlanması muhtemeldir.

  • Sana “Bunu daha önce hiç kimseye anlatmadım….” diyorsa, büyük ihtimalle seni gerçekten seviyor ve sana güveniyordur.

5) Ayrı olduğunuzda seni özler.
Sevdiğinle birbirinizden uzaktayken sana mesaj atıyor, seni arıyor veya seni ne kadar özlediğini söylemek için sana e-posta gönderiyorsa, hayatını sensiz düşünemiyor demektir. Üç haftalık bir tatile çıktığında ondan hiç haber alamıyorsan, o zaman bu aşk olmayabilir.

  • Seni özlediğini söylemek için seni sürekli araması gerekmez.

6) Hatalarını düzeltmeni umar.
Karşındaki seni gerçekten seviyorsa, seni aklında idealize etmemelidir. Bu gerçek bir aşksa, sen bir hata yaptığında, mantıksız bir şey söylediğinde veya kötü davrandığında bunu sana rahatça söyleyebilmelidir. Seni sürekli eleştirmemelidir ama sağlıklı ölçüde eleştiride bulunması karşındakinin seni gerçekten tanıdığını ve en iyi yönlerinle birlikte hatalarını da kabul ettiğini gösterir.

  • Karşındaki seninle asla tartışmıyor veya seni asla eleştirmiyorsa, o zaman dikkat etmen gerekir. Bu kişinin senin ideal bir versiyonun yerine seni gerçekten sevdiğinden emin ol.

7) Senin fikrine gerçekten değer verip vermediğine bak.
Karşındaki seni gerçekten seviyorsa, o zaman senin ne düşündüğünü önemser; bu ister aldığı yeni bir çift ayakkabı ister ülkendeki siyasi durum olsun. Seni gerçekten seviyorsa, büyük veya küçük meseleler fark etmeksizin senin öneri ve görüşlerine başvurur. Senin fikrini sormaktan çekinebilir ama bunu yapar çünkü seni seviyordur.

  • Her konuda senin fikrini sorması gerekmez, yalnızca önemli meselelerde sana başvurur.

(ÜÇÜNCÜ YÖNTEM) KARŞINDAKİNİN YAPTIKLARINA DİKKAT ET

1) Seni dinlemelidir.
Karşındaki seni gerçekten seviyorsa, yalnızca sana açılmakla kalmaz, aynı zamanda senin söylemek istediklerini de dinler; bunu daha önce duymuş olsa bile. Süs köpeği gibi peşinden ayrılmayacak değildir ama düşüncelerini dinlemek için senin yanında olur. Seni dinlerken seni başıyla onaylar, düşünüp cevap verir, sözünü kesmez ve konuyu değiştirip kendi konuşmak istediği meselelere getirmez.

  • Âşık olmak aynı zamanda karşındakini dinlemeyi gerektirir. Her şey konuşmak değildir.

2) Karşındaki her zaman senin yanında mı diye bak.
Bu, elverişsiz zamanlar için de geçerlidir. Bir şeyler içmek veya güzel bir yemek istediğinde elbette senin yanında olacaktır ama havaalanından seni alması gerektiğinde veya sen hastayken köpeğini gezdirecek birine ihtiyacın olduğunda? Seni gerçekten seviyorsa, hem eğlenceli zamanlarda hem de o kadar eğlenceli olmayan anlarında yanında olacaktır.

  • Karşındaki kişi yalnızca sen mutluyken, tasasızken veya iyi bir ruh halindeyken yanındaysa ama üzgün ve huysuz olduğunda hemen oradan uzaklaşıyorsa, o zaman bu aşk değildir.
  • Aşk her ne olursa olsun karşındaki kişinin yanında olmaktır. Birini gerçekten sevmek o kişinin tüm pozitif ve negatif özelliklerini kabul etmek ve hem iyi hem kötü gününde yanında olmak demektir.

3) Senin için yaptığı hoşluklara bak.
Karşındaki seni gerçekten seviyorsa, sen meşgul olduğunda arabana benzin almak, senin için alışveriş yapmak veya hastalandığında sana tavuk suyuna çorba getirmek gibi düşünceli davranışlar sergiler. Bu hoşlukları sürekli olarak yapması veya abartması gerekmez ama seni gerçekten seviyorsa, seni gülümsetecek ve hayatını kolaylaştıracak şeyleri yapmak içinden gelecektir.

  • Gerçek sevgi yalnızca karşındakinden ne aldığın değil aynı zamanda ne verdiğinle de ilgilidir.
  • Karşındaki seni gerçekten seviyorsa, senin istemene gerek kalmadan senin için hoşluklar yapacaktır. Bazen bir iyiliğe veya yardıma ihtiyacın olduğunu ima edebilirsin. Ancak sana bir hoşluk yapmasını istediğinde her defasında bunu istemek zorunda kalıyorsan, o zaman bu gerçek aşk olmayabilir.

4) Hep senin yanında olmak isteyip istemediğine bak.
Âşık olmak aynı zamanda en elverişsiz zamanlarda bile hep sevdiğinin yanında olmayı istemektir. Karşındaki seni gerçekten seviyorsa, o zaman senin yanında olmayı isteyecektir; hem de çok. Bu, kuyruğun gibi peşinden ayrılmaması anlamına gelmez ama seni görmek için mümkün olan her fırsatı değerlendirmesi demektir.

5) Sana alan tanımasına izin ver.
Karşındaki seni gerçekten seviyorsa, yalnızca sık sık seninle olmak istemez, aynı zamanda sana ne zaman alan tanıması ve kendinle baş başa bırakması gerektiğini bilir. Sürekli seninle olmak istiyorsa, bu aşk değildir, sana delicesine vurgun demektir. Aşk olgunlaştıkça iki kişi kendi kişiliklerini korumak için ayrı ayrı şeyler yapmaları gerektiğini anlar.

  • Karşındaki kişi uyanık olduğu her an senin yanında olmak istiyorsa, bu o kişinin gerçek aşkından çok güvensizliklerinin işareti olabilir.

6) Karşındakinin seni gerçekten anlayıp anlamadığına karar ver.
Gerçek sevgi gerçek anlayıştır. Kulağa yavan gelebilir ama karşındakinin seni sevmesi için seni gerçekten “anlaması” gerekir. Senin ruh hallerini anlıyor, ne istediğini ve ne istemediğini biliyorsa ve seni neyin mutlu edeceğine dair senden önce bir fikri varsa, bu gerçek aşk olabilir.

  • Bir yanının karşındaki kişi için gizemini koruması normaldir; seni %100 anlaması gerekmez ama çoğunlukla senin nereden geldiğini gerçekten anladığını hissetmen gerekir.

7) Senin iyiliğini isteyip istemediğine bak.
Bu, söz konusu durum karşındaki için ideal olmasa bile geçerlidir. Biri seni gerçekten seviyorsa, onun için en iyisi olmasa da veya daha fazla ayrı kalmanız anlamına gelse bile kendin için yapman gereken şeyler olduğunu anlayacaktır. Seni gerçekten seviyorsa, deniz biyolojisi kariyerin için bütün bir yazı uzak bir adada geçirmen gerektiğini anlayacaktır. Ya da geceyi onunla geçirmek yerine ertesi günkü sınav için uykunu alman gerektiğinden eve erken dönmene anlayış gösterecektir.

  • Karşındaki kişi her zaman sadece her ikiniz için de en iyisini istiyorsa, seni kendi ihtiyaçları ve arzuları olan bir birey olarak görmüyor demektir.

8) Destek bekle.
Seni gerçekten seviyorsa, yalnızca eğlenceli anlarında yanında olmayacaktır, aynı zamanda hedeflerine ulaşman ve hayatında yol kat etmen için de sana yardım edecektir. Seni gerçekten seviyorsa, futbol maçın sırasında tribünde olacaktır, tezini sunarken seni izleyecektir ve iş görüşmesine seni arabayla götürecektir. Senin için büyük önem taşıyan bir konu hakkında konuşmak istediğinde de yanında olacaktır.

  • Seni gerçekten seviyorsa, hedeflerine ulaşman veya onu hiç ilgilendirmese de ilgi alanlarının peşinden gitmen için sana destek olacaktır.

İPUÇLARI

  • Birine karşı çekim duyduğunda, sana farklı şekilde baktığını ve sen yanındayken sık sık gülümsediğini fark edersin.
  • Biri seninle konuşmuyorsa bu seni sevmediği anlamına gelmez; sadece utangaç olabilir.
  • Arkadaşça davranışları flörtle karıştırma; sonunda üzülebilirsin.
  • Karşındakine ihtiyacı olandan fazla alan verme. Onu kaybedebilirsin.
  • Partnerin ilgi meraklısıysa veya sürekli senin için endişe ediyorsa, kendi kendine bunun nedeninin seni önemsemesi olup olmadığını sor. Bazen bunu yalnızca senin için yapabilir, kendisi için değil.

UYARI

  • Karşındaki kişi ona ilgi duyduğunu göstermezsen, olası bir sorun veya bir kız arkadaşın/ erkek arkadaşın ya da eşin olması durumunda, artık bir ilişkin olmadığını sürekli vurgulamazsan aşkınızı gözden çıkartabilir.



Yorumlar (9)
Sevda Kuşu 4 yıl önce
Ben onu seviyorum ama o sevmediğini söylüyor ve hep bana bakıyor. Bu ne olabilir aşk mi? Yoksa nefret mi? Ve onunla hiç konuşmadim aracılar var yani...
Torbacı 4 yıl önce
Bende merak ediyorum
Şengül Sağlam 4 yıl önce
Birinin seni gerçekten sevdiğini anlamanın yolları vb.. biri bir çok başlıkta içerik okudum ve doğruyu söylemek gerekirse; şimdiye kadar gördüğüm en kapsamlı ve en harika anlatım ve yöntemler. Emeği geçenlerin emeklerine sağlık.
Üzgün Kız 4 yıl önce
Çok güzel derlenmiş. Teşekkürler.
Kerem Çınar 4 yıl önce
Bana göre burada yazılanların yüzde sekseni doğru...
Yasmir 4 yıl önce
Ben de iki sene bir erkeğin peşinden koştum ama bir karşılık alamadım. Sonunda anladım ki; seni sevene sen, senin sevdiğinde seninle ilgilenmiyormuş.
böyle 4 yıl önce
bence önemli olan sevip sevmediği değil.. önemli olan gercekten sevgisi değerli mi... seni sevmesi senin için önemli mi...
Güven 4 yıl önce
Ben bir kızı sevdim ve birgün açılmaya karar verdim. Kendisini sevdiğimi söyledim. Meğer O'da başka birisini seviyormuş.
begum 3 yıl önce
beni o çok seviyor
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın
15
açık
Günün Anketi Tümü
En Çok Sevdiğiniz Renk Hangisi?
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:38
Güneş 06:12
Öğle 13:08
İkindi 16:53
Akşam 19:55
Yatsı 21:22
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Galatasaray 32 87
2. Fenerbahçe 32 85
3. Trabzonspor 32 52
4. Beşiktaş 33 51
5. Rizespor 32 48
6. Başakşehir 32 46
7. Kasımpasa 32 46
8. Sivasspor 32 44
9. Antalyaspor 32 42
10. Alanyaspor 32 42
11. A.Demirspor 32 40
12. Samsunspor 32 38
13. Ankaragücü 33 37
14. Kayserispor 32 37
15. Konyaspor 32 36
16. Hatayspor 32 33
17. Gaziantep FK 32 31
18. Karagümrük 32 30
19. Pendikspor 32 30
20. İstanbulspor 32 16
Takımlar O P
1. Eyüpspor 30 68
2. Göztepe 30 60
3. Kocaelispor 30 52
4. Ahlatçı Çorum FK 30 52
5. Sakaryaspor 30 51
6. Bodrumspor 30 49
7. Boluspor 30 46
8. Bandırmaspor 30 46
9. Gençlerbirliği 30 44
10. Erzurumspor 30 41
11. Manisa FK 31 36
12. Keçiörengücü 30 36
13. Şanlıurfaspor 30 34
14. Ümraniye 30 34
15. Tuzlaspor 30 32
16. Adanaspor 30 32
17. Altay 31 15
18. Giresunspor 30 7
Takımlar O P
1. M.City 32 73
2. Arsenal 32 71
3. Liverpool 32 71
4. Aston Villa 33 63
5. Tottenham 32 60
6. Newcastle 32 50
7. M. United 32 50
8. West Ham United 33 48
9. Chelsea 31 47
10. Brighton 32 44
11. Wolves 32 43
12. Fulham 33 42
13. Bournemouth 32 42
14. Crystal Palace 32 33
15. Brentford 33 32
16. Everton 32 27
17. Nottingham Forest 33 26
18. Luton Town 33 25
19. Burnley 33 20
20. Sheffield United 32 16
Takımlar O P
1. Real Madrid 31 78
2. Barcelona 31 70
3. Girona 31 65
4. Atletico Madrid 31 61
5. Athletic Bilbao 32 58
6. Real Sociedad 31 50
7. Valencia 31 47
8. Real Betis 31 45
9. Villarreal 31 39
10. Getafe 31 39
11. Osasuna 31 39
12. Las Palmas 31 37
13. Sevilla 31 34
14. Deportivo Alaves 31 32
15. Mallorca 31 31
16. Rayo Vallecano 31 31
17. Celta Vigo 31 28
18. Cadiz 31 25
19. Granada 32 18
20. Almeria 31 14